Εκτυπώστε τη σελίδα
30-08-2019 17:30

Γκιγιέρμε Ναράνχο: «Στα σπίτια μας από τώρα αν δεν προσπαθήσουμε…»

Ξέρει ότι οι τροχιές της μπάλας στον Κυριακάτικο (17.00 TV-ERT) αγώνα των «16» με την Ολλανδία θα είναι γρήγορες. «Πολύ γρήγορες» όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος. Επίσης ξέρει, ότι η αντίπαλός μας Ολλανδία, διψάει για ένα ακόμη ευρωπαϊκό μετάλλιο, το έβδομο στην ιστορία της.
«Είναι συνηθισμένη στα μετάλλια και ξέρει πώς να φθάνει σε αυτά» προσθέτει. Ξέρει όμως ότι και οι παίκτριες του έχοντας αποβάλλει κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία το άγχος της …πρώτης δύσκολης φοράς, τουλάχιστον δεν θα έχουν άγχος. «Εμείς θα μπούμε στο γήπεδο και στο μυαλό μας θα είναι η νίκη, τίποτα λιγότερο. Αλλιώς να πάμε από τώρα στα σπίτια μας» είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκιγιέρμε Ναράνχο ο οποίος από την λήξη του ματς με τη Σερβία στην Άγκυρα ετοιμάζει την ομάδα για να αντιμετωπίσει στην Βουδαπέστη το Ολλανδικό μεγαθήριο.

Χωρίς να έχει χάσει σετ στα πέντε παιχνίδια του Γ΄ ομίλου στην Βουδαπέστη και με τρία μετάλλια (δύο ασημένια, ένα χάλκινο) στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά τουρνουά οι ψηλές Ολλανδέζες …τρομάζουν. «Δεν είναι Σερβία αλλά παίζουν πολύ γρήγορα, έχουν πανύψηλες κεντρικές και αν δεν τους χαλάσουμε την υποδοχή θα είναι δύσκολο. Είναι το μοναδικό δικό μας κλειδί για να παραμείνουμε στο ματς. Αν η μπάλα πάει ψηλά στο φιλέ τότε έχουν υπεροχή» λέει ο Ισπανός εκλέκτορας που δεν φοβάται την πρόκληση.

«Εμείς θα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Θα αναλύσουμε τον αντίπαλό μας όπως κάνουμε κάθε φορά και θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Ξέρουμε τα όρια μας και επίσης ξέρουμε ότι από κάθε τέτοιο παιχνίδι κερδίζουμε εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον. Είναι γνωστές οι αδυναμίες μας τις οποίες με τα χρόνια θα διορθώσουμε αν δουλέψουμε όλοι μαζί» ολοκληρώνει ο Ναράνχο πριν ξεκινήσει την απογευματινή πρώτη προπόνηση επί Ουγγρικού εδάφους.