1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-03-2013 21:58

Άρωμα Ελλάδας στις κορυφαίες

Όλγα Στράντζαλη Όλγα Στράντζαλη
«Έντονο» είναι το… γαλανόλευκο χρώμα στις στατιστικές κατηγορίες με τις διεθνείς μας, Όλγα Στράντζαλη και Ανθή Βασιλαντωνάκη να φιγουράρουν στις σχετικές λίστες των κορυφαίων της διοργάνωσης.

 

ΜΠΑΡ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ - ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Συγκεκριμένα η Στράντζαλη του Ηρακλή είναι η κορυφαία σέρβερ της διοργάνωσης με 30 άσους, 2 περισσότερους από την Ουκρανή Σκρίπακ, που δεν κατάφερε να προκριθεί με την ομάδα της στα τελικά.

Η ακραία του Γηραιού βρίσκεται στη δεύτερη θέση των τοπ σκόρερς με 92 πόντους (4,84 π. μέσο όρο ανά σετ) μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, πίσω από την 17χρονη Τσέχα, Μλέινκοβα Μικαέλα (1.84μ). Το «πολυβόλο» της Ολύμπια Πράγαείναι πρώτη με 95 πόντους (7,31π μέσο όρο ανα σετ) και έναν αγώνα λιγότερο από τη διεθνή μας. Στην 7η θέση των σκόρερς βρίσκεται η Ανθή Βασιλαντωνάκη έχοντας 78 πόντους (4,31π μέσο όρο ανά σετ).

Οι παραπάνω τρεις διεθνείς εμφανίζονται ξανά και στη στατιστική κατηγορία των κορυφαίων επιθετικών. Η Μλέινκοβα και εδώ είναι επικεφαλής με 80 επιθέσεις, ενώ ακολουθούν με 57 επιθέσεις τα δικά μας κορίτσια, Στράντζαλη και Βασιλαντωνάκη στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα.

spain-greece (41)

Υψηλές παρουσίες όμως έχει η Ελλάδα και στο πίνακα των κορυφαίων μπλοκέρ, όπου δύο διεθνείς μας φιγουράρουν στο ΤΟP 10 της διοργάνωσης. Ο λόγος για την διαγώνια του Παναθηναϊκού, Ανθή Βασιλαντωνάκη, που βρίσκεται στην 6η θέση με 13 συνολικά μπλοκ, αλλά και την κεντρική του Ολυμπιακού, Ιωάννα Γκουντιμένκο, που με ένα μπλοκ λιγότερο είναι στην 10η θέση. Στην κορυφή της λίστας με 23 μπλοκ είναι η Ιταλίδα, Σάρα Μπονιφάτσιο (1.86μ).

Μια ακόμη θέση σε κορυφαία δεκάδα της κατηγορίας της καταλαμβάνει και η πασαδόρος της Εθνικής μας, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου. Η «μαέστρος» του Ηρακλή είναι στην 9η θέση της σχετικής λίστας, όπου στις δυο πρώτες θέσεις βρίσκεται το δίδυμο των πασαδόρων της Πολωνίας, η κορυφαία Καρολίνα Στσγκιελ και Παουλίνα Μπάλντιγκα.

Σχετικά άρθρα

  • Πολωνία: Πρόωρο τέλος για τα πρωταθλήματα και την παρουσία Στράντζαλη, Πρωτοψάλτη
    Και η Πολωνική λίγκα αποφάσισε να βάλει τέλος στα φετινά πρωταθλήματα ανδρών (PlusLiga) κα γυναικών 2019/20 (Liga Siatkówki Kobiet),μετά την έξαρση του κορονοιού στον πλανήτη αλλα και στην ίδια τη χώρα, γεγονός που σήμανε και το πρόωρο αγωνιστικό φινάλε για την 24 χρονη διεθνή μας ακραία από τη Σκύδρα, Όλγα Στράντζαλη που φέτος έκανε μια εξαιρετική σεζόν με την φανέλα του Λεγκιόνοβο και η οποία σε λιγες μέρες πιθανότατα να επιστρέψει στην Ελλάδα.
  • Γκιγιέρμο Ναράνχο: «Κάναμε κακό ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια βρήκαμε λύσεις»

    Στο χαμένο πρώτο σετ στάθηκε ο προπονητής της Εθνικής γυναικών ΓΚιγιέρμο Ναράνχο, ενώ η Ανθή Βασιλαντωνάκη αφιέρωσε τη νίκη στον πρώτο της προπονητή Ταξίαρχο Διαμαντόπουλο, που δίνει την δική του προσωπική μάχη.

     

     

  • O Oλγα Στράντζαλη MVP και κορυφαία ακραία στην Πολωνία
    Η Ολγα Στράντζαλη βρίσκεται ήδη στην Αθήνα μαζί με την Εθνική γυναικών για προετοιμασία ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αλλά  
  • Χριστοδούλου: «Όλοι μαζί με πίστη για το καλύτερο αποτέλεσμα»
     Το λογο στη Media day πήραν μετά τον προπονητή Ναράνχο και οι παίκτριες. Απο τις παλιότερες στην Εθνική Γυναικών, η Κατερίνα Γιώτα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προετοιμασία στην Πορταριά και αναφέρθηκε στις διαφορές με τα προηγούμενα χρόνια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και για τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
  • Κυπελλούχος Ιταλίας η Βασιλαντωνάκη
    Άλλη μια σημαντική διάκριση πέτυχε στην καριέρα της η Ανθή Βασιλαντωνάκη που αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας.  Σε έναν εντυπωσιακό τελικό που παρακολούθησαν περισσότεροι από 5.000 θεατές στο Πάλα Ντότζα της Μπολόνια, η Νοβάρα επικράτησε με 3-1 (25-17, 14-25, 25-21, 25-23) την Κονελιάνο για να συνεχίσει να σαρώνει τους τίτλους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ