Εκτυπώστε τη σελίδα
09-08-2018 01:43

Ηττα της Σουηδίας από τη Λετονία σε φιλικό πριν τα προκριματικά του Euro

H εθνική ανδρών της Σουηδίας γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ από τη Λετονία σε φιλικά προετοιμασίας πριν από τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 και τους αγώνες του G ομίλου όπου συμμετέχει και η Ελλάδα.

Η Λετονία που ήταν στην 3η θέση της κατηγορίας σίλβερ του Ευρωπαϊκού Λιγκ 2018 πήρε τα δύο πρώτα σετ, η Σουηδία πήρε το 3ο σετ και το σκορ έκλεισε με 3-1 (25-22, 25-23, 25-27, 25-22).

Η Σουηδία στην κατηγορία gold του Ευρωπαϊκού Λιγκ πήρε την 10η θέση μεταξύ 12 ομάδων. Είναι απρόβλεπτη ομάδα και θεωρητικά ο βασικότερος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας. Στον όμιλο του ευρωπαϊκού λιγκ έχασε αρχικά από Εσθονία, Βέλγιο, Σλοβακία αλλά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές νίκησε και την Σλοβακία και το Βέλγιο. Ολη η ομάδα επιθετικά είναι ο διαγώνιος Φρέντρικ Γκούσταφσον. Η Σουηδία θα παίξει και δεύτερο φιλικό με την Λετονία πριν τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού.

Την 1η αγωνιστική στις 15 Αυγούστου η Ελλάδα θα υποδεχτεί στην Αλεξανδρούπολη το Λουξεμβούργο και το Αζερμπαϊτζάν την Σουηδία.

Στις 18 Αυγούστου θα είναι και το πιο κρίσιμο ματς για την ελληνική ομάδα όπου θα πάει στο Ορεμπρο για τον αγώνα με την Σουηδία, ενώ το Λουξεμβούργο θα αντιμετωπίσει το Αζερμπαϊτζάν.