Εκτυπώστε τη σελίδα
08-05-2019 21:42

ΣΦΕΕΟΠ: Τιμή και δόξα για τα 45 χρόνια της Εθνικής γυναικών

Εκδήλωση προς τιμήν των πρωτοπόρων αθλητριών του Ελληνικού Βόλεϊ οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (ΣΦΕΕΟΠ) με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 45 χρόνων από την πρώτη επίσημη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Γυναικών σε διεθνή διοργάνωση, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 1974.

Για πρώτη φορά θα τιμηθούν οι αθλήτριες που έβαλαν τα θεμέλια της ελληνικής πετοσφαίρισης.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Α' όροφος), όπου θα βραβευτούν για την προσφορά τους στις Εθνικές Ομάδες παλαίμαχες διεθνείς αθλήτριες της περιόδου, καθώς και οι προπονητές τους και θα παρουσιαστούν μοναδικά ντοκουμέντα για την ιστορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

Οι διεθνείς πετοσφαιρίστριες που θα τιμηθούν είναι:

Αναγνωστάκη Όλγα, Αναστασάκη Μαρία, Αποστολάτου Καλλιόπη, Γαλάκου Ειρήνη, Ζέτου Ελένη, Ιωαννίδου Δόξα, Καλατζή Λίτσα, Καλούδη Αικατερίνη, Κοκκάλη Δέσποινα, Κονιόρδου Λυδία, Κούκη Αγγελική, Κουρμούζη Λυδία, Μακαντάση Ασημίνα, Μπαρούμα Μαρία, Παπαδοπούλου Σοφία, Παυλάκου Σοφία, Πικιού Μαρία, Τσακαλίδου Σοφία, Χατζή Κωνσταντία.

Οι προπονητές της Εθνικής Γυναικών που θα τιμηθούν είναι: Γκροζντάνοβιτς Σάββας, Μερκάτης Διονύσης, Μητσοτάκης Χαράλαμπος, Παντελιάς Κυριάκος, Μπεργελές Νίκος, Καμπερίδης Γιώργος.

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν επίσης τιμητικές πλακέτες στις Εθνικές Ομάδες Πετοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών για την πρόκρισή τους στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης 2019.