Εκτυπώστε τη σελίδα
16-05-2020 16:44

Μαρία Τσιαρτσιάνη: «Θα είναι πολυ δύσκολη η επιστροφή των επαγγελματιών στην ενεργό δράση»

Η Μαρία Τσιαρτσιάνη μίλησε στην εκπομπή του volleynews.gr που ήταν αφιερωμένη στο μπιτς βόλεϊ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας και μεγάλη δόξα του ελληνικού μπιτς βόλεϊ που πλέον ασχολείται με την προπονητική αναφέρθηκε τόσο για τις προετοιμασίες της επιστροφής στην προπονητική δράση όσο και για τις δυσκολίες που περνάει ο Γερμανός σύζυγος της Κριστόφ Ντίκμαν που πλέον είναι προπονητής και υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους αθλητές.

«Δεν μπορώ να φανταστώ από την θέση που είμαι πως είναι οι αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγάλο ζήτημα το πως θα επανέλθουν μετά από τόσο καιρό αποχής γιατί αθλητές αυτού του επιπέδου. Ποτέ δεν είχαν τόσο μεγάλο διάστημα εκτός δράσης. Επίσης υπάρχουν περιστατικά αθλητών που εγκλωβίστηκαν σε ξένες χώρες και όλο αυτό το διάστημα είναι μακριά από τη πατρίδα τους. Στις εγκαταστάσεις μας στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ήδη το τένις και το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι πολύ αυστηρό. Περιμένουμε τις οδηγίες και για το μπιτς βόλεϊ».

Για την κατάσταση στην Ελβετία όπου ο σύζυγος της Κριστόφ Ντίκμαν είναι προπονητής των εθνικών μάδων της χώρας είπε:

«Ο Ντίκμαν μετά την συνεργασία του με την Ε.Ο.ΠΕ. εργάζεται με τις Ελβετικές εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ. Έχουν δύο ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί για το Τόκιο. Η Ελβετία είναι και αυτή σε lockdown. Την Δευτέρα όμως ξεκίνησαν τις προπονήσεις και άφησαν και τους ερασιτέχνες να προπονηθούν. Προπονούνται μέχρι τέσσερα άτομα παράλληλα με τις ίδιες μπάλες και αποχωρούν από το γήπεδο πριν έρθει το άλλο γκρουπ να προπονηθεί. Στη Γερμανία το ίδιο με την διαφορά ότι κάθε κρατίδιο έχει το δικό του υγειονομικό πρωτόκολλο. Στους ερασιτέχνες αθλητές απαγορεύεται να κάνουν μπλοκ για να μην έρχονται σε επαφή με το φιλέ, ενώ υπάρχει η οδηγία να μην γίνεται σερβίς στο κέντρο για να μην έρχονται κοντά οι αθλητές μεταξύ τους».

Δείτε την αρχική τοποθέτηση της Μαρίας Τσιαρτσιάνη στο 62ο λεπτό της εκπομπής όπου βασικός καλεσμένος ήταν ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς:

Media