Εκτυπώστε τη σελίδα
27-06-2013 19:01

«Αν παίξουμε το παιχνίδι μας σίγουρα θα τις κοντράρουμε»

Μετά την πρόκριση της εθνικής ομάδας μπιτς βόλεϊ των γυναικών στον τελικό των Μεσογειακών αγώνων της Τουρκίας, η Βίκυ Αρβανίτη δήλωσε σχετικά για την σπουδαία επιτυχία.
«Μετά τη χθεσινή νίκη που κάναμε η αλήθεια είναι ότι πήραμε τα πάνω μας. Είμαστε μια νέα ομάδα και μπήκαμε από την αρχή στα βαθιά.

Διαχειριστήκαμε την ήττα στην πρεμιέρα του τουρνουά και το πρόβλημα που προέκυψε με την Πέννυ. Αντιδράσαμε σωστά, ανεβάσαμε την απόδοση μας κι από ένα σημείο και μετά μίλησε η καρδιά κι ο εγωισμός μας. Κάτι που φάνηκε και στο πρωινό παιχνίδι με την Κυπριακή ομάδα, όπου καταφέραμε να κερδίσουμε μετά από ένα δεύτερο σετ που ήταν πραγματικό θρίλερ. Στον ημιτελικό πλέον είχαμε διαφορετική ψυχολογία, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κάτι που νομίζω ότι δεν περίμεναν οι αντίπαλοι μας και φτάσαμε δίκαια στη νίκη.

Καθώς η Πέννυ είνει πλέον πιο απελευθερωμένη μετά τις νίκες που πετύχαμε. Ήταν πολύ δύσκολο να ξεκινάς και να έρχονται συνεχόμενες ήττες, απέναντι σε πολύ καλές ομάδες βέβαια, όμως βήμα, βήμα συνεχίζουμε κι είμαι σίγουρη ότι αυτό που έχουμε πετύχει στους Μεσογειακούς θα μας βοηθήσει.

Αν παίξουμε το παιχνίδι μας εγώ θα είμαι ικανοποιημένη ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Οι Ιταλίδες είναι μια πολύ καλή ομάδα, όμως αν παίξουμε αυτό που μπορούμε δεν ξέρω αν θα τις κερδίσουμε, αλλά σίγουρα θα τις κοντράρουμε».

Με την σειρά της η Πέννυ Καραγκούνη μίλησε για την λιποθυμία της στο εναρκτήριο ματς του τουρνουά, αλλά και για τον αυριανό τελικό:

«Κάθε εμπόδιο για καλό… Στην πρεμιέρα ήταν λίγο περίεργες οι συνθήκες δεν ήμουν κι εγώ συνηθισμένη να παίζω με τόση υγρασία και ζέστη.

Μπήκαμε από την αρχή ως ομάδα στα βαθιά, παίζοντας αγώνες υψηλού επιπέδου, κι όταν χάνεις συνέχεια λογικό είναι να έρχονται διάφορες σκέψεις στο μυαλό. Εδώ το επίπεδο είναι λίγο πιο βατό, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία παιχνίδια μας κι ειδικά σήμερα παίζουμε πολύ καλά.

Είναι μια πολύ καλή και δεμένη ομάδα αφού παίζουν χρόνια μαζί. Δεν είναι εύκολος στόχος, αλλά αν παίξουμε καλά όλα γίνονται».