Εκτυπώστε τη σελίδα
18-01-2019 18:03

Λορέν Τιγί: «Γαλλία και Ελλάδα έπεσαν σε δύσκολο όμιλο» (video)

Ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας που θα είναι και ο οικοδεσπότης του Α΄ ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθληματος ανδρών στο Μοντπελιέ της Γαλλίας αναφέρθηκε στην κλήρωση και στην παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στο ίδιο όμιλο. Ο Λορέν Τιγί

βρέθηκε στις Βρυξέλλες για την κλήρωση του Ευρωπαϊκού. Ο έμπειρος τεχνικός που με τους «τρικολόρ» έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό του 2015 και το World League, μίλησε στην κάμερα του volleyball.gr για την κλήρωση του Ευρωβόλεϊ αλλά και για το παιχνίδι με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως στον Α΄ όμιλο θα μονομαχήσουν η διοργανώτρια Γαλλία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Ελλάδα.

Αναλυτικά...

«Είναι πολύ δύσκολος όμιλος. Είναι πολύ ενδιαφέρον ο συγκεκριμένος όμιλος με τις ομάδες που συμμετέχουν. Θυμάμαι την Ελλάδα, μαχητική ομάδα και φυσικά γνωρίζω τον αρχηγό της, Τζούριτς. Έχω δει κάποια παιχνίδια της και τους επόμενους μήνες πρέπει να μελετήσω καλά την Ελλάδα, όπως επίσης και τις άλλες ομάδες».

Αν γνωρίζει Έλληνες παίκτες: «Ξέρω τον διαγώνιό σας τον Τζούριτς και τον Φιλίποφ. Παρακολούθησα πέρυσι κάποια παιχνίδια του Ολυμπιακού και είχα επισκεφτεί το σωματείο. Όταν προετοιμάζεσαι για μία διοργάνωση θες να μελετήσεις και να μάθεις καλά την αντίπαλη ομάδα και όχι συγκεκριμένους παίκτες. Πρέπει να δεις ως σύνολο πως παίζουν και αυτό θα κάνουμε με τους συνεργάτες μου τους επόμενους μήνες».

Για το ποιες ομάδες πιστεύει ότι θα προκρίθουν από τον όμιλο: «Δύσκολο να πεις. Το όλο θέμα είναι το πως θα ξεκινήσεις. Πρέπει να βρεις γρήγορα ρυθμό γιατί αν ξεκινήσεις άσχημα, τότε δύσκολα επιστρέφεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι αγώνες θα έχουν ενδιαφέρον και θα είναι δύσκολοι».

Πηγή: volleyball.gr

Media