1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-04-2018 15:52

Στέφανος Νανάς: «Στόχος η εξάδα και η πρόκριση στο Παγκόσμιο Παίδων»

Λιγότερο από 24 ώρες έμειναν για την πρεμιέρα της Εθνικής Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ρίχνεται το Μ. Σάββατο (7/4) στη "μάχη" του Α' ομίλου με αντίπαλο την οικοδέσποινα Τσεχία με στόχο τη νίκη για να μπει με το δεξί στο Ευρωβόλεϊ και να κάνει το πρώτο βήμα για την οκτάδα. 

Το volleyball.gr συνάντησε τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Στέφανο Νανά, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής Παίδων στην Κάρυστο, με τον Έλληνα τεχνικό να μιλάει για την μεγάλη πρόκληση που είναι μπροστά στον ίδιο και στους διεθνείς.

Για την πρεμιέρα με την οικοδέσποινα Τσεχία: «Η Τσεχία είναι ένα στοίχημα για εμάς, όπως είμαστε και εμείς για αυτούς. Την έχουμε δει στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό και είναι μία ομάδα που μπορούμε να νικήσουμε. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, θα έχουν και αυτοί άγχος γιατί παίζουν στην έδρα τους και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας, θέλουμε να προχωρήσουμε ένα σκαλί παραπάνω και να ξεκινήσουμε με νίκη, κάτι που δεν είχαμε κάνει πέρυσι». 

Για το πιο σημαντικό παιχνίδι στον Ευρωπαϊκό: «Επειδή τις έχουμε δει όλες τις ομάδες, πρωταρχικός στόχος είναι να νικήσουμε την Γερμανία και την Τσεχία. Μεγάλο στοίχημα είναι το ματς με την Τουρκία γιατί στο Ευρωπαϊκό Παμπαίδων είχαμε χάσει 3-2 με 22-20 στο τάι μπρέικ και φαίνεται ότι είμαστε κοντά οι δύο ομάδες. Αν κάνουμε εκεί την υπέρβαση θα είναι θετικό. Η Λευκορωσία και η Βουλγαρία είναι δυνατές ομάδες και έχουν δώσει βάρος στις μικρές Εθνικές».

Για το που μπορεί να φτάσει η Εθνική:  «Ο συνεργάτης μου, Νίκος Μούχλιας λέει ότι σε αυτές τις διοργανώσεις μπορείς να είσαι από πρώτος μέχρι τελευταίος. Παίζει ρόλο η διαχείριση της κούρασης, το ψυχολογικό κομμάτι γιατί είναι παιδιά και δεν ξέρεις πως θα εμφανιστούν στο γήπεδο. Αν ξεκινήσουμε θετικά και μπορούμε να διαχειριστούμε κάποια πράγματα, δικός μου στόχος είναι η εξάδα για να εξασφαλίσουμε και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα». 

Για το τι θα είναι επιτυχία και τι αποτυχία: «Λειτουργούμε με την φιλοσοφία των Αμερικάνων. Κερδίζεις και από τις νίκες και από τις ήττες. Ό,τι μπορέσουμε και καταφέρουμε στο αγωνιστικό κομμάτι είναι όφελος. Ότι χάσουμε θα είναι εφαλτήριο για εμάς για να μάθουμε από τα λάθη μας. Για μένα δεν υπάρχει αποτυχία, είναι όλα νίκες». 

Για το τι θα πει στους παίκτες του πριν την πρεμιέρα: «Αυτό που θα τους πω είναι ότι δεν ήρθαμε για να παίξουμε με την Τσεχία ούτε με την Τουρκία. Ήρθαμε να κερδίσουμε όποια ομάδα βρούμε μπροστά μας. Σε τακτικό επίπεδο τα έχουμε αναλύσει όλα. Δεν ήρθαμε απλώς να παίξουμε, ήρθαμε να κερδίσουμε».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ