1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-12-2021 18:41

Η ανασκόπηση του Ελληνικού Βόλεϊ για το 2021

Παρά την πανδημία του κορονοϊού που ταλαιπώρησε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί την παγκόσμια κοινότητα και ενώ το 2021 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, το τέλος του αφήνει πολλά σημάδια αισιοδοξίας για ένα ακόμα καλύτερο 2022.

Μέσα στην πανδημία και τις δυσκολίες, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αλλά και τα σωματεία δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.

Κατάφεραν να αξιοποιήσουν ευκαιρίες που τους δόθηκαν μέσα από τις επαναστατικές αλλαγές που έγιναν μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο που εισήγαγε η αθλητική ηγεσία υπό τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη δίνοντας την ευκαιρία για αναγέννηση και ανοικοδόμηση του ελληνικού αθλητισμού.

Ειδικά τα χρηματοδοτικά προγράμματα αξιοποίησης των εσόδων από τους φόρους στα τυχερά παίγνια είναι μεταρρύθμιση σταθμός που θα τονώσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θα ενισχύσει τα υγιή σωματεία και θα δημιουργήσει προσδοκίες στους παράγοντες αλλά και σε όσους εμπλέκονται στο οικοδόμημα του αθλητισμού.

Η διάκριση της Ε.Ο.ΠΕ. μέσα από το πρόγραμμα "Χίλων", ο διαρκής αγώνας για οικονομική εξυγίανση, η δημοσίευση των αποφάσεων στο σύστημα "Διαύγεια", η καθιέρωση του μητρώου των συλλόγων και η παραγωγική συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Γ.Γ.Α. έφεραν το Ελληνικό Βόλεϊ στη θέση του πρωταγωνιστή και διοικητικά ανέδειξαν την ομοσπονδία μας ως πρότυπο αθλητικού φορέα.

Όπως αποδείχτηκε πάνω και από τους αριθμούς των χρεών που είχε η Ε.Ο.ΠΕ. η ανάκτηση της αξιοπιστίας ήταν το πιο δύσκολο στοίχημα που κερδήθηκε και το 2021.

Εντός του 2021 είχαμε και τις εκλογές στην Ε.Ο.ΠΕ. με τα σωματεία να δίνουν ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην διοίκηση με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμπέτσο. Η προεκλογική περίοδος ήταν δημοκρατική και πολιτισμένη. Οι εκλογές έγιναν για πρώτη φορά με ηλεκτρονικά μέσα και μετά από μεγάλη εκστρατεία όλων των υπηρεσιών της ομοσπονδίας για να στηριχθούν παράγοντες και διοικήσεις που έκαναν προσπάθειες για να ενταχθούν τα σωματεία τους στο ενιαίο μητρώο σωματείων μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Το volleyball.gr σας παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες τις κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού Βόλεϊ και beach volley για το 2021.

Οι Εθνικές ομάδες στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα







Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών συμμετείχαν στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Εθνική γυναικών προκρίθηκε αήττητη στις 24 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ενώ οι άνδρες με μόλις μία ήττα. Μπορεί ο στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση να μην επιτεύχθηκε, ωστόσο απέδειξαν με τις εμφανίσεις τους ότι αξίζουν να βρίσκονται στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Κυπελλούχος Ελλάδας στις γυναίκες ο ΠΑΟΚ


Τον πρώτο του τίτλο στο γυναικείο βόλεϊ πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στην Ηλιούπολη με 3-0 σετ του ΑΟ Θήρας.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 30ο πρωτάθλημα


Το 30ο πρωτάθλημα στο ανδρικό βόλεϊ πρόσθεσε στην ιστορία του ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι με 50 βαθμούς και 16 νίκες σε 20 αγώνες κατέκτησαν τον 30ο τίτλο στην ιστορία των Εθνικών Πρωταθλημάτων.

Νταμπλ για τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ





Δύο τίτλους επιφύλασσε το 2021 για τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ. Οι συριανοί τον Απρίλιο πανηγύρισαν στη Βέροια το δεύτερο τρόπαιό τους στον θεσμό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, ενώ λίγο πριν μπει το 2022, κατέκτησαν το Σούπερ Καπ στη Ρόδο, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 3-0 σετ.

Δύο τίτλους στα πανελλήνια αναπτυξιακά πρωταθλήματα για το Μαρκόπουλο





Οι ομάδες νεανίδων και κορασίδων του ΑΟ Μαρκοπούλου κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Πρωταθλητής στους έφηβους ο Πήγασος Πολίχνης


Το 2021 ο Πήγασος Πολίχνης στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στη κατηγορία των εφήβων για τρίτη φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια.

Πρώτο πρωτάθλημα για τους παίδες του Αστέρα Νίκαιας



Ο Αστέρας Νίκαιας κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στα αγόρια κάτω των 18 ετών.

Αποχώρηση της Βίκυς Αρβανίτη από την άμμο


Μια τεράστια διαδρομή 22 χρόνων με σπουδαίες διακρίσεις έφτασε στο τέλος της καθώς η Βίκυ Αρβανίτη λίγο πριν το φινάλε του 2021 ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας της στο μπιτς βόλεϊ.

Στην 17η θέση στην Ευρώπη για Αρβανίτη, Καραγκούνη



Την 17η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα beach volley κατέκτησαν οι Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη.

Ευρωπαϊκό beach volley Κ18: Ένατη θέση για Ζαφειρίου, Πιτσιγκώνη, στην 17η Καρδούλιας, Μουτάφης





Την ένατη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18 που διεξήχθη στη Σλοβενία κατέκτησαν οι Παρασκευή Ζαφειρίου, Ελπίδα Πιτσιγκώνη. Την 17η θέση πήραν στα αγόρια οι Γιάννης Καρδούλιας, Μανώλης Μουτάφης.

Ευρωπαϊκό beach volley Κ20: Πέμπτες οι Αντωνακάκη, Περδικάκη, ένατοι οι Ρεστέμης, Χανδρινός






Την πέμπτη θέση στην Ευρώπη κατέκτησαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ20 οι Γεωργία Αντωνακάκη, Ιωάννα Περδικάκη. Αντίστοιχα στα αγόρια, ο Αριστείδης Χανδρινός και ο Τριαντάφυλλος Ρεστέμης έφτασαν μέχρι την ένατη θέση.

11ο πρωτάθλημα Ελλάδας για την Αρβανίτη, 5ο για την Καραγκούνη



Στην άμμο του Αγίου Νικολάου Κρήτης, η Βίκυ Αρβανίτη κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημα Ελλάδας και η συμπαίκτριά της Πένυ Καραγκούνη το 5ο.

2ος τίτλος για τον Άγγελο Μανδηλάρη, 1ος για τον Ιάσονα Κανέλλο



Το πρωτάθλημα Ελλάδας στους άνδρες κατέκτησαν τον Ιούλιο του 2021 ο Άγγελος Μανδηλάρης και ο Ιάσονας Κανέλλος. Για τον Μανδηλάρη είναι το 2ο πρωτάθλημα στην καριέρα του, ενώ για τον Κανέλλο το 1ο.

Μάτιου, Αγριοδήμου και Κόλα, Μανδηλάρης πρωταθλητές Ελλάδας Κ22 στην Ανάβυσσο



Η Διονυσία Μάτιου με την Ηλέκτρα Αγριοδήμου στα κορίτσια και ο Αντιόλ Κόλα με τον Στέφανο Μανδηλάρη στέφθηκαν πρωταθλητές στη κατηγορία Κ22 που διεξήχθη στην Ανάβυσσο.

Καρδούλιας, Σπύρου και Ζαρκάδα, Μπέρμπερη κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ελλάδας Κ19 στη Πρέβεζα



Ο Γιάννης Καρδούλιας με τον Κώστα Σπύρου και η Αδαμαντία Ζαρκάδα με την Μαριάννα Μπέρμπερη είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στους έφηβους και στις νεάνιδες, καθώς κατέκτησαν την πρώτη θέση στα τελικά της κατηγορίας Κ19 που φιλοξενήθηκαν στην Πρέβεζα.

Ζαφειρίου, Πιτσιγκώνη και Καλιόζης, Κυπριώτης κατέκτησαν στη Ρόδο το πρωτάθλημα Ελλάδας Κ17



Πρωταθλήτριες Ελλάδας στη κατηγορία Κ17 αναδείχθηκαν οι Θεσσαλονικιές Παρασκευή Ζαφειρίου, Ελπίδα Πιτσιγκώνη, ενώ στα αγόρια ο Ροδίτης Δημήτρης Καλιόζης και ο Κώος Σάββας Κυπριώτης ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου και στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας Κ17.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ