Εκτυπώστε τη σελίδα
18-06-2019 17:19

Οικονομίδου-Ιακωβίδου: «Μπορούσαμε πρόκριση, ακόμη καλύτερες στη συνέχεια»

Αποστολή: Εφημερίδα "Η Πράσινη", Δήμητρα Πολυχρονοπούλου

Θετικός ήταν ο απολογισμός από την Εθνική ομάδα στο Silver European League, σύμφωνα με την Μαρία Οικονομίδου και την Ηλιάνα Ιακωβίδου, μιλώντας στο επίσημο site της Ε.Ο.ΠΕ..

Οικονομίδου: «Μας λείπουν μόνο παιχνίδια, στην συνέχεια ακόμη καλύτερες»!

«Θεωρώ ότι το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είχαμε κάποια προβλήματα στην υποδοχή, τα οποία όμως μετά το 2ο σετ τα βελτιώσαμε, με την είσοδο κάποιων αθλητριών. Παρουσιάσαμε μια καλύτερη εικόνα στα επόμενα δύο σετ αλλά ίσως ήταν αργά, καθώς παίζαμε με μια πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα και δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη στο τάι μπρέικ. Συνολικά θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στο τουρνουά πιστεύω, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθειά μας».

Ενόψει της συνέχειας η διεθνής διαγώνια του Παναθηναϊκού, εξήγησε: «Μας λείπουν μόνο τα παιχνίδια, δε πιστεύω ότι μας λείπει κάτι άλλο. Πιστεύω στην ομάδα και νομίζω ότι στο Ευρωπαϊκό θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτερες. Ο όμιλός μας είναι αρκετά δύσκολος αλλά με εξαίρεση την Σερβία, πιστεύω ότι μπορούμε να κοντράρουμε όλες τις ομάδες και να διεκδικήσουμε τα θετικά αποτελέσματα από τις αντιπάλους μας».

Ιακωβίδου: «Μας πληγώνει το ότι φτάσαμε τόσο κοντά, αλλά συνεχίζουμε»

Εκτός από την Μαριαλένα Αρτακιανού την πίσω ζώνη «σκούπιζε» και η Ηλιάννα Ιακωβίδου, η οποία υπογράμμισε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπου υπήρχε πολύ άγχος, καθώς ήταν ένας τελικός για εμάς αλλά και για την Σλοβενία, από τη στιγμή που κρινόταν η πρωτιά στον όμιλο. Δυστυχώς ήρθε η ήττα, παρότι δώσαμε όλες τον καλύτερό μας εαυτό. Φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη και αυτό μας πληγώνει περισσότερο, καθώς καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή και να φέρουμε το ματς στα ίσα. Στο τάι μπρέικ δυστυχώς κολλήσαμε και χάσαμε».

Ενόψει του Ευρωπαϊκού η νεαρή λίμπερο, που από τον Αίαντα φέτος θα αγωνίζεται στον Άρη, τόνισε: «Στο πλαίσιο της προετοιμασίας που κάναμε μας βοήθησε πολύ αυτό το τουρνουά. Ήταν ένα καλό τεστ για εμάς ενώ μας βοήθησε και να δεθούμε η μία με την άλλη για να είμαστε έτοιμες στο Ευρωπαϊκό. Εκεί θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά θα είμαστε προετοιμασμένες για να ανταπεξέλθουμε»