Εκτυπώστε τη σελίδα
16-05-2013 13:05

«Θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να πάρουμε την πρόκριση»

«Θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να πάρουμε την πρόκριση» ©volleyball..gr
Η Μαρία Νομικού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας για την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής γυναικών ενόψει του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Σλοβακία το διάστημα 23-26 Μαΐου, αλλά και τους Μεσογειακούς Αγώνες που ακολουθούν το δεκαήμερο 20-30 Ιουνίου.

 

Η 20χρονη παίκτρια της ιταλικής Βίλα Κόρτεζε επεσήμανε και τους στόχους της ομάδας: «Ξέρουμε ότι γενικά είναι δύσκολοι καιροί για το σύνολο της χώρας και κατ' επέκταση στον αθλητισμό και το άθλημά μας. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλα τα κορίτσια και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για αυτή τη νέα ομάδα που τώρα χτίζεται. 

Ο προπονητής μας ήταν ξεκάθαρος και ζήτησε να δώσουμε το 100%, οι στόχοι της Ομοσπονδίας είναι υψηλοί και εμείς είμαστε έτοιμες να βάλουμε τα δυνατά μας για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας». 

Στη συνέχεια, η διεθνής διαγώνια, αναφέρθηκε στο πώς μπορεί να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη για τα πρώτα επίσημα ματς στη Σλοβακία: «Σίγουρα θα προτιμούσαμε να έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας για να δέσουμε ως ομάδα, αλλά με το σύνολο των υποχρεώσεων που υπάρχουν με τις διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αυτό πολλές φορές δεν είναι εφικτό. 

Πάντως, είμαστε όλες αισιόδοξες ότι εάν δουλέψουμε με όρεξη στις προπονήσεις και εφαρμόσουμε αυτά που μας ζητήσει ο προπονητής μας, θα καταφέρουμε να καλύψουμε τον χρόνο και να παρουσιάσουμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο από τις πρώτες μας επίσημες υποχρεώσεις στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος». 

Όσο για τις αντιπάλους Σλοβακία, Αυστρία και Λιχτεστάιν και το εάν μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση, η Νομικού, ήταν ξεκάθαρη: «Καμία από αυτές τις ομάδες δεν μας προκαλεί φόβο. Πιστεύω ότι το επίπεδο της ελληνικής ομάδας είναι πιο υψηλό, αλλά αυτό θα πρέπει να φανεί και μέσα στο γήπεδο. Εάν μέσα στο επόμενο διάστημα εμφανίσουμε σημάδια ομοιογένειας, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. 

Βέβαια, όλα εξαρτώνται από τον βαθμό ετοιμότητας των ομάδων, γιατί στο παρελθόν δυστυχώς έχουμε δει ομάδες να διαθέτουν πολύ καλύτερο υλικό από τον αντίπαλο και τελικά να αποκλείονται. Το σίγουρο είναι ότι θα πάμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να πάρουμε την πρόκριση».

Σχετικά άρθρα

1 σχόλιο

  • Comment Link iraklis2013 Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 10:35 posted by iraklis2013

    το μαρακι εχει παιξει φετος καποιο παιχνιδι επισημο;γιατι περυσι δεν επιαξε απο οτι ξερω