Εκτυπώστε τη σελίδα
28-06-2018 23:35

Ν. Μπουτσορής: «Τα στατιστικά λένε την αλήθεια…»

Στην στατιστική εικόνα του αγώνα στάθηκε μετά την πρώτη ήττα της Εθνικής στα μπαράζ της Σάμου από την Σλοβακία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Μπουτσορής.
«Τα στατιστικά λένε την αλήθεια. Η ομάδα μας πιέστηκε αφόρητα στην υποδοχή. Δώσαμε 15 πόντους από την υποδοχή μας, λάθη που διευκόλυναν το έργο των αντιπάλων μας. Δυστυχώς ούτε στο μπλοκ άμυνα είχαμε οργάνωση και δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε όπως είχαμε σχεδιάσει τα ατού της Σλοβακίας, την Φρίκοβα και την Γελίνκοβα. Στο τρίτο σετ κάναμε ηρωική προσπάθεια φθάσαμε στο 20-20, εκεί όμως δύο εύκολες μπάλες έκριναν το αποτέλεσμα. Η Σλοβακία είχε υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας από την δική μας ομάδα και δίκαια κέρδισε» επισήμανε και ολοκλήρωσε επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του στην ομάδα.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Η ομάδα αυτή έχει μάθει στα δύσκολα και αύριο περιμένω να αντιδράσει κόντρα στην Σλοβενία. Ευχαριστούμε τον κόσμο της Σάμου που γέμισε ασφυκτικά το κλειστό στο Βαθύ. Δυστυχώς δεν δώσαμε την χαρά που του άξιζε. Περιμένουμε και αύριο κόσμο για να μας υποστηρίξει». Από την πλευρά του ο προπονητής της Εθνικής Σλοβακίας Μίχαλ Ματούσοφ τόνισε: «Πιέσαμε στο σερβίς και μας βγήκε. Τα κορίτσια μου είχαν πάντα στο μυαλό τους την τακτική που είχαμε σχεδιάσει και τα καταφέραμε. Είμαι περήφανος για την εμφάνισή τους. Και οι δύο ομάδες ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι με εκπληκτική ατμόσφαιρα».

Ευφροσύνη Αλεξάκου: «Θα αντιδράσουμε»

«Είχαν δύσκολοσερβις και κάναμε πολλά λάθη στην υποδοχή. Άνθρωποι είμαστε, πάμε για το επόμενο. Θα προσπαθήσουμε από αύριο να είμαστε πιο συγκεντρωμένες στην υποδοχή για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη και με την Σλοβενία. Συνήθως όταν μία ομάδα την πρώτη ημέρα παίζει άσχημα, την επόμενη παίζει καλύτερα και είμαι σίγουρη ότι θα αντιδράσουμε. Το γήπεδο ήταν γεμάτο και ο κόσμος καταπληκτικός. Μας δίνει ώθηση και είμαι σίγουρη ότι έτσι θα είναι και με την Σλοβενία».