1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-06-2019 23:02

Ευρωπαϊκό Λιγκ Β': Η Εθνική ανδρών ψάχνει νίκη χωρίς απώλειες στην Ουγγαρία

Αποστολή, sport-fm 94.6Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει (7/6, 18:30) την Ουγγαρία για το Silver European League

 

Στο Κάποσβαρ απέναντι στην Ουγγαρία η Εθνική βόλεϊ Ανδρών θέλει να κάνει αύριο στις 18:30 (eurovolley.tv) ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Α’ όμιλο που οδηγεί στον τελικό του Silver European League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προπονήθηκε σήμερα στο Κάποσβαρ Αρένα, ενώ αύριο θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του με βίντεο στις 11:00 και προπόνηση στις 12:00.

Το παιχνίδι διεξάγεται στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί την 2η αγωνιστική στου Ρέντη με την «γαλανόλευκη» να επικρατεί με 3-1 σετ, αλλά και την Ουγγαρία να δείχνει καλά στοιχεία. 

Η Εθνική θέλει «καθαρή» νίκη και τρίποντο και αν είναι εφικτό χωρίς απώλεια σετ, προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή του ομίλου και να μπει στην τελική ευθεία που βρίσκονται τα διπλά ματς με την Βοσνία.

Το παιχνίδι φαινομενικά είναι εύκολο, ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αφού οι Ούγγροι είναι ομάδα με ταλέντο που θα παίξει χωρίς άγχος και εντός έδρας, μείγμα που την κάνει επικίνδυνη. 

Πρώτη διαιτητής είναι η Ρωσίδα Κόζλοβα και δεύτερος ο Ούγγρος Μπατκάι- Κάτονα. 



Ανδρεόπουλος: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Παίζουμε με μία ομάδα που θεωρητικά είναι κατώτερη από εμάς. Ωστόσο στις διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Όπως κάνουμε κάθε φορά έτσι και αύριο θα διεκδικήσουμε την νίκη. Αυτή την στιγμή είμαστε πρώτοι στον όμιλο και θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό της διοργάνωσης».
Αναφορικά με το τι πρέπει να προσέξει η Εθνική σε σχέση με το πρώτο ματς στου Ρέντη είπε: «Στου Ρέντη καταφέραμε να κερδίσουμε. Η Ουγγαρία αντέδρασε πολύ καλά στο 3ο και στο 4ο σετ. Μας δημιούργησαν προβλήματα από το κέντρο του φιλέ. Βέβαια κάθε ματς έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Εμείς θα ακολουθήσουμε την τακτική μας».

Κοκκινάκης: «Να πετύχουμε τον στόχο μας»

Ο ακραίος της Εθνικής Ανδρών Μενέλαος Κοκκινάκης τόνισε: «Παίξαμε με την Ουγγαρία την προηγούμενη εβδομάδα στου Ρέντη. Εδώ το ματς θα είναι διαφορετικό, καθώς παίζουμε μέσα στην έδρα τους και ίσως έχουν και αλλαγές στην σύνθεση τους. Βέβαια δεν έχει σημασία το πώς θα είναι ο αντίπαλος, σημασία έχει να κάνουμε εμείς αυτά που πρέπει στο γήπεδο. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να κρατήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο και να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι ο τελικός».

Δαλακούρας: «Έχουμε μεγάλες βλέψεις»

Ο ακραίος της Εθνικής Ανέστης Δαλακούρας επεσήμανε: «Έχουμε φτάσει στην 4η αγωνιστική. Χρειαζόμαστε και αυτή την νίκη για να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση του ομίλου και να παίξουμε στον τελικό. Έχουμε μεγάλες βλέψεις και πρέπει ο τελικός να είναι στόχος μας, ώστε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να φτάσουμε στα επίπεδα που ήμασταν παλαιότερα. Έχουμε ξαναπαίξει στην Ουγγαρία, γνωριζόμαστε οι δύο ομάδες. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει»

Χωρίς Γκέργκι η Ουγγαρία

Με νεανική σύνθεση θα αγωνιστεί κόντρα στην Ελλάδα η Ουγγαρία που στοχεύει περισσότερο στο να δημιουργήσει μία ομάδα για το μέλλον. Με τους Μαγυάρους δεν θα αγωνιστεί ούτε ο νεοαποκτηθείς ακραίος του Ολυμπιακού Ρολάντ Γκέργκι, παρότι πήρε μέρος στην προπόνηση βοηθώντας τους συμπαίκτες του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική Ουγγαρίας δήλωσε μόλις 10 αθλητές για το αυριανό παιχνίδι και συγκεκριμένα τους: Σζάμπο, Χόρβαθ, Φλάχνερ ,Μαγκιάρ, Ντέιβιντ, Μπαν, Κάλμαρ, Κιν, Νάγκι, Μπλάζοβικς.

Από το ματς στου Ρέντη απουσιάζει ο ακραίος Μποζόκι, ενώ έχουν προστεθεί οι Νάγκι (κεντρικός) και Μπλάζοβικς (ακραίος).

Ο Ρουμάνος τεχνικός Μπογκντάν Τανάσε επεσήμανε:  «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τα νέα παιδιά, καθώς τρεις αθλητές λείπουν. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα ματς για να πάρουν εμπειρίες οι νεαροί παίκτες. Για εμάς είναι χαρά και ευκαιρία που παίζουμε με ισχυρές ομάδες όπως η Ελλάδα, η Αυστρία και η Βοσνία. Είναι σημαντικό για εμάς να προετοιμαστούμε σωστά για τα επόμενα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Για την μετακίνηση του Ρολάντ Γκέργκι στον Ολυμπιακό είπε: «Είναι πολύ καλή μεταγραφή. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον γιατί ξέρω πως ο Ολυμπιακός συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης».

Η αποστολή:

Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ, Κώστας Στιβαχτής.
Ακραίοι: Αλέξανδρος Ράπτης, Ανέστης Δαλακούρας, Μενέλαος Κοκκινάκης, Ανδρέας Φράγκος.
Κεντρικοί: Θοδωρής Βουλκίδης, Γιάννης Τακουρίδης, Γιώργος Πετρέας, Γιώργος Παπαλεξίου.
Διαγώνιοι: Γιώργος Τζιουμάκας, Νίκος Ζουπάνι.Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης, Θεολόγος Δαρίδης.

Στην αποστολή μετέχουν επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο συνεργάτης του Παύλος Καραμαρούδης, ο στατιστικολόγος Γιώργος Σομπόνης, ο φυσιοθεραπευτής Γιάννης Δεληγιάννης, ο τιμ μάνατζερ Μάριος Γκιούρδας. 

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του Α΄ ομίλου

1η αγωνιστική – Σάββατο/Κυριακή 25-26 Μαΐου

Ουγγαρία – Βοσνία 3-1 (25-22, 20-25, 25-23, 25-17)
Αυστρία – Ελλάδα  3-1 (25-23, 25-20, 21-25, 25-22)  

2η αγωνιστική - Τετάρτη 29 Μαΐου

Ελλάδα - Ουγγαρία 3-1 (25-14, 25-23, 23-25, 25-22)
Βοσνία - Αυστρία 0-3 (12-25, 18-25, 17-25)

3η αγωνιστική – Σάββατο/Κυριακή 1-2 Ιουνίου

Ελλάδα - Αυστρία 3-0 (27-25, 25-21, 25-13)
Βοσνία - Ουγγαρία 3-1 (25-14, 20-25, 25-17, 25-22)

4η αγωνιστική – Σάββατο/Κυριακή 8-9 Ιουνίου

8/6, 18.30 Ουγγαρία - Ελλάδα
9/6, 21.25 Αυστρία - Βοσνία

5η αγωνιστική - Τετάρτη 12 Ιουνίου

19.30 Ελλάδα - Βοσνία
21.25 Αυστρία - Ουγγαρία

6η αγωνιστική - Σάββατο 15 Ιουνίου

18.30 Ουγγαρία - Αυστρία
21.00 Βοσνία - Ελλάδα

Βαθμολογία

1. Ελλάδα 2 νίκες - 1 ήττα, 6 βαθμοί, 7-4 σετ, 265-239 πόντοι
2. Αυστρία 2 νίκες - 1 ήττα, 6 βαθμοί, 6-4 σετ, 230-214 πόντοι
3. Ουγγαρία 1 νίκη - 2 ήττες, 3 βαθμοί, 5-7 σετ, 257-280 πόντοι
4. Βοσνία 1 νίκη - 2 ήττες, 3 βαθμοί, 4-7 σετ, 229-248 πόντοι

Tα κριτήρια για τη βαθμολογία είναι κατά σειρά:

-νίκες
-βαθμοί
-συντελεστής σετ
-συντελεστής πόντων
-αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ