1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-04-2013 22:45

Όλα τα ...λεφτά με Πολωνία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ-ΑΠΕ, ΜΠΑΡ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Η Πολωνία, αυριανή αντίπαλος της Ελλάδας (16.00) αποτελεί μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις στο γυναικείο βόλεϊ. Σημαντικές επιτυχίες έχει όμως να επιδείξει και στις μικρές ηλικίες, καθώς στο θεσμό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος οι ομάδες της έχουν κατακτήσει 1 χρυσό (1999), 1ασημένιο (2001) και 1 χάλκινο μετάλλιο και με συνολική συγκομιδή 3 μεταλλίων βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πίσω από τις πανίσχυρες Ιταλία (2-2-3), Ρωσία (1-2-1) και Σερβία (0-2-2).

Αξίζει δε να σημειωθεί, πως και εδώ όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εδώ και χρόνια ισχύει το γνωστό μοντέλο των προπονητικών καμπ, όπου τα περισσότερα υποσχόμενα ταλέντα της χώρας ζούνε, προπονούνται και σπουδάζουν μαζί για πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα από τη σημερινή 12άδα των διεθνών που βρίσκονται στο Μπαρ, 10 αθλήτριες αγωνίζονται στην επίλεκτη ομάδα SMS SOSNOWIEC, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας της Πολωνίας. Τα κορίτσια αυτά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, προπονούνταν δύο φορές την ημέρα, δουλεύοντας το πρωί σε θέματα τεχνικής και το απόγευμα σε τακτική. 

Στους αγώνες των προκριματικών ομίλων της διοργάνωσης η Πολωνία κατέλαβε αήττητη την 1η θέση του ομίλου της, ενώ στα δύο φιλικά που έδωσε πριν μεταβεί στο Μπαρ κέρδισε ισάριθμες φορές με 3-2 τη Γαλλία. Τα μεγάλα της όπλα είναι η διαγώνια, Σμάρεκ, που παρά το «βαρύ», δυσκίνητο «σκαρί» της χτυπάει πολύ ψηλά και αποτελεσματικά, το μυαλό της ομάδας και αρχηγός, η πασαδόρος Μπαλντίγκα, η κεντρική, Μόσκβα και οι ακραίες της Νταμάσκε και Καζάλα.

Την 12 άδα της Πολωνίας αποτελούν οι εξής διεθνείς: Πασαδόροι: Πολίνα Μπάλντιγκα (1.74μ), Καρολίνα Σίγκιελ (1.77μ), διαγώνιες: Μαλβίνα Σμάρεκ (1.90), Τζιστίνα Αντόσιεβιτς, Κεντρικές: Κορελια Μόσκβα, Μαλγκορζάτα Σμίσεκ, Αλεξάνδρα Βάντσικ, Ακραίες: Αλεξάντρα Καζάλα, Μαγκνταλένα Νταμάσκε, Καρολίνα Πίσλα, Κλαούντια Γκρζέλακ, Λίμπερο: Πόλα Νοβακόβσκα 
Προπονητής είναι ο Γκρεγκορζ Κοζάτκα

Μικρά Μικρά από το Μπαρ 
Σαν τρελοί πανηγύρισαν στην οικογενειακή κερκίδα οι γονείς των διεθνών Όλγας Στράντζαλη, Λαμπρινής Κωνσταντινίδου και ο πατέρας της Αλεξάνδρας Ψωμά, που ταξίδεψαν τόσα χιλιόμετρα για να βρεθούν για μια ακόμη φορά στο πλευρό των παιδιών τους και της Εθνικής.

Για μια ακόμη φορά οι διαιτητές «εποίησαν την νήσσαν» στο κατ’ εξακολούθηση screening ή «παραβάν» της σλοβενικής ομάδας, κάτι που απαγορεύεται από τον κανονισμό και για το οποίο διαμαρτυρηθήκαμε πολλάκις, δίχως όμως να… ιδρώσει το αυτί κανενός. Μάλιστα σε ερώτηση του υπογράφοντα στον delegate της CEV γιατί επιτρέπει κάτι που σύμφωνα με τον κανονισμό απαγορεύεται, μας απείλησε ότι θα μας αφαιρέσει για το υπόλοιπο της διοργάνωσης τη δημοσιογραφική διαπίστευση. 

Στο γήπεδο γιόρτασε τα 16α γενέθλιά της η ακραία της Σλοβενίας, Κάτγια Μίχεβιτς, η οποία έλαβε από τους Μαυροβούνιους διοργανωτές πριν την έναρξη του αγώνα με την Εθνική ένα δώρο και μία αναμνηστική μπάλα! Ωστόσο, το… κερασάκι στην τούρτα της, έμελλε να είναι… γαλανόλευκο!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ