1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-06-2021 14:45

Δ. Ανδρεόπουλος: «Απόλυτα πετυχημένη η Εθνική, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό στο Ευρωπαϊκό»

Από το 2009 έως το 2019, αυτά τα δέκα χρόνια η Εθνική ομάδα των ανδρών δεν είχε καταφέρει όχι μόνο να διακριθεί, αλλά ούτε καν να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση. Οι αποτυχημένες προσπάθειες σε προκριματικά Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων πρωταθλημάτων ήταν συνεχόμενες, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μην μπορεί να βρει τον δρόμο του.

Αυτό δείχνει να αλλάζει το τελευταίο διάστημα, καθώς η Εθνική μας ομάδα έχει καταφέρει να προκριθεί δύο φορές σε Eurovolley. Την πρώτη πήρε την πρόκριση από την φάση των ομίλων και έφτασε μέχρι τις «16», ενώ τώρα ετοιμάζεται για την δεύτερη. Στην Κρακοβία της Πολωνίας το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα αντιμετωπίσει τα μεγαθήρια Σερβία και Πολωνία, το πολύ καλό Βέλγιο και τις επικίνδυνες Πορτογαλία και Ουκρανία.

Η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξεκίνησε με το πρώτο στάδιο να πραγματοποιείται στην Κάρυστο. Στην πόλη της Εύβοιας βρέθηκε το Gazzetta και μίλησε με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την διοργάνωση αυτή.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, απέφυγε τα μεγάλα λόγια, χαρακτήρισε την Εθνική απόλυτα πετυχημένη, στάθηκε πως το σημαντικό είναι να συνεχίσει να πηγαίνει στις μεγάλες διοργανώσεις και αφού δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την έως τώρα προετοιμασία, επισήμανε πως στο Ευρωπαϊκό θα πάνε όλοι για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Κόουτς η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία της για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πως πηγαινουν τα πράγματα στην Κάρυστο;

«Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το Πανευρωπαϊκό. Αποφασίσαμε να γίνει σε δύο στάδια. Ένα πρώτο στάδιο που βρισκόμαστε τώρα με αθλητές που πιστεύαμε πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο δουλειάς και με νέους αθλητές για να δούμε την κατάστασή τους καθώς τα επόμενα χρόνια θα πλαισιώσουν την Εθνική. Και ένα δεύτερο στάδιο στο οποίο θα ξεκινήσουν το τελικό στάδιο για το σπουδαίο τουρνουά του Πανευρωπαϊκού. Αυτό είναι το γενικό πλάνο.

Η προετοιμασία για δεύτερη φορά στην Κάρυστο είναι εξαιρετική, λόγω των συνθηκών πιστεύω πως είναι ένα από τα καλύτερα μέρη όπου μπορούν να γίνουν τα ξεκινήματα των προετοιμασιών της Εθνικής ομάδας. Είναι ένας χώρος όπως τον θέλουμε με ωραίο προπονητήριο. Ήδη δουλεύουμε κοντά στις 2 βδομάδες και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Οι αθλητές μας εμφανίζονται με μεγάλη πρόοδο και όρεξη και στο τέλος αυτής της προετοιμασίας, στις 30 δηλαδή Ιουνίου, από αυτό το γκρουπ των αθλητών θα γίνει μια επιλογή 8 παικτών που θα προστεθούν στους υπολοίπους για να ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο».

Στο Ευρωπαϊκό ο αρχικός στόχος ποιος είναι; Τι πιστεύεις πως μπορεί να πετύχει η Εθνική ομάδα;

«Δεν υπάρχει στην δική μας φιλοσοφία αυτή η έννοια όπως την αναφέρατε. Στην δική μας φιλοσοφία αυτό που ζητάμε είναι η πρόοδος και η εξέλιξη της Εθνικής ομάδας. Η Εθνική ομάδα μέσα σε αυτή την τριετία από το 2018 έως το 2021 σε όποιο τουρνουά και αν έχει βρεθεί έχει καταφέρει να πετύχει πράγματα και το μότο μας είναι η σκληρή δουλειά η προσπάθεια, η πρόοδος και όποια ομάδα βρεθεί μπροστά μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν θα μιλήσουμε για κανέναν απολύτως στόχο.

Η ομάδα είναι απόλυτα πετυχημένη που βρίσκεται για δεύτερη φορά σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να σταθούμε. Αυτό ζητάμε όλοι, να βρισκόμαστε σε μεγάλα τουρνουά, κάτι που θέλει ο βολεϊκός κόσμος.

Αυτό η Εθνική το πετυχαίνει το τελευταίο διάστημα και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει να το πετυχαίνει και τα επόμενα χρόνια. Αυτό που θα κάνουμε είναι να πάμε εκεί και να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια. Αυτό θα κάνουμε και αυτό υποσχόμαστε στον Έλληνα φίλαθλο».

Με τι θα είσαι ευχαριστημένος προσωπικά; Με την εικόνα; Με μια πρόκριση στους «16»;

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που η ομάδα μου θα αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και αυτό που θα κάνουμε είναι πως θα πάμε εκεί και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας είναι με νέους παίκτες. Υπάρχει μέλλον στην Εθνική και το ελληνικό βόλεϊ συνολικά;

«Ναι υπάρχει μέλλον. Εγώ δεν είμαι από τους πεσιμιστές και τους απαισιόδοξους που τα βλέπουν όλα μαύρα. Εγώ δεν συμφωνώ με την γενική άποψη πως δεν υπάρχει μέλλον. Αυτό που βλέπω εγώ είναι μια πρόοδος, βλέπω τα νέα παιδιά πως είναι ταλαντούχοι αθλητές και αυτό φαίνεται και από το πρωτάθλημά μας πόσα πολλά νέα παιδιά πρωταγωνιστούν και για εμένα είναι σίγουρο πως αυτά τα νέα παιδιά θα σταθεροποιήσουν το ελληνικό βόλεϊ και θα του δώσουν μια επιπλέον ώθηση γι' αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος».

Πόσο θεωρείς πως θα βοηθήσει και η άνοδος της Volley League που βλέπουμε πως πέρσι ήταν δυνατό πρωτάθλημα και φέτος περιμένουμε να είναι ακόμα καλύτερο;

«Η Volley League είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα όλα τα χρόνια. Δεν έχουμε δει Volley League χωρίς να είναι δυνατό πρωτάθλημα. Και πέρσι το ίδιο ήταν. Λέτε πολλοί πως δεν υπάρχουν πολλές ομάδες και στην Γαλλία 2-3 διεκδικούν το πρωτάθλημα, το ίδιο και στην Γερμανία και την Πολωνία και το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να διεκδικούν το πρωτάθλημα 4 ομάδες, κάτι που συμβαίνει σε λίγες χώρες. Μπορούμε να μιλήσουμε για προβλήματα που υπάρχουν, προβλήματα από τα οποία φταίνε οι ομάδες με τις αποφάσεις τους, αλλά η αλήθεια είναι πως το πρωτάθλημα έχει τέσσερις ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο, κάτι που δύσκολα συναντάς αλλού».

Η προετοιμασία ξεκίνησε στην Κάρυστο, δεν θα μπορούσε ωστόσο η Εθνική να αγωνιζόταν στο European League παίζοντας και πιο δυνατά παιχνίδια; Και γιατί δεν έγινε;

«Συμφωνώ, αλλά εγώ πιστεύω πως αυτό το ερώτημα θα πρέπει να το απευθύνετε στην Ομοσπονδία. Θα βοηθούσε αφάνταστα, αλλά εδώ εγώ θα έλεγα πως θα πρέπει να το απευθύνεις στην Ομοσπονδία. Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι πως η προσπάθεια της Ομοσπονδίας είναι μεγάλη, στο μέγιστο βαθμό θα έλεγα. Ίσως υπερβάλλει και τον εαυτό της για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που κάνουμε τώρα»

Βλέπεις δηλαδή την Ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα να δίνει μεγαλύτερη βάση στις ελληνικές ομάδες;

«Το ανέφερα και πριν, πιστεύω πως υπερβάλλει εαυτό. Ασφαλώς και γνωρίζουμε όλοι το τι πρέπει να γίνει. Το ότι οι προετοιμασίες πρέπει να γίνονται ακόμα πιο οργανωμένες. Ότι χρειαζόμαστε πολλά δυνατά παιχνίδια και τουρνουά προετοιμασίας. Αυτά που είχαμε στο παρελθόν και οδήγησαν την ομάδα ψηλά, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά, η δική μου δουλειά είναι να κάνω προτάσεις προς την Ομοσπονδία».

Θα ήθελα κλείνοντας να πεις και δύο λόγια για την Κάρυστο και πως έχει αγκαλιάσει την Εθνική αυτή η περιοχή

«Προσωπικά έκανα πρόταση στην Ομοσπονδία επειδή οι συνθήκες στην Κάρυστο είναι εξαιρετικές για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, πως εδώ πρέπει να ξεκινάει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών. Είναι το ιδανικό μέρος, είμαστε πολύ κοντά στην Αθήνα, όλα είναι στα πόδια μας, η φιλοξενία και η οργάνωση από τους ανθρώπους είναι άριστη και νομίζω πως αυτό πρέπει η Ομοσπονδία να το ενισχύσει. Συνολικά θέλω να σταθώ και στο πως έχει αγκαλιάσει την Εθνική ομάδα η κοινωνία της πόλης, κάτι που μας έχει κάνει πολύ χαρούμενους».

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ