Εκτυπώστε τη σελίδα
03-09-2019 19:54

Βαγγέλης Περόπουλος: «Ήρθε η ώρα να γίνει το βήμα παραπάνω» (vid)

Ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής γυναικών και η ψυχή της ομάδας Βαγγέλης Περόπουλος έκανε στο volleyball.gr την αποτίμησή του από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αναλυτικά:

«Η αγωνία που είχα με την Ολλανδία ήταν να φεύγαμε με ψηλά το κεφάλι και να μην χαλούσαμε την εικόνα που είχαμε δημιουργήσει και τα καταφέραμε με το παραπάνω. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλα τα κορίτσια και να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια. Μας βάζουν αρκετά δύσκολα πράγματα, όμως είναι ρεαλιστικά. Η ομάδα είναι πλέον μέσα στις 16 καλύτερες της Ευρώπης και δείχνει ότι έχει μέλλον. Κοίταξε στα μάτια μεγάλες δυνάμεις του βόλεϊ και αυτό δίνει υποχρέωση στην Ομοσπονδία να συνεχίζει να στηρίζει αυτή την ομάδα με πολύ ψηλότερα στάνταρ. Ο βασικός της κορμός μπορεί να είναι παρών σε άλλα 4-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτό το επίπεδο, αλλά να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Αυτό απαιτεί αξιολόγηση, καταγραφή και φυσικά να αγκαλιάσουμε περισσότερο οργανωτικά το γυναικείο βόλεϊ. Είναι ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουμε, γιατί ίσως βρεθούμε πάλι σε χρόνια σκοτεινά και θα ψάχνουμε πάλι να βρούμε τον δρόμο μας. Ο δρόμος άνοιξε με τα κορίτσια αυτά και το προπονητικό επιτελείο και πλέον μένει σε εμάς που το οργανώνουμε να αποδείξουμε ότι έχουμε όραμα και μπορούμε να πάμε πιο ψηλά».

Για το μέλλον της ομάδας και του Ελληνικού γυναικείου Βόλεϊ:

«Έχω το πλεονέκτημα αυτά τα 2-3 χρόνια να γνωρίζω πολύ καλά και λέω με βεβαιότητα ότι έχουμε πολλά ταλέντα. Μένει να βελτιώσουμε την ποιότητά μας, που δεν είναι μόνο σε επίπεδο Εθνικής ομάδας αλλά και σε επίπεδο πρωταθλημάτων. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την τηλεόραση μετά την συμφωνία της Ε.Ο.ΠΕ. με την Ε.Ρ.Τ. για την τρέχουσα περίοδο, πρέπει να απλωθούν οι αγωνιστικές με αγώνες Παρασκευή και Σάββατο. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβουν ποιο είναι το καλό για το ελληνικό βόλεϊ και θα μου επιτρέψετε να πω, πως από την στιγμή που κοιτάμε στα μάτια τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, θα πρέπει η επόμενη προσπάθεια να είναι να βρούμε άλλον έναν μεγάλο χορηγό, όπως είναι η Εθνική Τράπεζα, που να διασφαλίσει το ακριβό παράλοβο στη CEV για να παίξουμε στο Golden European και όχι στο Silver. Κάνοντας το πρώτο βήμα με την Εθνική Τράπεζα έχουμε μία πολύ δυνατή υποστήριξη, ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα αντιληφθούν ότι το γυναικείο βόλεϊ είναι το νούμερo ένα άθλημα στην Ελλάδα στις γυναίκες. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να βοηθήσει και η Πολιτεία δίνοντας φορολογικά κίνητρα στους χορηγούς για να έρθουν κοντά σε όλες τις Εθνικές ομάδες σε όλα τα σπορ. Γίνεται σε όλες τις χώρες, πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα». 

Media