1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-05-2023 21:59

Νίκος Νεόφυτος στο volleynews.gr: «Κρατήστε ενωμένοι το τιμόνι του Φοίνικα - Είναι πρωταθλητής στην καρδιά μας»

Ο προπονητής της μεγάλης ομάδας του Σύρου Νίκος Νεόφυτος με άρθρο του στο volleynews.gr κάνει ηχηρή παρέμβαση στα κοινά του συλλόγου σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται με την παραίτηση του Χρήστου Καφτηράνη. Ο Νίκος Νεόφυτος κάνει έκκληση στους συριανούς, στη διοίκηση της ΟΝΕΧ, ακόμα και στον κόσμο του βόλεϊ να ενωθούν και να κρατήσουν γερά το τιμόνι του Φοίνικα Σύρου. Αναλυτικά τα όσα είπε:

 

Παρακολουθώ με λύπη τις εξελίξεις στον Φοίνικα Σύρου. Είμαι ο προπονητής που είχα την τύχη να ζήσω την αρχή και την άνοδο της μεγάλης ομάδας. Βρέθηκα στη Σύρο με τη βοήθεια του Γιώργου Λεονταρίτη. Οταν έφτασα στο νησί γνώρισα ανθρώπους να λατρεύουν το βόλεϊ και την ομάδα. Βρήκα τον Δημήτρη Παλιόπορτα που την στήριζε οικονομικά με όλες του τις δυνάμεις. Εάν δεν υπήρχε ο Δημήτρης Παλιόπορτας μπορέι και να μην υπήρχε Φοίνικας. Βρήκα τον Θεόδωρο Δούνια, τον Κώστα Νικολούζο και φυσικά τον σημερινό πρόεδρο Αντώνη Ρούσσο. Βρήκα πολλούς ακόμα, που βοηθούσαν ανώνυμα ή επώνυμα με το υστέρημα τους. Βρήκα ένα νησί που περίμενε με αγωνία τους αγώνες μας.

Αυτοί όλοι δημιούργησαν το θαύμα του Φοίνικα. Αυτοί ήταν που γέμιζαν το γήπεδο.

Αυτοί ήταν που έκλαιγαν. Αυτοί ήταν το πρότυπο της οικογένειας. Και ο Φοίνικας συνέχισε, καταξιώθηκε και θεωρείται στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ.

Έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που ανέβηκε από την Α2, πήρε το πρώτο Λιγκ Καπ και έφτασε μέχρι τον 5ο τελικό του πρωταθλήματος ο οποίος λόγω επεισοδίων δεν έγινε ποτέ. Στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων ο Φοίνικας ήταν ο πραγματικός πρωταθλητής.

Μετά ήρθε ο μεγάλος χορηγός. Η ΟΝΕΧ. Εκεί ο σύλλογος απογειώθηκε οργανωτικά. Απέκτησε ένα πανέμορφο γήπεδο αποκλειστικά για βόλεϊ με ταραφλέξ, αίθουσα βαρών, φυσιοθεραπευτήριο. Απέκτησε συνθήκες που όλοι οι επαγγελματίες ζηλεύουν. Ο Πάνος Ξενοκώστας αλλά και ο Βασίλης Σαββίδης έδωσαν τα πάντα. Κυρίως έδωσαν την καρδιά τους σε αυτό το εγχείρημα. Δεν ήταν μόνο χορηγοί αλλά και οπαδοί της ομάδας.

Και η ομάδα έπαιξε σε τελικούς και πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμα Λιγκ Καπ αλλά και του Σούπερ Καπ.

Αυτό το μέγεθος δε μπορεί να το αμαυρώσει και να το συκοφαντήσει κανείς. Για μας όλους εμάς ο Φοίνικας ΟΝΕΧ είναι το καμάρι της νησιωτικής - ακριτικής Ελλάδας.

Είναι η προσωποποίηση ενός αθλητικού Δαβίδ που τα βάζει με τον Γολιάθ.

Είναι η έκφραση των υπερήφανων Συριανών και των καθημερινών δυσκολιών για να επιβιώσουν και να ανταγωνιστούν με όπλα το ευ αγωνίζεσθαι, το συναίσθημα, τον αυθορμητισμό και την ανιοδιοτέλεια.

Κάνω έκκληση στον Πάνω Ξενοκώστα, στον Βασίλη Σαββίδη, στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Αντώνη Ρούσο, στους ανθρώπους που πρόσφεραν, στους ανθρώπους που αγάπησαν και έκλαψαν για αυτή την ομάδα. Κάνω έκκληση σε όλους τους Συριανούς που νιώθουν πληγωμένοι και παραπονεμένοι: Τώρα στα δύσκολα και στη φουρτούνα να κρατήσουν πιο γερά το τιμόνι του Φοίνικα Σύρου.

Η ιστορία δεν θα κρίνει τον Φοίνικα Σύρου για τους τίτλους στο ελληνικό βόλεϊ. Θα τον κρίνει από τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση στη νησιωτική Ελλάδα, με τις δύσκολες και ακριβές μετακινήσεις και τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τις ομάδες των μεγάλων αστικών κέντρων.

Μείνετε ενωμένοι και δυνατοί.

Όσο για τους ανθρώπους της κοινότητας του βόλεϊ, τους αθλητές, τους προπονητές, τους συνεργάτες - επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων έχουν ένα χρέος: Να στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον Φοίνικα Σύρου και όλους τους συλλόγους σαν τον Φοίνικα Σύρου.

Ο Φοίνικας αντιπροσωπεύει το γνήσιο, το αυθόρμητο. Αντιπροσωπεύει το άδικο που βιώνει το ελληνικό βόλεϊ έναντι του ανταγωνισμού. Αντιπροσωπεύει την ομάδα που παλεύει. Έτσι θα είναι στην καρδιά μας. Έτσι θέλουμε να τον καμαρώνουμε.

Για μας ο Φοίνικας θα είναι πάντα πρωταθλητής.

Νίκος Νεόφυτος

Προπονητής βόλεϊ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ