Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
06-08-2013 18:52

Με... ανάμεικτα συναισθήματα επέστρεψαν οι Κορασίδες

Πίστεψαν στο κάτι παραπάνω τα κορίτσια της Εθνικής Κορασίδων για αυτό και κατά την επιστροφή τους από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης το χαμόγελο ήταν συγκρατημένο. Η γαλανόλευκή ίσως να μπορούσε να πάρει μια καλύτερη από την 12η θέση, αλλά δεν παύει να αποτελεί επιτυχία ακόμα και η παρουσία τους στη διοργάνωση.

«Σας καλωσορίζω και σας συγχαίρω για την πορεία σας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα μπορούσατε να έχετε πετύχει κάτι περισσότερο, αλλά και κάτι λιγότερο από τη 12η θέση, ωστόσο από μόνη της η παρουσία μας για πρώτη φορά σε τελική φάση παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά και προσπάθεια που καταβάλατε στην Ταϋλάνδη αποτελούν μια σημαντική επιτυχία», είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιάννης Στουραΐτης, ο οποίος μαζί με το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βαρβάρα Λάγιου και τον Τεχνικό Συντονιστή της ΕΟΠΕ Περικλη Μπακοδήμο υποδέχθηκαν την Εθνική ομάδα και συμπλήρωσε με νόημα: «Έχετε ακόμη να δώσετε πολλά σαν αθλήτριες αλλά και σαν ομάδα στο ελληνικό βόλεϊ, αλλά τώρα σας εύχομαι καλή ξεκούραση γιατί όλους αυτούς τους μήνες καταβάλλατε τεράστια προσπάθεια με αποκορύφωμα την παρουσία σας στην Ταϋλάνδη».

Φλώρος: «Θα είμαι ικανοποιημένος όταν…»
Αφού είχε ζήσει τις παρθενικές συμμετοχές των Εθνικών ομάδων Νεανίδων (1987 Σεούλ) και Γυναικών (2002 Γερμανία) σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Τάκης Φλώρος έζησε και την αντίστοιχη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας Κορασίδων, δηλώνοντας σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την πορεία αυτής της ομάδας.

«Νομίζω ότι η τελική μας κατάταξη είναι αντικειμενική, αν και η συγκρότηση των ομίλων μας άφησε μια πικρία αφού παίξαμε 8 παιχνίδια στα όρια μας και δεν είχαμε ούτε ένα εύκολο παιχνίδι…», είπε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και κατέληξε: «Αυτή η ομάδα προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό όπου πήρε την 5η θέση και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο όπου βρεθήκαμε στη 12η θέση. Υπάρχουν κάποια κομμάτια σε ορισμένους αγώνες που θα μπορούσε να ήταν καλύτερα και θα μπορούσαμε να βρεθούμε ψηλότερα, αλλά σε γενικές γραμμές είχαμε μια πετυχημένη παρουσία…»

Όσον αφορά τον συνολικότερο απολογισμό του, αφού έκλεισε ο κύκλος της συγκεκριμένης ομάδας ως Εθνική Κορασίδων; «Πέρα από το αποτέλεσμα στην Ταϋλάνδη, προσωπικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τι θα συμβεί σε βάθος χρόνου. Η αίσθηση μου είναι ότι αφήνω ως παρακαταθήκη μια πολύ καλή ομάδα νεανίδων στην οποία υπάρχει ένας ικανός αριθμός κοριτσιών που θα μπορεί να βοηθήσει και την Εθνική Γυναικών. Κάτι που αν συμβεί θα αποτελέσει για μένα την μεγαλύτερη ικανοποίηση».

Καλμαζίδης: «Η επιτυχία και οι προοπτικές»
Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών και συνεργάτης του Τάκη Φλώρου στην Εθνική Κορασίδων, Γιάννης Καλμαζίδης.

«Σίγουρα είναι επιτυχία αυτό που καταφέραμε και το οποίο ξεκίνησε από την πρόκριση μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο τουρνουά του Βόλου, συνεχίστηκε με την παρουσία μας στα τελικά του Μαυροβουνίου και τώρα στην Ταϋλάνδη. Κι η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις βλέποντας τις ομάδες που ανταγωνιστήκαμε και οι οποίες έχουν προχωρήσει πάρα πολύ σε θέματα οργάνωσης», είπε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μια βάση σ’ αυτή την ομάδα, αλλά προσωπικά όταν μιλάμε για ομάδες Νεανίδων – Κορασίδων ή Παίδων – Εφήβων, πάντα έχω κάποιες επιφυλάξεις λόγω ηλικίας. Για μένα είναι σημαντικό σε κάθε φουρνιά να υπάρχουν παιδιά που έχουν ταλέντο και προοπτικές για να υπάρχει και συνέχεια. Σίγουρα όμως σ’ αυτή την Εθνική υπάρχουν κορίτσια τα οποία έχουν προοπτικές και δυνατότητες για να φτάσουν να είναι μέλη της Εθνικής Γυναικών».

Οι εμπειρίες και η… χαρμολύπη
Για τα κορίτσια της Εθνικής Κορασίδων η παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν μια μοναδική εμπειρία, ωστόσο όλες έδειχναν να πιστεύουν ότι η ομάδα μπορούσε να βρεθεί ψηλότερα από τη 12η θέση που κατέλαβε τελικά.

«Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Από τη μια ζήσαμε μια τρομερή εμπειρία, από την άλλη όμως είχαμε ευκαιρία για να πάμε ψηλότερα. Στο τέλος μένει η προσπάθεια και φυσικά το γεγονός ότι αυτή η ομάδα κατάφερε, παρόλο που συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες είχε λίγο χρόνο για να δουλέψει, να προκριθεί σε όλες τις διοργανώσεις και να είναι ανταγωνιστική», είπε η αρχηγός Όλγα Στράντζαλη με την Ελένη Σουπιώνη να συμπληρώνει: «Ήταν μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία για εμάς. Θα μπορούσαμε κάτι παραπάνω από τη 12η θέση, αλλά υπάρχει ικανοποίηση. Είδαμε διαφορετικού επιπέδου βόλεϊ και αποκομίσαμε τρομερές εμπειρίες».

Η Αθανασία Φακοπουλίδου τόνισε ότι «αυτό που μένει είναι κάτι πολύ θετικό, αφού ανεξάρτητα από τη 12η θέση που πήραμε, όλα τα κορίτσια επιστρέψαμε με πολύ σημαντικές εμπειρίες οι οποίες θα μας βοηθήσουν στο μέλλον. Κι όταν φτάνεις να κοντράρεις ομάδες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία αλλά και όλες τις υπόλοιπες είναι κάτι πολύ σημαντικό το οποίο θα σε συνοδεύει παντού…», ενώ η Άννα Καλαντάτζε παραδέχθηκε: «Τώρα συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό που ζήσαμε δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ στη ζωή μας. Είναι μια πολύ μεγάλη προίκα για το μέλλον, παρόλο που έχουμε την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο».

Η Αλεξάνδρα Χαμπηλομάτη χαρακτήρισε την παρουσία μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα: «…ως μια πολύ όμορφη εμπειρία, αν και στο αγωνιστικό κομμάτι ίσως αδικήσαμε τους εαυτούς μας, αφού σε κάποια ματς φτάσαμε στη πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό… Είδαμε βόλεϊ υψηλού επιπέδου κι αυτό μας δίνει κίνητρο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Δείχνουμε ότι είμαστε μια καλή φουρνιά και πιστεύω ότι με πολύ δουλειά στο μέλλον θα μπορέσουμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικές ως Νεάνιδες κι αργότερα στην Εθνική Γυναικών».

Τέλος η Χαρά Παπαδοπούλου σημείωσε από την πλευρά της: «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε κάτι παραπάνω, ειδικά σε ορισμένους αγώνες, αλλά η παρουσία μας ήταν θετική και είμαστε ικανοποιημένες αφού όλα όσα ζήσαμε θα μας μείνουν αξέχαστες και παράλληλα μας έδωσαν επιπλέον κίνητρα για να συνεχίσουμε. Όταν ξεκινούσαμε να παίζουμε βόλεϊ ίσως να μην τολμούσαμε να φανταστούμε τη συμμετοχή μας σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων, αλλά τώρα που το πετύχαμε θέλουμε να το επαναλάβουμε και ως Νεάνιδες».