Εκτυπώστε τη σελίδα
20-09-2019 19:20

Ευρωπαϊκό ανδρών: Τζουλιάνι και Τσέμπουλ για το Ελλάδα - Ρωσία

Λιουμπλιάνα, Αποστολή ΠΣΑΤ Δημήτρης Τυχάλας

Η Σλοβενία αντιμετωπίζει στο δεύτερο αυριανό ματς (21:30) τη Βουλγαρία στο πιο δυνατό ζευγάρι που προέκυψε στους ‘16’ του Ευρωβόλεϊ 2019, αλλά Αλμπέρτο Τζουλιάνι και Κλέμεντ Τσέμπουλ μίλησαν και για τη μάχη της Ελλάδας με τη Ρωσία.
Η Σλοβενία αντιμετώπισε το βράδυ της Τετάρτης την Ρωσία στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι του 3ου ομίλου με τους Ρώσους να επικρατούν με 3-0, αλλά όπως τόνισε ο Ιταλός τεχνικός:

 «Κοιτάξετε το δικό μας παιχνίδι ήταν λίγο περίεργο γιατί η Ρωσία ήταν σίγουρα πρώτη κι εμείς δεύτερη. Αυτό που είδα ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα και θεωρώ ότι μαζί με την Πολωνία είναι τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Πάντως κάθε ματς έχει τη δική του ιστορία και ποτέ η ιστορία ενός αγώνα δεν έχει γραφτεί πριν σφυρίξει την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής».

Ακόμη πιο… αισιόδοξος για τις πιθανότητες της ελληνικής ομάδας εμφανίστηκε ο διεθνής ακραίος των Σλοβένων Κλέμεντ Τσέμπουλ, ο οποίος είπε:

«Σ’ αυτό το Ευρωπαϊκό, ειδικά στο top 16, η κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη κι αυτό ισχύει και για την Ελλάδα κόντρα στην Ρωσία. Ειδικά η Ελλάδα με την εικόνα που έδειξε κόντρα στην Ιταλία, αλλά και με τη Βουλγαρία και με τη Γαλλία μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Είχαμε παίξει μαζί φιλικά παιχνίδια πριν το Ευρωπαϊκό και ξέρω πολύ καλά πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι η Ελλάδα και πραγματικά θα χαρώ πολύ αν το δείξει και κόντρα στη Ρωσία».

Όσον αφορά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Ρώσους αλλά και τις αδυναμίες τους ο άσος της ιταλικής Μιλάνο σημείωσε:

«Είναι πολύ δυνατοί παραδοσιακά σε μπλοκ και σερβίς κι αυτό ισχύει και για την ομάδα που έχουν εδώ. Αλλά αν μια ομάδα καταστρώσει μια τακτική και την εφαρμόσει με απόλυτη συγκέντρωση τότε πιστέψτε με μπορεί να τους κερδίσει».

Σχετικά άρθρα