1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
10-08-2013 21:16

Μια χρονιά που δεν θα ξεχάσουν ποτέ...

Ιωάννινα. Αποστόλης Τζελέτας: 
Μια χρονιά που σίγουρα θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή, είναι το 2013 για τις βολεϊμπολίστριες του Ηρακλή Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Χαμπηλομάτη και Χαρά Παπαδοπούλου.


Μέσα σε μία χρονιά, από τα «αλώνια» των τοπικών πρωταθλημάτων και της Α2 Γυναικών, κατάφεραν να αποτελούν βασικά στελέχη της Εθνικής Κορασίδων και να ταξιδεύουν μαζί της σε όλο τον κόσμο.

Πήραν μέρος στο Βαλκανικό Νεανίδων στην Τουρκία, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κορασίδων στο Μαυροβούνιο, στην Ολυμπιάδα Νέων στην Ολλανδία και το επιστέγασμα ήταν η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων της Ταϊλάνδης, όπου η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη 12η θέση, την καλύτερη που έχει κατακτήσει ποτέ στην ιστορία της. Και μάλιστα θα μπορούσε να είχε φτάσει ακόμη ψηλότερα, καθώς χτύπησε στα ίσα όλα τα παιχνίδια, διεκδικώντας με αξιώσεις ακόμη και μία θέση στα προημιτελικά.

«Ίσως σε κάποια παιχνίδια να αδικήσαμε τον εαυτό μας, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένες», δήλωσε η Αλεξάνδρα Χαμπηλομάτη μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία της Ηπείρου», ενώ ανάλογη είναι και η εκτίμηση της Χαράς Παπαδοπούλου, η οποία σημείωσε: «Σε μερικά ματς πραγματικά αδικήσαμε τον εαυτό μας και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει μια στενοχώρια. Σε γενικές γραμμές οι εμφανίσεις μας ήταν καλές και δείξαμε τις δυνατότητές μας. Είμαστε χαρούμενοι για το ότι είχαμε την τύχη να αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και γνωρίσαμε ένα διαφορετικό βόλεϊ».

Για τη Χαρά Παπαδοπούλου η συμμετοχή στην Εθνική Κορασίδων αποτελεί ένα πραγματικό άθλο, με δεδομένο ότι δεν είχε συμμετοχές στο πρωτάθλημα για διάστημα σχεδόν δύο ετών, λόγω της διαμάχης της με τη Φιλαθλητική Ένωση Ιωαννίνων.

«Ήταν δύσκολο το ότι δεν είχα εμπειρίες σχεδόν δύο αγωνιστικές περιόδους, ωστόσο χάρη στους αγώνες με την Εθνική στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και την Ολυμπιάδα Νέων, κατάφερα να προσαρμοστώ και να δώσω ότι καλύτερο μπορούσα.

Η νέα χρονιά θα είναι επίσης δύσκολη, καθώς θα είναι στην Γ’ Λυκείου, αλλά θέλω να αγωνιστώ», δήλωσε χαρακτηριστικά η πασαδόρος του Ηρακλή Ιωαννίνων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η περίπτωση της Αλεξάνδρας Χαμπηλομάτη, που ενώ πριν ένα χρόνο αγωνιούσε για το αν το όνομά της θα είναι στις κλήσεις για την Εθνική, βρέθηκε να αγωνίζεται ως βασική και αναντικατάστατη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης, κάνοντας μάλιστα μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις.

«Ήταν κάτι που δεν το περίμενα», ομολογεί η κεντρική του Ηρακλή με αφοπλιστική ειλικρίνεια και προσθέτει: «Χρειάστηκε πολύ δουλειά και από τις δυο μας, για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Προσωπικά προσπάθησα πολύ στις προπονήσεις με την Εθνική για να αποδείξω ότι μπορούσα να κερδίσω τη θέση της βασικής».

Όσο για το αν μπορούν να έρθουν ανάλογες επιτυχίες και με την Εθνική Ομάδα των Νεανίδων, η Αλεξάνδρα Χαμπηλομάτη σημείωσε: «Γενικότερα στα μεγάλα ηλικιακά πρωταθλήματα υστερούμε, αλλά είμαστε μια καλή φουρνιά και το αποδείξαμε και στο Κορασίδων. Πιστεύω πως έχουμε δυνατότητες και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αν και δεν μας ευνοεί το εκπαιδευτικό σύστημα».

Οι δύο Γιαννιώτισσες αθλήτριες βρέθηκαν σε ένα περιβάλλον με συνομήλικές τους, οι οποίες είχαν όμως μεγαλύτερες αγωνιστικές εμπειρίες, καθώς μερικές από αυτές αγωνίζονται και σε συλλόγους της Α1.

«Το ότι υπήρχαν στην ομάδα κορίτσια με παραστάσεις από βόλεϊ σε υψηλότερο επίπεδο, βοήθησε όλη την ομάδα. Ανέβασαν και το επίπεδο της προπόνησης, ενώ η εμπειρία τους φαινόταν και μέσα στο παιχνίδι», δήλωσε η Χαρά Παπαδοπούλου.

Για τις δύο διεθνείς βολεϊμπολίστριες ακολουθεί το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών με τον Ηρακλή Ιωαννίνων.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη γι’ αυτή τη χρονιά και νομίζω πως και σε προσωπικό επίπεδο και σε ομαδικό θα έρθουν επιτυχίες», είπε η Χαρά Παπαδοπούλου, ενώ την υπόσχεση ότι όλες οι συναθλήτριές της θα δώσουν ότι καλύτερο μπορούν, έδωσε η Αλεξάνδρα Χαμπηλομάτη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ότι αυτή τη χρονιά θα έχουν από την αρχή της προετοιμασίας τις πολύπειρες Βίκυ Παπάζογλου και Μαρία Μπράγια.

Πηγή: «Ελευθερία της Ηπείρου»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ