1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-03-2013 21:33

Φαβορί για τον τίτλο οι Ιταλίδες

Φαβορί για τον τίτλο οι Ιταλίδες ©cev.lu
Η πανίσχυρη Εθνική κορασίδων της Ιταλίας, πρώτη αντίπαλος της Εθνικής μας,  παρά τις τρεις ήττες που γνώρισε από την Τουρκία με 3-2 σετ σε ισάρριθμα φιλικά που έδωσε πριν από λίγα 24ωρα στην Κωνσταντινούπολη, θεωρείται και φέτος φαβορί για το βάθρο.

 

ΜΠΑΡ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ - ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Μία παραδοσιακή δύναμη, που εδώ και 14 χρόνια η ομοσπονδία της χώρας ακολουθεί ένα οργανωμένο πλάνο ανάπτυξης στις μικρές ηλικίες. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα της ομάδας “Club Italia” περιλαμβάνονται οι επίλεκτες αθλήτριες της «σκουάντρα ατζούρα» που όλες μαζί εδώ και περίπου δυο χρόνια ζούνε, σπουδάζουν και προπονούνται και υπό τις οδηγίες του Λούκα Πιερανιόλι στις άρτιες εγκαταστάσεις της FIPAV, στο Μιλάνο. 

Μάλιστα η ιταλική τηλεόραση σε ένα πρόγραμμα που θύμιζε ριάλιτι σόου, με τον πανέξυπνο τίτλο «SPIKE GIRLS» πρόβαλλε κάποιες από τις στιγμές της ζωής των Ιταλίδων διεθνών στο κέντρο του Μιλάνο, όπου οι αθλήτριες, τραγουδάνε, κάνουν πλάκες και φυσικά με τα… καρφιά τους δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο του σόου

Ξεχωρίζει η Μπονιφάτσιο!
Το μεγάλο αστέρι των Ιταλίδων είναι η κεντρική της Αλμπα Βόλεϊ (Β1 κατ.), Σάρα Μπονιφάτσιο (1.94μ), στο πρόσωπο της οποίας το ιταλικό βόλεϊ μάλλον έχει βρει μία εξαιρετική μπλοκέρ για τα επόμενα χρόνια. Με «όνομα βαρύ σαν ιστορία» ξεχωρίζει εξάλλου και η πασαδόρος, Οφιλία Μαλίνοφ, κόρη του Βούλγαρου πρώην βολεϊμπολίστα και νυν προπονητή, που στην προπονητική του καριέρα του κατέκτησε πολλούς τίτλους με την Μπέργκαμο, μεταξύ των οποίων και το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1997.

Τη δωδεκάδα της Ιταλίας απαρτίζουν οι πασαδόροι Οφελία Μαλίνοφ (1.82μ, Volley Bassano), Καρλότα Κάμπι (1.76μ, Volley Roma), οι ακραίες Αναστάζια Γκουέρα (1.85μ Volley Bassano), Τζούλια Αντζελίνα (1.91μ, Futura Volley), Αλίς Ντεγκράντι (1.81μ Futura Volley), Σοφία Ντ’ Οντόρικο (1.87μ, Volley Roma), , Ελίζα Ζανέτε (1.92μ, Volley Roma), οι κεντρικές Άνα Ντανέζι (1.96μ, Villa Cortese), Σάρα Μπονιφάτσιο (1.94μ, Club Italia), Μπεατρίς Μπέρτι (1.91μ, Club Italia), η διαγώνια Άννα Νικολέτι (1.90μ, Club Italia), και το λίμπερο Μαριάνα Ματζιπίντο (1.56μ, Pallavolo Arzano Napoli). Προπονητής είναι ο κ. Λούκα Πιερανιόλι. 

Πλούσιο το παλμαρέ των «ατζούρι»
Στην ιστορία του θεσμού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κορασίδων η Ιταλία έχει να επιδείξει 2 χρυσά μετάλια (1995, 2001), δύο ασημένια μετάλλια (2003, 2011) και τρία χάλκινα μετάλλια (2005, 2007, 2009), ενώ στο θεσμό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν δευτεραθλήτρια κόσμου το 2003 και τρις τριταθλήτρια κόσμου 2005, 2007, 2009).

Μικρά μικρά από το Βar
Στο ξενοδοχείο Hotel Princess που έχουν καταλύσει οι αποστολές των ομάδων του Α’ ομίλου, βρίσκονται και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ, προκειμένου να δούνε τις Ευρωπαίες αθλήτριες και να προτείνουν υποτροφία σε εκείνες που θα επιλέξουν.

Συγκεκριμένα την προπόνηση της Εθνικής παρακολούθησαν, καταγράφοντας πλάνα στα κινητά τους τηλέφωνα εκπρόσωποι αμερικανικών πανεπιστημίων από την Αλαμπάμα, Αριζόνα, Γουέστ Βιρτζίνια και Σαν Ντιέγο. 

Από αύριο εξάλλου στις κερκίδες αναμένεται να βρεθούνε και αρκετοί ξένοι μάνατζερς, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τα κορυφαία ταλέντα του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Το γήπεδο «Τοπόλιτσα», η ονομασία του οποίου σημαίνει «μικρό δέντρο" είναι ένα πραγματικό νέο «κόσμημα» στην καρδιά του Μπαρ, σχεδόν πάνω στο κύμα και προκαλεί εντύπωση με την καθαριότητά του. Μολονότι στα εγκαίνια του γηπέδου, πριν από 4 χρόνια, «δεν έπεφτε καρφίτσα» παρουσία 5.000 θεατών, η χωρητικότητα στις κερκίδες δεν ξεπερνάει τις 2.500 θέσεις. 

Είναι η έδρα των δύο τοπικών γυναικείων ομάδων, Λούκα Μπαρ και Ζοκ Γκάλεμπ, αλλά και της ανδρικής Μόρναρ.

Έκαναν… σεφτέ «τα πάντσερ» στο Κλάντοβο
«Με το δεξί» άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Κλάντοβο της Σερβίας η Γερμανία, καθώς στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Β’ ομίλου ( Σερβία, Τουρκία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία) επικράτησε με 3-2 (25-23, 25-23, 26-28, 20-25, 15-10) της Ρωσίας. Τα υπόλοιπα σημερινά ματς είναι Τουρκία-Γαλλία, Σερβία-Ολλανδία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ