Εκτυπώστε τη σελίδα
27-03-2021 10:05

Υπογράφηκε το μνημόνιο Ε.Ο.ΠΕ. και Δήμου Αλεξανδρούπολης: «Πολλά τα οφέλη και για τις δύο πλευρές» (vid)

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Θοδωρής Βουρδόλης και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ. Νεκτάριος Χαλβατζής μίλησαν στη κάμερα του volleyball.gr για τα πολλαπλά οφέλη των δύο πλευρών με την υπογραφή του μνημονίου.

«Η ανάπτυξη του βόλεϊ θα δώσει ώθηση στον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης»

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μετά την υπογραφή του μνημονίου δήλωσε: «Σχεδιάζοντας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον αθλητισμό, φέρνουμε προς δημοπράτηση το καινούργιο κλειστό γυμναστήριο στην Αλεξανδρούπολη που θα στεγάσει αθλήματα βόλεϊ, μπάσκετ και χάντμπολ, ενώ φτιάχνονται δίπλα στο λιμάνι και γήπεδα μπιτς βόλεϊ. Ένα κλειστό γυμναστήριο που το έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή.

Πρέπει να υπάρχουν χώροι άθλησης και στη νέα τροχιά ανάπτυξης που έχουμε μπει, θέλουμε έναν όμορφο χώρο για τα αθλήματα σάλας, όπως πρέπει για τη πόλη μας. Όλη αυτή η ανάπτυξη που έχει δρομολογηθεί αλλά έχει τεθεί σε αναστολή λόγω της υγειονομικής κρίσης και με την εκ νέου ενεργοποίησή της να δώσει ώθηση και ανάπτυξη.  

Μας έγινε μία τιμητική πρόταση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης να συνυπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας και έχουμε ανάγκη από την τεχνογνωσία της, από τους ειδικούς του βόλεϊ και εμείς από την πλευρά μας θα το ανταποδώσουμε με φιλοξενία, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Στηρίζουμε πολλά σε αυτή τη πρόταση γιατί έχουμε να μάθουμε πολλά. Η Αλεξανδρούπολη θεωρείται η μάνα του βόλεϊ, έχουμε ανάγκη από νέους αθλητές, όχι μόνο για να φτιάξουμε πρωταθλητές αλλά και να φέρουμε κόσμο στα γήπεδα.

Αγαπάμε το βόλεϊ και παρόλο που αυτή τη περίοδο στη πόλη μας υπάρχει μία αρνητική παρένθεση, ευελπιστούμε η τοπική μας ομάδα και ένα ιστορικό σωματείο, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, να συνεχίσει να γράφει λαμπρές σελίδες και δόξες και να δυναμώσει πάλι το όνομά του μαζί με της πόλης μας.

Θέλουμε να φιλοξενήσουμε διεθνείς διοργανώσεις και προετοιμασίες όλων των Εθνικών ομάδων βόλεϊ. Έχουμε ένα χρονικό πλαίσιο τριετίας και θα χαρούμε πάρα πολύ μέχρι και η τελευταία παράγραφο του μνημονίου να γίνει πράξη και να έχουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα».

«Τα αποτελέσματα του μνημονίου θα φανούν σύντομα»

Ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Θοδωρής Βουρδόλης είπε: «Μια προσπάθεια αρκετών ετών πλέον έχει σάρκα και οστά. Έτσι, πριν από λίγες μέρες με το μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Ε.Ο.ΠΕ., είμαστε στην ευχάριστη θέση πλέον να σχεδιάζουμε για το αθλητικό μέλλον των παιδιών μας και το άθλημα του βόλεϊ για τα επόμενα τρία χρόνια στον Δήμο μας.

Νομίζω ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη αυτή, γιατί θα δώσουμε στα παιδιά του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής είτε το καλοκαίρι είτε το χειμώνα, δράσεις από το αγαπημένο μας άθλημα, το εθνικό μας άθλημα αν μπορεί να μου επιτραπεί η έκφραση για τον τόπο μας εδώ, το οποίο είναι το βόλεϊ.

Έτσι τα παιδιά μας θα μπορούν να έχουν παραστάσεις που θα τους δώσουν το έναυσμα να ασχοληθούν περισσότερο με τον αθλητισμό, περισσότερο με το βόλεϊ, και να αποκομίσουν πλέον όλα τα οφέλη, που έχει η ενασχόληση τους με τον αθλητισμό.
 
Νομίζω ότι ήταν μια παρά πάρα πολύ καλή και θετική εξέλιξη αυτή η συνεργασία, τα αποτελέσματα της θα φανούν πολύ σύντομα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ελληνικής ομοσπονδίας, το Γιώργο τον Καραμπέτσο, όλους τους συνεργάτες του και το Δ.Σ., ώστε αυτή η συνεργασία που θα έχουμε από δω και πέρα, να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά μας».

«Πολλαπλά τα οφέλη»

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ. Νεκτάριος Χαλβατζής μετά την υπογραφή του μνημονίου είπε:
«Τα οφέλη που θα αποκομίσουμε από την συμφωνία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, είναι πάρα πολλά. Αγώνες και προετοιμασίων Εθνικών ομάδων, διοργανώσεις μπιτς βόλεϊ, όλα αυτά μπορούν να γίνουν στην Αλεξανδρούπολη, σε μια βολεϊμπολομάνα, η οποία έχει βγάλει τόσους και τόσους αθλητές στις εθνικές ομάδες.

Εμείς θα κάνουμε διοργανώσεις στην Αλεξανδρούπολη, όπου τα οφέλη του Δήμου θα είναι πολλαπλά, και η πόλη θα εκτοξευτεί σε διεθνές επίπεδο, έτσι ώστε να μαθευτεί ποια είναι η ιστορία της Αλεξανδρούπολης και γενικά ποια είναι η ιστορία της Θράκης.
 
Ευελπιστούμε στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Αλεξανδρούπολη, και η δική μας ομοσπονδία θα συμβάλλει σε αυτό με το καινούργιο γήπεδο που θα γίνει στην πόλη. Εμείς θα είμαστε εκεί για να κάνουμε διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου, όπως και μπιτς βόλεϊ. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ολόκληρη πολλά πράγματα στην Αλεξανδρούπολη, για να κάνουμε το βόλεϊ, την ομοσπονδία και το Δήμο Αλεξανδρούπολης, να είναι όλοι ευχαριστημένοι».

 

 

Media

br>
br>