1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-11-2019 17:51

Στο Καρπενήσι ο όμιλος της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18

Στο Καρπενήσι θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2020 ο ένας από τους δύο ομίλους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18. Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μαζί με την Ιταλία το επερχόμενο Ευρωβόλεϊ Κ18 και το Καρπενήσι θα είναι η πόλη που θα γίνουν αγώνες, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Sport News του Action24.
Ο πρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ. Ήταν στο πάνελ της εκπομπής μαζί με τον Στέλιο Αγγελούδη, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Παναγιώτη Πελεκούδα, αθλητή του Παναθηναϊκού και προέδρου του ΠΑΣΑΠ και του Γιώργου Πετρέα, αθλητή του Ολυμπιακού, αρχηγού της εθνικής ομάδας.

Για την πορεία του Ελληνικού Βόλεϊ: «Είμαι ευχαριστημένος από την πορεία του αθλήματος, παρά το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως διοίκηση άπτονται του οικονομικού προβλήματος. Παραλάβαμε ένα μεγάλο χρέος, θέλουμε μια εξαετία για να ξεπεράσουμε τον οικονομικό σκόπελο, είμαστε όμως μια πολύ καλή ομάδα στη διοίκηση και θα τα καταφέρουμε».

Για το Ευρωπαϊκό Κ18: «Μετά από 25 χρόνια θα διοργανώσουμε Ευρωπαϊκό, κάτω των 18 ετών, τον Ιούλιο του 2020 στο Καρπενήσι, οι εθνικές ομάδες θα αγωνιστούν στο Silver European League και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έχουμε ποιότητα αθλητών και αθλητριών και θα πάμε μπροστά. Τα παιδιά το αξίζουν και κάθε χρόνο θα πηγαίνουν καλύτερα. Άλλωστε, μετά από 10 χρόνια οι άνδρες και 18 οι γυναίκες προκρίθηκαν στα τελικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Στόχος μας είναι να βρίσκονται στα Ευρωπαϊκά όλες οι ηλικίες των εθνικών ομάδων.

Για την ανάπτυξη: «Έχουμε ταλέντο στο άθλημα και πολλά παιδιά που ασχολούνται συστηματικά. Μαζί με τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία χρησιμοποιούμε μεθόδους παλαιάς κοπής, συνταγής Γιέρζι Βέλτζ. Εδώ και τρία χρόνια τρέχει ο αναπτυξιακός σχεδιασμός. Κάθε δυο χρόνια έχουμε έτοιμη γενιά αθλητών και αθλητριών, με τους προπονητές να κάνουν σπουδαία δουλειά σε όλη την Ελλάδα. Οι προπονητές πηγαίνουν στην περιφέρεια, συμμετέχουν σε προπονήσεις, επιλέγουν αγόρια και κορίτσια, με τη δουλειά να αρχίζει από την Ένωση, το κλιμάκιο, τις συγκεντρωτικές, τα σωματεία».

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις: «Το Βόλεϊ ζει από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, η αλήθεια είναι ότι όπου χρειάζεται να δαπανήσουμε ευρώ υπάρχει θέμα. Είχαμε προβλήματα στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας των ανδρών, ήταν καλύτερες οι συνθήκες πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη, κάνουμε όμως το καλύτερο δυνατό και τα παιδιά το καταλαβαίνουν. Με τον προηγούμενο Υπουργό, τον κύριο Βασιλειάδη κάναμε προσπάθεια για την επαναλειτουργία της εγκατάστασης στην Παιανία, το Σπίτι του Βόλεϊ. Ο κύριος Αυγενάκης ξέρει το θέμα, ξαναστείλαμε τα σχέδια και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουμε προβλήματα με τα γήπεδα, καλό θα είναι να βοηθήσει η Πολιτεία να αναπτυχθούν αθλητικοί χώροι, είναι μεγάλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Κάθε ένα καινούριο γήπεδο, μια λιγότερη φυλακή λέω εγώ. Γύρισα πριν λίγες ημέρες τη μισή Ελλάδα, μίλησα με Δημάρχους και Περιφερειάρχες, τις επόμενες ημέρες έχουμε κι άλλα ραντεβού, θέλουμε περισσότερους χώρους, με 100.000 ευρώ στήνεις εύκολα νέα γήπεδα με ταραφλέξ.

Η Εθνική Τράπεζα είναι πλέον χορηγός των εθνικών ομάδων και θέλω να την ευχαριστήσω. Για πρώτη φορά στην ιστορία η ΕΡΤ μεταδίδει αγώνες του γυναικείου πρωταθλήματος χωρίς κόστος της Ομοσπονδίας. Και άλλη φορά μεταδόθηκαν αγώνες, με τη διαφορά ότι η παραγωγή τους κόστισε 300.000 ευρώ, τα οποία πληρώνουμε εμείς και όχι αυτοί που το αποφάσισαν»!

Γιώργος Πετρέας: «Τα δώσαμε όλα στο ευρωπαϊκό»

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Πετρέας είπε:

«Κατανοούμε τα οικονομικά προβλήματα της Ομοσπονδίας, δεν κάνουμε όμως εμείς εκπτώσεις στις παροχές μας στην εθνική ομάδα. Είναι πρόβλημα η έλλειψη μόνιμης εγκατάστασης, πηγαίνουμε στο εξωτερικό και βλέπουμε τις άλλες ομάδες και είναι λογικό να ζητάμε να λυθούν βασικά θέματα από τη στιγμή που για τέσσερις μήνες αφοσιωνόμαστε στην εθνική ομάδα. Είμαστε μια οικογένεια στην εθνική, θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση για την επιλογή του τεχνικού επιτελείου. Στο Ευρωπαϊκό περάσαμε στην επόμενη φάση, τα δώσαμε όλα, μας είδαν όλοι να αγωνιζόμαστε μέσω της ΕΡΤ, έχουμε νέους αθλητές και είμαι υπερήφανος που είμαι αρχηγός στην εθνική ομάδα».

Παναγιώτης Πελεκούδας: «Πολύ καλή χημεία στην ΕΘνική»

Ο διεθνής κεντρικός του Παναθηναϊκού και πρόεδρος του Π.Α.Σ.Α.Π. τόνισε:

«Ήταν δύσκολη η προετοιμασία της εθνικής λόγω διάρκειας, προκριθήκαμε όμως στα τελικά, βάλαμε τις βάσεις εμείς, στόχος πλέον είναι να γίνει το παρακάτω βήμα. Η 14άδα έδεσε πολύ καλά, είχαμε πολύ καλή χημεία και δώσαμε τα πάντα στην εθνική ομάδα. Δε ζητάμε παράλογα πράγματα από την Ομοσπονδία, έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και μαζί με τα νέα παιδιά που είναι στο άθλημα, τους χορηγούς μπορούμε να πάμε το Βόλεϊ μπροστά».

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ