1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
04-08-2013 21:18

«Να κερδίσει κάτι το βόλεϊ»

Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη - Αποστολή ΠΣΑΤ: Παναγιώτης Κουμάνταρος
Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δήλωσε ο τεχνικός των Κορασίδων, Τάκης Φλώρος, αξιολογώντας τα πεπραγμένα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη διοργάνωση.


Ο Μακεδόνας τεχνικός ελπίζει ότι η ομάδα που ξεκίνησε να συγκροτείται πριν από ένα χρόνο θα αφήσει το στίγμα της στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ, καθώς μεταλλασσόμενη διαδοχικά σε Εθνική Νεανίδων και Γυναικών θα αποτελέσει ένα αξιόμαχο συγκρότημα, ικανό να εξαργυρώσει τις προσλαμβάνουσες από την Ταϊλάνδη και να τις πληθύνει με νέες, προϊόντος του χρόνου.

-Τι παρακαταθήκη αφήνει στο ελληνικό βόλεϊ αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
«Δεν είναι μόνο η προσωπική μου άποψη, δηλαδή δεν ενδιαφέρει εάν εγώ είμαι ευχαριστημένος ή όχι. Θα ήθελα να δω εάν το βόλεϊ είναι κερδισμένο από την όλη διαδρομή μας, από πέρυσι μέχρι τώρα. Εννοώ αν θα είναι κερδισμένο από μια ομάδα Νεανίδων στο συγκεκριμένο επίπεδο και ύστερα από μια ομάδα Γυναικών. Εκεί επικεντρώνω, στο τί κάναμε αυτό το διάστημα από πέρυσι το καλοκαίρι που συγκροτήσαμε την ομάδα μέχρι τώρα».

-Εσύ είσαι ευχαριστημένος από τη συνολική παρουσία της ομάδας;
«Παίξαμε σε κομμάτια παιχνιδιών πάρα πολύ καλά αλλά κάναμε και άλλα που δεν ήταν καλά, κι αυτό γινόταν για μεγάλο διάστημα κάποιων σετ. Αυτό με προβλημάτισε λίγο, αλλά σε γενικές γραμμές σταθήκαμε αξιοπρεπώς. Κατ΄ αρχάς δεν χάσαμε ποτέ με 3-0, ούτε από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίνα. Απεναντίας, το πιο κρίσιμο παιχνίδι, αυτό με την Αργεντινή, το κερδίσαμε 3-0, τη Σλοβενία επίσης… Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος αλλά θα ήθελα να το δω σε βάθος χρόνου αυτό, δηλαδή αν θα κερδίσει κάτι το βόλεϊ ύστερα από όλο αυτό το οδοιπορικό με τα τόσα παιχνίδια».

-Η επόμενη ημέρα;
«Αυτή γενιά τελειώνει από πλευράς υποχρεώσεων Κορασίδων, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ετοιμάσουμε την επόμενη ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικό, να έχουμε μια αλυσίδα προετοιμασιών των γενεών. Αν το δούμε ως προοπτική και φιλοσοφία, όλα αυτά τα αναπτυξιακά πρέπει να καταλήγουν στην Εθνική Γυναικών».

-Η δική σου επόμενη ημέρα; Συνεχίζεις στην ίδια ομάδα;
«Δεν ξέρω, δεν έχουμε συζητήσει με την Ομοσπονδία αυτό το θέμα. Όταν γυρίσουμε θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι κατασταλαγμένος. Θα συνεργαστώ με την Ομοσπονδία όπως δείχνουν τα πράγματα. Μου αρέσει αυτή η δουλειά, είναι δημιουργικό να συγκροτείς μια ομάδα. Η αρχή έγινε από την Πτολεμαΐδα, είχαμε μαζέψει αρκετά παιδιά. Είναι μια δημιουργική δουλειά που θα παρουσιαστεί το Γενάρη του 2015».

-Πολύ σημαντικό, επίσης, ότι έχουμε πια και μια πολύ αξιόλογη Εθνική Νεανίδων.
«Βέβαια, αυτό είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Πρόκειται για μια έτοιμη ομάδα, ποιοτική και με προοπτικές γιατί θα βελτιώνεται. Δεν έχει φτάσει ούτε στα όριά της, ούτε το ταβάνι της. Έχει πολλές προοπτικές ακόμη».

-Κορίτσια έρχονται από πίσω;
«Ναι, έρχονται. Το βόλεϊ έχει μια τεράστια δεξαμενή. Έχει κάποια προβλήματα στην ποιότητα, αλλά από ποσότητα νομίζω ότι είναι το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα».

-Τι είδες σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
«Πολλές ισάξιες ομάδες. Άρχιζε ένα ματς και δεν ήξερες ποιος ήταν φαβορί. Οι ομάδες βρίσκονταν πολύ κοντά η μία με την άλλη. Ξεχώρισε η Κίνα, όπως είχα προβλέψει από την αρχή όταν την είδα και όταν παίξαμε και μαζί της. Ήταν πολύ δύσκολο να ανακόψεις τις δύο πανύψηλες κοπέλες στο κέντρο, αλλά εμφανίστηκε ύστερα άλλη μια δύναμη από την άκρη, γι αυτό είδαμε τον τελικό να εξελίσσεται πολύ εύκολα για την Κίνα».

-Στις διακοπές σου ποια στιγμή από το Παγκόσμιο θα φέρνεις πιο συχνά στο μυαλό σου;
«Το πρώτο σετ με τη Σερβία. Πίστευα ακράδαντα ότι επειδή η Σερβία δεν είχε χάσει σετ έως τότε, αν έχανε το πρώτο θα ήταν σαν σοκ γι αυτές, που θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Ναι, εκείνο το κομμάτι θα το θυμάμαι για καιρό: από το 18-15 πήγε στο 18-22 για τη Σερβία, με επτά πόντους σε μία περιστροφή».
Περισσότερα από την κατηγορία: « Ταϊπέι - Ελλάδα 3-1 «Θέλαμε κάτι παραπάνω» »

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ