1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
28-11-2017 19:13

Λακασάς, Νανάς και Μπακοδήμος μιλούν για τους στόχους των Εθνικών ομάδων

Για τους στόχους που έχουν θέσει οι Εθνικές ομάδες, εφήβων, παίδων και παμπαίδων μίλησαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές.
Παναγιώτης Λακασάς (Εθνική Εφήβων): «Η Εθνική εφήβων είναι η ομάδα που πήρε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων. Η πρώτη διοργάνωση που έχει είναι ο προκριματικός όμιλος της Σλοβακίας για να πάει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι. Είναι μια δουλεμένη ομάδα που παίζει μαζί εδώ και 3,5 χρόνια. Στην ουσία θα γίνει μια παρακολούθηση των παικτών και μέσα από τα σωματεία τους. Μια συγκεντρωτική προπόνηση θα γίνει στα μέσα Δεκέμβρη στην Αθήνα και μετά θα πάμε στην τελική ευθεία για τον προκριματικό όμιλο. Εκεί θα παίξουμε με την οικοδέσποινα Σλοβακία και την Τουρκία. Από την Τουρκία χάσαμε στο βαλκανικό πρωτάθλημα. Για τη Σλοβακία δεν έχουμε πολλές πληροφορίες, αλλά είναι μια ψηλή ομάδα που παίζει στην έδρα της και σίγουρα θα διεκδικήσει την πρόκριση. Είναι δύσκολη η αποστολή μας».

Στέφανος Νανάς (Εθνική Παίδων): «Ως Εθνική παμπαίδων, πέρσι πήγαμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και κατακτήσαμε την 7η θέση. Αυτά τα παιδιά, λόγω αλλαγής των ηλικιών στην FIVB, έγιναν παίδες. Μπροστά μας έχουμε μια πρόκριση Ευρωπαϊκού, η οποία θα γίνει στην Αθήνα στις 5-6-7 Ιανουαρίου. Είναι ένας όμιλος με Πορτογαλία, Λετονία και Ισπανία. Έχουμε τρεις πολύ σημαντικούς αγώνες. Θα ξεκινήσουμε προετοιμασία στις 24 Δεκεμβρίου, με ένα πρώτο τμήμα που θα γίνει στο Λουτράκι, το δεύτερο θα γίνει στην Αθήνα καιευελπιστούμε ότι θα είναι πολύ θετικό το αποτέλεσμα για να δώσουμε ραντεβού στα τελικά του Ευρωπαϊκού που θα γίνουν στην Τσεχία και τη Σλοβακία, λίγο μετά το Πάσχα».

Γιώργος Μπακοδήμος (Εθνική Παμπαίδων): «Το πρώτο βήμα είναι η καταγραφή όλων των παιδιών πανελληνίως. Αυτό σε λίγο τελειώνει σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς προπονητές. Το πιο σημαντικό βήμα είναι η εκγύμναση αυτών των παιδιών. Ξεφεύγουμε από το δόγμα της απλής καταγραφής και περνάμε στο δόγμα της προπόνησης. Για τα κλιμάκια που μπορώ να επέμβω άμεσα, έχω προγραμματίσει μίνιμουμ 50 προπονητικές μονάδες μέχρι τον Μάιο που θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες ή θα γίνουν τα διακλιμακιακά. Δε νοείται κλιμάκιο χωρίς προπόνηση. Είναι λάθος να κάνουμε κλιμάκια μόνο για να καταγράφουμε.  Πάνω από όλα τα παιδιά πρέπει να κάνουν προπόνηση, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες.  Είναι άτοπο να βάζουμε στόχους στους παμπαίδες. Στόχος είναι να μάθουν σωστό βόλεϊ. Αν έρθει η πρώτη θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, είναι καλοδεχούμενη. Όμως τα παιδιά στην ηλικία των 13, 14 ετών πρέπει να μάθουνε βόλεϊ. Θεωρώ ότι κάτι πάει να αλλάξει, αλλά θέλει χρόνο. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη». 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ