1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-07-2013 22:29

«Ανυπομονούμε να ζήσουμε την εμπειρία στο Παγκόσμιο της Ταϋλάνδης»

O A΄αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιάννης Στουραϊτης και τα μέλη του ΔΣ, Βαρβάρα Λάγιου και Παναγιώτα Τουρσούγκα (η δεύτερη θα είναι και αρχηγός αποστολής) αποχαρέτησαν τα κορίτσια και τους προπονητές της Εθνικής Κορασίδων που το απόγευμα της Τρίτης θα αναχωρήσει για την Ταϋλάνδη προκειμένου να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της.

«Νιώθω ευτυχής και τυχερός καθώς πέρυσι τέτοια εποχή έφευγαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη. Αυτή η ομάδα τώρα, έχει κατακτήσει πάρα πολλά πράγματα μέσα σε 7-8 μήνες. Προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό, πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο και πρόσφατα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Βαλκανικό. Είναι βαριά λέξη, αλλά πρόκειται για ευλογημένη γενιά που έχει αθλήτριες οι οποίες μπορούν να σημαδέψουν το άθλημα τα επόμενα χρόνια. Εκτός από υγεία εύχομαι καλά παιχνίδια. Πιστεύουμε αυτή την ομάδα και η συμμετοχή και μόνο είναι σημαντικό γεγονός. Είμαστε σίγουροι πως τα κορίτσια θα διεκδικήσουν αυτό που αξίζει στις ίδιες και στην εθνική ομάδα», δήλωσε ο Γιάννης Στουραϊτης.

Η Βαρβάρα Λάγιου ανέφερε: «Τα κορίτσια, νέα, σε ηλικία ανάπτυξης, θα έχουν στο μέλλον ακόμα περισσότερες διακρίσεις. Ευχόμαστε ολόψυχα να γυρίσουν με ό,τι καλύτερο μπορούν. Έχουν δείξει πως μπορούν να καταφέρουν πολλά. Να έχουν υγεία, να περάσουν καλά, να πάρουν τις καλύτερες εμπειρίες κι εμείς θα είμαστε πάντα κοντά τους να βοηθήσουμε ώστε να έχει συνέχεια αυτή η ομάδα».

Η Παναγιώτα Τουρσούγκα, που είναι δίπλα στην ομάδα από τα προκριματικά του Βόλου τον περασμένο Γενάρη, ευχήθηκε υγεία, επιτυχίες και… «Να περάσουμε καλά»!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλμαζίδης πρόσθεσε: «Συμφωνώ με τον Τάκη πως δεν μας έχει χαριστεί τίποτα. Θα πάμε εκεί πέρα με αυτοπεποίθηση και μεγάλο ζήλο. Είναι η πρώτη φορά που η εθνική Κορασίδων πάει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και ελπίζω στο μέλλον να έχουν την ευτυχία να ξαναπαίξουν. Τους εύχομαι να το χαρούν».

Η αρχηγός της «γαλανόλευκης» Όλγα Στράντζαλη επεσήμανε: «Συμμετείχαμε πρόσφατα στο Βαλκανικό και την Ολυμπιάδα Νέων, κερδίζοντας ένα ασημένιο μετάλλιο και βλέποντας τα παιχνίδια ως προετοιμασία. Είδαμε τις αδυναμίες μας για να τις διορθώσουμε και να πάμε στο Παγκόσμιο. Είμαστε χαρούμενες που πάμε και δεν μας αγχώνει ο δύσκολος όμιλος. Θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυνάμεις του βόλεϊ, αλλά μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Τέλος, η Αλεξάνδρα Χαμπηλομάτη ανέφερε: «Είχαμε ως στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο και τα καταφέραμε. Περάσαμε αρκετά κουραστική προετοιμασία, αλλά φάνηκαν οι αδυναμίες μας, ενώ δέσαμε πιο πολύ ως ομάδα που είναι πολύ σημαντικό. Τώρα ανυπομονούμε όλες μας και είμαστε πολύ χαρούμενες. Θα αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ελπίζουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

«Δε μας το χάρισε κανείς» (video)

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ