Εκτυπώστε τη σελίδα
04-01-2019 15:23

Οι 12 της Σουηδίας και ο «πονοκέφαλος» στη πάσα

Με 12 παίκτες και νέο προπονητή τον Per-Erik Dalqvist βρίσκονται οι Σουηδοί στην Ελλάδα. Οι Σκανδιναβοί, χωρίς πλέον ελπίδα πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα παρουσιαστούν με νέο ανανεωμένο πρόσωπο στον 5ο προτελευταίο αγώνα του 7ου προκριματικού ομίλου κόντρα στην Εθνική μας (Σάββατο 06/01, 17.00 TV-ΕΡΤ3) στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη. 
Στην αποστολή των Σουηδών, οι οποίοι βρίσκονται σε στάδιο ανανέωσης, δεν βρίσκονται τόσο ο γνωστός μας από την θητεία του στον Ηρακλή, Μάρκους Νίλσον όσο και ο πρώην διαγώνιος της Ορεστιάδας, Φρέντρικ Γκούσταφσον. «Το παιχνίδι με την Ελλάδα θα είναι μια πρόκληση για μας αλλά θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Πηγαίνουμε στην Ελλάδα ως αουτσάιντερ και δεν έχουμε πίεση. Θα βγούμε από το αεροπλάνο και θα πρέπει να απολαύσουμε το παιχνίδι» ήταν το σχόλιο του νέου αρχηγού των Σουηδών Viktor Lindberg.

Από την πλευρά του ο νέος κόουτς Per-Erik Dalqvist τόνισε: «Τα παιδιά έχουν κάνει αρκετά σε σχέση με τη σύντομη προετοιμασία που είχαν. Η Ελλάδα φαίνεται ισχυρή, κυρίως στο «σπίτι» της, όταν νίκησε το Αζερμπαϊτζάν τον Αύγουστο. Όλα φαίνονται ότι λειτουργούν καλύτερα στον αντίπαλό μας. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παίξουμε καλά τόσο ομαδικά όσο και ατομικά. Πρέπει να τους ενοχλήσουμε όπως έκανε το Λουξεμβούργο στην Αλεξανδρούπολη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Per-Erik Dalqvist, ο οποίος αντικατέστησε τον πρώην προπονητή της Ορεστιάδας Johan Isacsson μετά από 14 χρόνια θητείας στον Σουηδικό πάγκο.

Ο προβληματισμός του κόουτς αφορά στον πασαδόρο με τον νεαρό Oskar von Sydow να καλείται να πάρει φανέλα, πιθανότατα βασικού, αν ο Victor Nielsen δεν μπορέσει να αγωνιστεί. Αναλυτικά οι 12 παίκτες (σε παρένθεση η ομάδα που αγωνίζονται) που ήρθαν στην Ελλάδα είναι οι εξής:

Πασαδόροι: Victor Nielsen (Hylte/Halmstad), Oskar von Sydow (Falkenbergs VBK)
Κεντρικοί: David Pettersson (Hylte/Halmstad), Jens Ahremark (Linköpings VC), Joar Jämtsved Millberg (Sollentuna VK)
Ακραίοι: Αρχηγός: Viktor Lindberg Raision (Loimu -FIN), Erik Sundberg (VaLePa -FIN), August Borna (Lunds VK), Staffan Blomgren (Sollentuna VK), Daniel Gruvaeus (Falkenbergs VBK)
Διαγώνιος: Johan Gruvaeus (Falkenbergs VBK)
Λίμπερο: Anton Tegenrot (Hylte/Halmstad)

Τεχνικό τιμ

Προπονητής: Per-Erik Dalqvist
Ασίσταντ κόουτς: Göran Persson
Σκάουτερ: Andreas Bengtsson
Τιμ μάνατζερ: Saffet Eraybar


Η Εθνική ομάδα της Σουηδίας θα προπονηθεί το απόγευμα της Παρασκευής (18.00) στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.