1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
29-03-2015 00:00

Ήττα των κορασίδων υπο το βλέμμα του Μαυρομάτη

Σαμόκοβ. Αποστολή ΠΣΑΤ: Ηλίας Παπαϊωάννου
Παρουσία περίπου 50 θεατών στην «Αρένα Σάμοκοβ» της Βουλγαρίας, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης η Εθνική Κορασίδων γνώρισε την ήττα με 3-0 (25-21, 29-27, 25-19) από τη Σερβία στην πρεμιέρα του Α’ ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κοριτσιών U18, σε ένα ματς όπου οι διεθνείς μας, έμπαιναν δυνατά σε κάθε σετ , αλλά στη συνέχεια, χωρίς οι αντίπαλες τους να είναι αισθητά καλύτερες, εκμεταλλεύονταν τα «γαλανόλευκα» λάθη απειρίας και έστω και δύσκολα έπαιρναν τα σετ. Αύριο στις 20.30 η Εθνική αναμένεται να έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο κόντρα στην πανίσχυρη Ιταλία.



Η Εθνική ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς και πολύ νωρίς προηγήθηκε με 8-3. Με πιεστικό σερβίς έκανε δύσκολη τη ζωή της πασαδόρου της Σερβίας «χαλώντας» το παιχνίδι των αντιπάλων μας, ενώ όποτε η μπάλα έβγαινε στην Λάζοβιτς, εκεί είτε το καλοστημένο μας μπλοκ είτε η άμυνα, «καθάριζαν» τη φάση και έδιναν κόντρα επιθέσεις τις οποίες τελείωναν αποτελεσματικά οι διεθνείς μας.

Βλέποντας λοιπόν οι Σέρβες πως οι αντίπαλες τους δεν αφήνουν να… πέσει μπάλα κάτω, κατάφεραν ρισκάροντας στο σερβίς και με πλασόκαρφα με ένα σερί 5-0 να μειώσουν την διαφορά στον πόντο, 9-8. Με τον άσο της Σέκουλιτς η Σερβία ισοφάρισε σε 10-10 και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 12-11. Σε εκείνο το σημείο ο Ανδρεάδης πέρασε την Αλεξάκου αντί της Παπάζογλου προσπαθώντας να βελτιώσει την υποδοχή, όμως κάποια λάθη και το καλό σερβικό μπλοκ έφεραν για πρώτη φορά μπροστά σε τεχνικό τάιμ άουτ την παρέα της Λάζοβιτς με 16-13. Με την Καραφουλίδου να παίρνει στο 18-13 τη θέση της Κάστανου η Εθνική αντέδρασε, μείωσε σε 21-19, αλλά η έλλειψη καθαρού μυαλού στο τέλος και το καλό μπλοκ έδωσαν το πρώτο σετ με 25-21 στη Σερβία.

Με τις άσους των Μακεδόνων Αξιού, Αλεξάκου και Καραφουλίδου να παραμένουν στο βασικό σχήμα και στο β’ σετ η Εθνική προηγήθηκε με 3-1 και 6-3, όμως κάποια λάθη έδωσαν με8-7 βραχεία κεφαλή στις Σέρβες. Με εκατέρωθεν λάθη από τις δυο ομάδες, που δεν είχαν βρει καθόλου ρυθμό, το σκορ πήγαινε πόντο πόντο, με τις Σέρβες από την άσχημη υποδοχή της Αλεξάκου να φτάνουν στο 16-14. οι λάθος θέσεις των Σέρβων και το καλό ελληνικό σερβίς έφεραν την ισοφάριση 19-19 και το προβάδισμα για τη «γαλανόλευκη» με 21-20. Κάπου εκεί το παιχνίδι έγινε… ακατάλληλο για καρδιακούς, καθώς η Εθνική μετά από 4 δικές της χαμένες ευκαιρίες για το 1-1, είδε τις Σέρβες να ζευγαρώνουν με 28-26 τα κερδισμένα τους και με 2-0 σετ να βάζουν τις βάσεις της νίκης.

Στο γ’ σετ η Εθνική ξεκίνησε με το αρχικό της σχήμα, με Κάστανου και Παπάζογλου αντί των Καραφουλίδου και Αλεξάκου αντίστοιχα και μετά από δυνατές μάχες βρέθηκε πίσω στο σκορ 8-6. Το καλό σερβίς της αρχηγού, Φακοπουλίδου έφερε με 8-8 το σκορ στα ίσια. Νέα λάθη έφεραν την διαφορά για τις αντιπάλους μας στο 14-10 με τις Σέρβες υπό τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για κάποια… φαλτσοσφυρίγματα των ρέφερι να φτάνουν στο 16-12. Στο 18-13 ο εκλέκτορας της Εθνικής, βλέποντας την ομάδα του έχει κολλήσει, πέρασε αντί της Βλάχου στην πάσα την Πατέλη, η οποία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της να «φτάξει» το παιχνίδι της Ελλάδας, δεν κατάφερε να αποτρέψει με 25-19 την απώλεια του τρίτου σετ και τη νίκη της Σερβίας.

ιάννης Ανδρεάδης (προπονητής Εθνικής): «Δε θα θελα να σταθώ στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, καθώς φάνηκε ότι πνιγήκαμε στο άγχος της πρεμιέρας και δεν είχαμε την απαραίτητη ψυχολογία. Η Σερβία μας κέρδισε 3-0 και μας κέρδισε καθαρά από τα δικά μας λάθη. Στο α’ σετ ξεκινήσαμε καλά και μετά από 4 πόντους που πήρε διαφορά η αντίπαλός μας, δεν κατάφεραμε να τη φτάσουμε. Στο β’ σετ υπήρχε μεγάλη κόντρα, είχαμε πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε σε 1-1 και να μπούμε ξανά στο ματς, αλλά το χάσαμε στα σημεία. Στο γ’ σετ η ψυχολογία μας δεν ήταν αυτή που χρειάζονταν και όλα κύλησαν ευνοϊκά υπέρ της Σερβίας, που έφτασε τελικά εύκολα στη νίκη. Μπροστά μας πλέον έχουμε την Ιταλία, μία αντίπαλο ποιοτικά ανώτερη και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε σαν ομάδα, ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα για το κρίσμο ματς με τη Γερμανία, που θεωρώ ότι εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον μας στην 8αδα».

Αχιλλέας Μαυρομάτης (Πρόεδρος ΕΟΠΕ): «Πίστευα και πιστεύω στις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Σήμερα υστερήσαμε από τις αντιπάλους μας, στο ότι δεν πιστέψαμε πως μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς. Η διοργάνωση, όπως και η Εθνική μας ομάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της για να συνεχίσει τις επιτυχίες των προηγούμενων «φουρνιών».

Οι συνθέσεις:
Ελλάδα (Ανδρεάδης): Βλάχου 1, Καλαγασίδη 1, Διάλλα 11, Κάστανου 3, Φακοπουλίδου 16, Παπάζογλου 4, λίμπερο η Ξανθοπούλου (44% υπ., 14&% αρ.), Αλεξάκου 5,
Σερβία (Τσάκοβιτς): Βεσελίνοβιτς 2, Σέκουλιτς 10, Κόσιτς 14, Λάζοβιτς 15, Ραντμίλοβιτς 11, Στοίκοβιτς 3, λίμπερο η Τ. Μιλόγεβιτς (39% υπ., 28% αρ.), Ασόνια 6, Μαρτίνοβιτς 1, Γιάκοβιτς 1


Αντιμέτωπη με το μεγαθήριο
Κόντρα στο μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στον Α’ όμιλο, την πανίσχυρη Ιταλία θα βρεθεί η Εθνική μας στο δεύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση του βουλγαρικού Σαμοκοβ. Με 4 μετάλλια 1 ασημένιο (2003) και τρία χάκινα (1995, 1997, 2005) σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και συνολικά 8 μετάλλια σε 10 διοργανώσεις ευρωπαϊκού πρωταθλήματος , δύο χρυσά (1995, 2001), τρία ασημένια (2003, 2011, 2013), εκ των οποίων τα δύο στις αντίστοιχες τελευταίες διοργανώσεις και τρία συνεχόμενα χάλκινα (2005, 2007, 2009) οι «azzurine» είναι πολυνίκεις σε αυτή την ηλικία. Επιτυχίες οι οποίες προέρχονται από τη συστηματική και οργανωμένη δουλειά της ομοσπονδίας στα αναπτυξιακά τμήματα, με το γνωστό πλάνο που λειτουργεί εδώ και χρόνια, το λεγόμενο «Club Italia». Φέτος η ομάδα του Club Italia συμμετέχει κανονικά στην Α2 Γυναικών Ιταλίας, ενώ υπάρχει η σκέψη του χρόνου να αγωνιστεί στo κορυφαίο πρωτάθλημα της Serie A. Γεγονός πάντως είναι ότι το ιταλικό βόλεϊ ποντάρει πολλά σε υτή την ομάδα
Προπονητής της ομάδας και εκ των εμπνευστών-ιδρυτών της, το αγαπημένο παιδί της Ομοσπονδίας, Μάρκο Μενκαρέλι, που φήμες από την γειτονική χώρα, τον θέλουν να κάθεται για τελευταία χρονιά στον πάγκο της Club Italia και να συνεχίζει στο πλευρό του Μπονίτα.
Όσον αφορά στο ρόστερ της ομάδας πολλά είναι τα αστέρια που αναμένεται να λάμψουν στο μέλλον στο πάγκόσμιο βόλεϊ, με κορυφαίο βέβαια την 15χρονη ακραία (1.91μ), Πάολα Εγκόνου. Για πολλούς θεωρείται η διάδοχος της Βαλεντίνα Ντιούφ, αν και δείχνει πως είναι θέμα να την ξεπεράσει. Πολλοί ειδικοί του βόλεϊ θεωρούν την Εγκόνου φαινόμενο και εκτιμούν πως αν συνεχίσει να δουλεύει στα ίδια πρότυπα θα αφήσει εποχή, ενώ άλλοι θεωρούν πως από τώρα θα μπορούσε να είναι βασική σε ομάδα της Serie A.
Η «μαύρη γαζέλα» του ιταλικού βόλεϊ, που συγκαταλέγεται στις πρώτες σκόρερ της Α2, ενώ ήταν και τοπ σκόρερ του τελευταίου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νεανίδων «χτυπάει» από τα 332 εκατοστά και μολονότι υστερεί λίγο στην υποδοχή, αποτελεί ασφαλώς τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ελληνική ομάδα.
Πολύ καλή επίσης είναι η πασαδόρος και αρχηγός τους, Αλέσια Όρο, με πολύ σταθερές εμφανίσεις στην Club Italia, όπως επίσης και η «μιγάδα» διαγώνια, Πιάνι.


ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΟΚΟΒ ΑΡΕΝΑ

Γούρια και καμάρια στις κερκίδες

Σιγά σιγά αυξάνει η ελληνική παροικία στο Σαμοκόβ, καθώς πληθαίνουν οι συμπατριώτες μας, που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια διάκρισης των κοριτσιών του Γιάννη Ανδρεάδη.
Πέραν του προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, στο Σαμοκόβ βρίσκεται από σήμερα και θα παραμείνει μέχρι το τέλος των αγώνων της «γαλανόλευκης» και ο «γουρλής» ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας του 2013, που κατέκτησε την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου, Τάκης Φλώρος. Μαζί του και ο πρώην τεχνικός του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Γιάννης Πετίδης.

Παράλληλα την εμφάνισή τους στην κερκίδα έκαναν ήδη από το ματς Γερμανίας-Ρωσίας οι πρώτοι γονείς των διεθνών μας, οι μητέρες των «κιτρινόμαυρων» άσων, Φάκη, Πατέλη, ο πατέρας της Κάστανου και οι γονείς των Διάλα, Βλάχου ενώ όσο προχωρά η διοργάνωση, το «γαλανόλευκο» στοιχείο αναμένεται να γίνεται όλο και πιο έντονο. Ωστόσο δεν μπορούμε να μη σταθούμε στην εντυπωσιακή ομοιότητα των μαμάδων Φάκη, Πατέλη με τις κόρες τους!

Έγιναν… αγνώριστες!

Ο αγώνας …αγώνας, αλλά και το Beaute…beaute! Πέρα λοιπόν από τα αγωνιστικά τους καθήκοντα, οι διεθνείς όλων των ομάδων, λόγω της πρεμιέρας, είχαν ένα λόγο να φροντίσουν για την ομορφότερη εικόνα τους στο γήπεδο. Έτσι λοιπόν άλλες με το βάψιμο, άλλες με εντυπωσιακούς κότσους και τσιμπιδάκια, τόνωσαν την αυτοπεποίθηση και τη… φιλαρέσκειά τους. Κάποιες μάλιστα αθλήτριες το παράκαναν με το μακιγιάζ, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά μέλος μίας ξένης αποστολής «τρομάξαμε να τις γνωρίσουμε βγαίνοντας απ’ τα δωμάτιά τους»!  

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ