Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
03-08-2013 20:50

«Να δώσουμε ό,τι μας έχει απομείνει»

Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη - Αποστολή ΠΣΑΤ: Παναγιώτης Κουμάνταρος
Τα κορίτσια της Εθνικής Κορασίδων έδωσαν τον αγώνα τους απέναντι στην Τουρκία, έκαναν ελπιδοφόρο ξεκίνημα καθηλώνοντας για ένα σετ την πρωταθλήτρια κόσμου το 2011 αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη ως προς το αποτέλεσμα, αφού εξαιρουμένου του 2ου σετ οι διεθνείς έπαιξαν μέχρι τέλους απέναντι σε ένα πολύ καλό συγκρότημα.

«Ξεκινήσαμε καλά, καλύψαμε γρήγορα μια διαφορά που είχε πάρει η Τουρκία και κάναμε το 1-0. Από εκεί και ύστερα δεν μπορείς να εξηγήσεις κάποια πράγματα. Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τρία συνεχή λάθη, αυτό μας αποσυντόνισε και δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι», επισήμανε ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας, Δημήτρης Φλώρος.

«Σε μια ομάδα όπως η Τουρκία δεν πρέπει να δίνεις ευκαιρίες. Στο 4ο σετ ήμασταν επίσης πολύ κοντά, μέσα στο παιχνίδι αλλά για πρώτη φορά θα πω ότι ο διαιτητής μας αδίκησε και μάλιστα σε καίριο σημείο, αφού στον τελευταίο πόντο της Τουρκίας η αθλήτρια έκανε εμφανέστατο φιλέ στην επίθεσή της. Σημαντικό λάθος, γιατί έτσι τελείωσε το ματς», πρόσθεσε.

Αύριο την Εθνική περιμένει η Ταϊπέι, στον ακροτελεύτιο αγώνα της ο οποίος και θα κρίνει την 11η θέση. Όπως επισημαίνει ο κ. Φλώρος η δυσκολία έγκειται στην κούραση, σωματική και πνευματική, που έχει συσσωρευτεί στα κορίτσια, καθώς έβγαλαν μεγάλο όγκο δουλειάς σε βραχύβιο διάστημα. «Πρέπει να δώσουμε ό,τι μας έχει απομείνει γιατί δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι ύστερα. Να βρούμε τα αποθέματα εκείνα που θα μας επιτρέψουν να παίξουμε ακόμη ένα σκληρό ματς αύριο και να το κερδίσουμε».

Ο Γιάννης Καλμαζίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως «υπάρχει και κάποιο momentum που πρέπει να πιάσεις τη στιγμή που αυτό συμβαίνει. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, ρόλαρε το παιχνίδι όπως θα θέλαμε, αλλά σε κάθε αγώνα η μία ομάδα επηρεάζει την άλλη», είπε.

«Λίγο καλύτερα να ξεκινούσαμε στις αρχές του β΄ σετ, το έργο μας θα γινόταν πιο εύκολο. Είχαμε την καλή ψυχολογία με το μέρος μας αλλά κάναμε αρκετά συνεχόμενα λάθη και το παιχνίδι ήρθε στα ίσα. Μετά ήταν μια μεγάλη μάχη, από την οποία δυστυχώς δεν καταφέραμε να βγούμε νικητές», συμπλήρωσε.

Στη φάση των ομίλων η Εθνική έπαιξε με δύο ασιατικές ομάδες, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώνει την παρουσία της στην Ταϊάνδη αντίπαλος θα είναι μια τρίτη εκπρόσωπος της «κίτρινης ηπείρου», η Ταϊπέι.

«Ο τρόπος που παίζουν αυτές οι ομάδες δημιουργεί και τη δυσκολία στην αντιμετώπισή τους: πολλές άμυνες, ταχύτητα… Είναι ένα στιλ βόλεϊ που δεν το έχουμε συνηθίσει εμείς οι Ευρωπαίοι», τόνισε ο κ. Καλμαζίδης και συνέχισε: «Δεν είναι βέβαια της δυναμικότητας της Κίνας ή της Ιαπωνίας, αλλά θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε εμείς το ρυθμό μας. Αυτό θα είναι το κλειδί και το να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Ελπίζω να βρούμε την ενέργεια που πρέπει για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι και να καταλήξουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».