1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-08-2021 20:03

Έφτασε στην Οστράβα η Εθνική ανδρών

Με απόλυτη συναίσθηση του δύσκολου έργου που έχει μπροστά της αλλά και πίστη για μία καλή πορεία στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών ξεκίνησε το ταξίδι της.
Η γαλανόλευκη πριν την Κρακοβία, όπου διεξάγεται ο Α΄ Όμιλος στον οποίο και συμμετέχει, κάνει τριήμερη… στάση στη Τσεχία και συγκεκριμένα στην Οστράβα. Εκεί η Εθνική θα δώσει τα δύο τελευταία της παιχνίδια προετοιμασίας απέναντι στην οικοδέσποινα (έχουν προηγηθεί δύο νικηφόροι αγώνες με τη Λετονία).

Το πρώτο φιλικό θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 18:30 και το δεύτερο τη Δευτέρα στις 18:00.
 
Το ταξίδι

Η αποστολή της Εθνικής τα ξημερώματα του Σαββάτου αναχώρησε από το ΟΑΚΑ με πούλμαν προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 6:00 και χρειάστηκε σχεδόν 2 ώρες προκειμένου να μπει στο αεροπλάνο, λόγω μεγάλου αριθμού ταξιδιωτών που υπήρχε εκείνη την ώρα.

Παρόλα αυτά η πτήση έφτασε με μικρή καθυστέρηση στο αεροδρόμιο του Μονάχου και λίγο αργότερα με νέα πτήση κατευθύνθηκε στην Κρακοβία. Εκεί τα μέλη της ομάδας περίμενε πούλμαν το οποίο και τα ταξίδεψε μέχρι την Οστράβα.

Παρά το πολύωρο ταξίδι η Εθνική θα προπονηθεί απόψε στις 20:00 στην Οστράβα.

Κέρασμα στον… αέρα

Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο ο φυσιοθεραπευτής Δημήτρης Σεϊμεκης ο οποίος μαζί με τις αποσκευές του είχε και τα απαραίτητα γλυκά. Μάλιστα οι πρόθυμοι αεροσυνοδοί της εταιρείας με την οποία ταξίδεψε η Εθνική πέρασαν από τις θέσεις των ανθρώπων της αποστολής προσφέροντας τα γλυκά.

Δημήτρης Μούχλιας:  Ενθουσιασμένος για το Ευρωβόλεϊ

Το νεότερο μέλος της Εθνικής Ανδρών Δημήτρης Μούχλιας δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για το γεγονός ότι θα αγωνιστεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο διαγώνιος της γαλανόλευκης δήλωσε για αυτή τη νέα πρόκληση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους σπουδαίους αθλητές. Είμαι ενθουσιασμένος για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ανυπομονώ για τους αγώνες. Όλοι μας θα δώσουμε το μέγιστο για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.
Έχουμε κάνει μία μεγάλη προετοιμασία σχεδόν τριών μηνών, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι. Τα δύο φιλικά παιχνίδια με την Τσεχία είναι καλό που γίνονται και σίγουρα θα μας βοηθήσουν να ετοιμαστούμε για την τελική φάση».

Δημοσθένης Λινάρδος: Η φανέλα της Εθνικής είναι βαριά

Την πρώτη του συμμετοχή σε κορυφαία διοργάνωση θα κάνει και ο Δημοσθένης Λινάρδος. Ο κεντρικός της Εθνικής τόνισε από την πλευρά του: «Ειλικρινά δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου και τη χαρά μου που αποτελώ μέλος της Εθνικής και θα λάβω μέρος σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση. Η φανέλα της Εθνικής είναι βαριά καθώς αντιπροσωπεύουμε το ελληνικό βόλεϊ και πρέπει συγκεντρωμένα, σοβαρότητα και πάθος να αποδώσουμε το μέγιστο.

Στόχος μας είναι να προκριθούμε στη φάση των 16 όπως έγινε και το 2019. Θέλουμε να επαναλάβουμε αυτή την επιτυχία και να δείξουμε ότι η Εθνική είναι μία υπολογίσιμη δύναμη στο Ευρωπαϊκό βόλεϊ.

Κάναμε δυνατή προετοιμασία και μάλιστα για μεγάλο διάστημα κάτι που σίγουρα έχει δέσει την ομάδα. Οι δύο αγώνες με την Τσεχία είναι σημαντικοί για εμάς, καθώς θα δείξει τον βαθμό ετοιμότητας μας».

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και οι συνεργάτες του επέλεξαν τους εξής αθλητές για την αποστολή της Εθνικής:

Πασαδόροι: Κωνσταντίνος Στιβαχτής, Σταύρος Κασαμπαλής.
Ακραίοι: Θανάσης Πρωτοψάλτης, Αλέξανδρος Ράπτης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος.
Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας, Γιώργος Παπαλεξίου, Θοδωρής Βουλκίδης, Δημοσθένης Λινάρδος.
Διαγώνιοι: Νίκος Ζουπάνι, Δημήτρης Μούχλιας.
Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης, Δημήτρης Ζήσης.

Η αποστολή συμπληρώνεται από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ανδρεόπουλο, τους άμεσους συνεργάτες του Παύλο Καραμαρούδη, Σωτήρη Αμαριανάκη, τον στατιστικολόγο Γιώργο Σομπόνη, τον τιμ μάνατζερ Μάριο Γκιούρδα, τους φυσιοθεραπευτές Δημήτρη Σεϊμέκη και Τάσο Λιώση, τον γυμναστή Λάμπρο Δάνα, τον φροντιστή Ζαννή Ρούσσο και τον δημοσιογράφο Νίκο Καραβάσιο.

Το πλήρες πρόγραμμα του Α' ομίλου (Κρακοβία, Πολωνία)

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου  2021
15.30 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα-Ουκρανία
18.30: Πολωνία - Πορτογαρία
21.30: Βέλγιο - Σερβία

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021
18.30 Βέλγιο-Πορτογαλία
21.30 Ουκρανία-Σερβία

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021
18.30 (ΕΡΤ-3): Βέλγιο-Ελλάδα
21.30: Σερβία-Πολωνία

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021
18.30: Πορτογαλία-Ουκρανία
21.30 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα-Πολωνία

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021
18.30: Πορτογαλία-Σερβία
21.30: Πολωνία-Βέλγιο

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021
18.30 (ΕΡΤ-3): Σερβία-Ελλάδα
21.30: Ουκρανία-Βέλγιο

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021
18.30: Πολωνία-Ουκρανία
21.30 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα-Πορτογαλία

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ