Εκτυπώστε τη σελίδα
18-09-2019 20:52

Ευρωβόλεϊ 2019: Οι Ρουμάνοι που μας έκαναν δώρο την πρόκριση: «Παίξαμε για τους εαυτούς μας»

  Μονπελιέ, Αποστολή ΠΣΑΤ, Δημήτρης Τυχάλας: Τα χαμόγελα περίσσευαν στην ομάδα της Ρουμανίας μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Πορτογαλίας που της επέτρεψε να φύγει με ψηλά το κεφάλι από το Ευρωβόλεϊ και έδωσε σε εμάς το εισιτήριο για τους «16».

«Ξέραμε ότι είχαμε μια πιθανότητα επικρατώντας με 3-0, αλλά αν δεν είχαμε εμείς την ευκαιρία ήθελα να περάσει η Ελλάδα και χαίρομαι που συνεχίζεται. Δεν έχω μιλήσει με τον Σάκη από το μεταξύ μας παιχνίδι, αλλά σίγουρα θα πιούμε 1-2 μπύρες σήμερα… Και μάλλον θα πληρώσει αυτός», είπε ο Άντι Ατσιομπανιτέι, ο πρώην συμπαίκτης του Θανάση Πρωτοψάλτη στην Φριντριχσχάφεν που ήταν και ο παίκτης ο οποίος πήρε τους δύο τελευταίους καθοριστικούς πόντους.  

«Εμείς παίξαμε για τους εαυτούς μας. Ξέραμε μετά το 1-1 ότι δεν είχαμε ελπίδες μετά το 1-1, αλλά δεν θέλαμε να γυρίσουμε στην πατρίδα χωρίς νίκη. Ήταν ένα δώρο για εμάς και φεύγουμε με το καλύτερο αίσθημα κερδίζοντας το τελευταίο ματς», πρόσθεσε ο πρώην κεντρικός του Ολυμπιακού Αντρέι Σπίνου.   «Δεν παίξαμε για την Ελλάδα κι αυτό είναι 100% σίγουρο… Προσπαθήσαμε να παίξουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι αν κερδίσουμε 3-προκρινόμαστε εμείς. Μετά το 1-1 απογοητευτήκαμε, αλλά βρήκαμε το κουράγιο και μπορέσαμε να κερδίσουμε κι έτσι η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο», δήλωσε τέλος ο αρχηγός της Ρουμανίας Λαουρέντσιου Λίκα και πρόσθεσε:

 «Είμαι σίγουρος ότι το μίνιμουμ που θα μας πουν είναι ένα ευχαριστώ γιατί έχουμε εμείς πολλούς φίλους στην ελληνική ομάδα και εμείς τους ευχόμαστε καλή τύχη. Η Ελλάδα όπως είχα πει από πριν το τουρνουά ότι είναι πολύ καλό σύνολο κι εδώ πραγματικά έπαιξε σαν ομάδα και της αξίζουν συγχαρητήρια».

Media