Εκτυπώστε τη σελίδα
23-05-2020 11:06

Κουμπλής εφ όλης της ύλης: Μια παρέα από τον Κολωνό πήγε στον Ολυμπιακό και έσπασε το κατεστημένο του ΠΑΟ

Ο Τάσος Κουμπλής, η «σημαία» του Ολυμπιακού στο βόλεϊ, που πήρε τα πρώτα πρωταθλήματα του συλλόγου, μιλάει στο ΦΩΣ: «Εμείς σπάσαμε το κατεστημένο του Παναθηναϊκού»
 

Πήρε τους πρώτους τίτλους που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στην ιστορία του. Πήρε πρωτάθλημα αργότερα και ως προπονητής, όχι μόνο ως παίκτης. Είναι ο Τάσος Κουμπλής. Μεγάλη ιστορία. Πάμε να την ξετυλίξουμε για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Και μάλιστα είχε έρθει στον Ολυμπιακό μαζί με άλλους παίκτες που έφτιαξαν την πρώτη καλή ομάδα, από... βαζελογειτονιά τότε!

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα στο βόλεϊ το 1968. Και το ξαναπήρε τον επόμενο χρόνο. Πείτε μου την ιστορία όπως τη ζήσατε.
Τότε πρωτοέπαιξα στον Ολυμπιακό. Αρχηγός ήταν ο Παντελιάς. Με είχε πάρει μέσα από το κέντρο εκπαίδευσης όπου υπηρετούσα τότε, στο στρατόπεδο «Κανελλόπουλος – Παλάσκας», ο συγχωρεμένος Γιώργος Χουρδάκης, έφορος τότε του Ολυμπιακού. Πρέπει να πούμε τα ονόματα, να τους τιμήσουμε. Μάνατζερ γενικός αρχηγός της ομάδας ήταν ο Γιώργος Αντωνόπουλος, όπως ήταν ο Θεοδωρακάκης στο ποδόσφαιρο. 


Στο Λιμενικό με είχε βάλει ο ο Μιχάλης Κούβαρης, που ήταν ταμίας στον Ολυμπιακό. Όταν με πήρε ο Χουρδάκης μέσα από το στρατόπεδο δεν είχα κάνει τη βασική εκπαίδευση καν, μόνο 3 μέρες υπηρετούσα! Με πήγε στη Θεσσαλονίκη με την υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού και πήραμε στο ανοιχτό της ΧΑΝΘ το πρώτο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού.

 

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο www.fosonline.gr