1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-08-2013 00:17

Πτήση καριέρας στις ΗΠΑ η Γενιτσαρίδη

Η Μαρία Γενιτσαρίδη είναι έτοιμη για το μεγάλο βήμα, καθώς αναχωρεί αύριο το πρωί (Παρασκευή 9/8/2013) για το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, αφού εξασφάλισε τη σχετική υποτροφία. Η σπουδαία βολεϊμπολίστρια που είναι μεταξύ των μεγάλων ταλέντων του ελληνικού βόλεϊ ανοιγει τα φτερά της με σκοπό να σπουδάσει και να βελτιωθεί βολεϊκά.

Θα αγωνίζεται στην ομάδα “PITT PANTHERS” κατηγορίας Α1 κάτω από τις οδηγίες του σπουδαίου προπονητή Dan Fisher. Η εγγραφή της πραγματοποιήθηκε με εισήγηση της Assistant Coach Lindsey Cambell, η οποία την παρακολούθησε στο Ελληνικό πρωτάθλημα και αφού πέρασε με επιτυχία τις σχετικές εξετάσεις.

Το αποκορύφωμα της πορείας αυτής ξεκίνησε όταν σε ηλικία 12 ετών, έκανε τα πρώτα της βήματα στις ακαδημίες της ΑΘΛΕΣΗ το 2006. Στα 13 της αγωνιζόταν στις Γυναίκες.

Την περίοδο 2007-08 αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων ως πρωταθλήτρια Κρήτης.

Την περίοδο 2009-10, ως 15χρονη, ηγήθηκε και πρωταγωνίστησε την άνοδο της ΑΘΛΕΣΗ στην Α2 κατηγορία και κατέκτησε την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων.

Την περίοδο 2011-12 στέφθηκε με το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων με την ΑΘΛΕΣΗ όπου τιμήθηκε ως καλύτερη επιθετικός και την επόμενη περίοδο μετακινήθηκε στην ΕΝΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ Α2

Η πολύ καλή παρουσία της στο πρωτάθλημα, απέφερε την πρόσκληση της στην Εθνική Γυναικών, όπου το παρόν καλοκαίρι αγωνίστηκε με τα Εθνικά χρώματα για την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και σους Μεσογειακούς αγώνες.

Έχει θητεύσει σε όλες τις Εθνικές ομάδες αναδεικνυόμενη αρκετές φορές πρώτη σκόρερ στις μικρές εθνικές ομάδες Κορασίδων και Νεανίδων.

Η ΑΘΛΕΣΗ με ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος Μαρία Καλουδιώτη και ο ΓΓ Γιώργος Σταυρουλάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το σωματείο μας μόνο χαρά και ικανοποίηση μπορεί να αισθάνεται.   Η Μαρία με τα γνωστά όπλα της, συγκέντρωση, σοβαρότητα, συνέπεια, σωματικά - πνευματικά προσόντα και ταλέντο, μπορεί να αγωνιστεί στο ψηλότερο επίπεδο του Βόλεϊ και βέβαια στην μεγάλη κατηγορία της Αμερικής με επιτυχία. Είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει και οικογένεια της ΑΘΛΕΣΗ της το εύχεται ΟΛΟΨΥΧΑ. Επ΄ ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την Ένωση Βύρωνα και τον Προπονητή της, τους Εθνικούς Προπονητές που συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή της και την Ομοσπονδία για την στήριξη που της παρείχε».


Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ