1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-04-2013 19:10

«Στόχος μας να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα φτάσει σε πρόκριση με την Ρωσία»

Η προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων για τον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μάιου στην Ανάπα της Ρωσίας, ξεκινά την Πέμπτη (23/4). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος μίλησε στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας για την προετοιμασία. 

 

«Ξεκινάμε μια προσπάθεια, δεδομένων των συνθηκών και των όποιων προβλημάτων, καλώντας παιδιά με μια κλιμάκωση ηλικιών (σ.σ. στην ομάδα υπάρχουν παιδιά του '93 έως και του '97), ώστε οι εμπειρίες της τωρινής εφήβων να μεταφερθούν στις επόμενες φουρνιές. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν πολύ καλή πορεία και εμπειρίες, ως Εθνική παίδων, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν μεγάλη εμπειρία, παίζοντας ως βασικοί στις ομάδες τους, στη VolleyLeague. Αυτό είναι σημαντικό και ενισχυτικό στην προσπάθειά μας», δήλωσε αρχικά.

Σε μια πρώτη ανάλυση του ομίλου, όπου πλην της οικοδέσποινας Ρωσίας συμμετέχουν επίσης το Μαυροβούνιο, η Δανία και η Αυστρία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αναφερόμενος και στον στόχο της ελληνικής ομάδας, είπε: «Σε έναν όμιλο από τον οποίο προκρίνεται μόνο ο πρώτος και υπάρχει μια Ρωσία που είναι φαβορί για πολλούς λόγους, δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Οι Ρώσοι έχουν πολύ πλούσιο έμψυχο υλικό -άλλωστε πρόσφατα κατέκτησαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων- ενώ όχι απλά φιλοξενούν τον όμιλο, αλλά οι αγώνες θα γίνουν στο προπονητικό τους κέντρο. Θα συναντήσουμε επίσης την πολύ καλή Αυστρία, τη Δανία που διοργάνωσε το τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και το Μαυροβούνιο που πάντα έχει καλές εθνικές ομάδες με το στίγμα της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Δικός μας στόχος είναι στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα μπορεί να φτάσει στο τελευταίο ματς με τη Ρωσία και αν την νικήσει, να προκριθεί!»

Σχετικά άρθρα

  • Δρίκος: Οι λόγοι που παραιτήθηκα από την ΑΕΚ πριν το ματς από τον Ηρακλή
    Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Σωτήρη Δρίκου από την ομάδα μετά από σύντομη συνεργασία ενάμιση μήνα και ο έμπειρος τεχνικός με αποκλειστικές δηλώσεις στο volleynews.gr έδωσε την δική του διάσταση για το διαζύγιο.
  • Δρίκος: «Να αποφύγουμε τις μεγαλοστομίες...»
    Oι πρώτες δηλώσεις του Σωτήρη Δρίκου, ως προπονητή της ΑΕΚ
  • Υποψήφιος για Φοίνικα ο Δρίκος
    Τον αντικαταστάτη του Σάσα Στεφάνοβιτς ψάχνει ο Φοίνικας, ο οποίος θέλει να αποκτήσει έναν έμπειρο προπονητή με αρκετές γνώσεις από την κατηγορία.

  • Δρίκος: «Θέλουμε τέσσερα σετ!»

    Αποστολή στην Κοζάνη: Γιάννης Κελετσέκης, Νίκος Μπουσμπούκης

    Στην στήριξη του κόσμου της πόλης της Κοζάνης αλλά και στην σπουδαιότητα του αυριανού...τελικού αναφέρθηκε ο Σωτήρης Δρίκος στην συνέντευξη τύπου ενόψει του επαναληπτικού αγώνα μπαράζ με την Ισπανία.

  • Η Πολωνία, οι λεπτομέρειες και η τοξικότητα
    Από το βράδυ της 12ης Μαΐου, όταν και συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά οι παίκτες της Εθνικής Ανδρών στην Θεσσαλονίκη, μέχρι το βράδυ της 9ης Αυγούστου, όπου στην «Ντβόρανα Τάμπορ» του Μάριμπορ, έπεσαν οι τίτλοι τέλους στις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, πέρασαν τρεις μήνες γεμάτοι συγκινήσεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ