1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
25-03-2015 17:24

Τα σούπερ κορίτσια (photos)

Cannot find volleynews.v2/GREECE-TEAM/KORASIDON/2015/fotografisi folder inside /var/www/volleynews.gr/images/volleynews.v2/GREECE-TEAM/KORASIDON/2015/fotografisi/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:nginx/1.14.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.38
Η πιο ελπιδοφόρα Εθνική ομάδα θηλυκού γένους είναι εδώ. Οι κορασίδες του βόλεϊ αναχωρούν για τη Βουλγαρία όπου θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διεκδικώντας την πρώτη ελληνική ομαδική διάκριση για το 2015.

του Δημήτρη Τυχάλα

Η προηγούμενη φουρνιά της Εθνικής κορασίδων πέτυχε σχεδόν τα πάντα. Έπαιξε στα τελικά ενός ευρωπαϊκού (5η θέση) κι ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος (12η θέση) μέσα στο 2013 και το περασμένο καλοκαίρι ως νεάνιδες πλέον έφτασαν στην 4η θέση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Για μια ομάδα η οποία ξεκίνησε από ένα βαλκανικό πρωτάθλημα νεανίδων (εσκεμμένη επιλογή για να μπορέσει να ψηθεί πιο γρήγορα) τρώγοντας πολύ... ξύλο η συγκεκριμένη πορεία μπορεί να χαρακτηριστεί και ιδανική.

Σίγουρα όμως αυτό που κατάφεραν η Στράντζαλη, η Βασιλαντωνάκη, η Κωνσταντινίδου, η Καλαντάτζε, η Παπαδοπούλου και τα άλλα κορίτσια, αποτελεί τον οδηγό αισιοδοξίας για την νέα φουρνιά των κορασίδων, που από το ερχόμενο Σάββατο ρίχνεται στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουλγαρίας.

Για τους προληπτικούς το γεγονός ότι η πρόκριση στα τελικά κατακτήθηκε στο Μπαρ (όνομα πόλης για να μην μπερδευόμαστε) του Μαυροβουνίου ήταν ο πρώτος θετικός οιωνός. Εκεί το 2013 ήρθε η 5η θέση στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό, εκεί η τωρινή ομάδα πήρε την πρόκριση για τα τελικά τον περασμένο Ιανουάριο.

Μόνο που στο ταξίδι για την Βουλγαρία η Εθνική θα πάει με άλλον προπονητή (Γιάννης Ανδρεάδης αντί Κυριάκου Καμπερίδη) και αλλαγμένη κατά το 1/3 αφού υπάρχουν τέσσερα νέα πρόσωπα (Φάκη, Πατέλη, Καλαγασίδη, Αιμιλιανού). Μάλιστα η τελευταία είναι η πρώτη Σαμιώτισα που βρίσκεται στις Εθνικές ομάδες (ακολουθώντας τα χνάρια του συντοπίτη της Θανάση Πανούσου).

Κι αυτές οι μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ αν μη τι άλλο δείχνει ότι η δεξαμενή του γυναικείου βόλεϊ εξακολουθεί να ανανεώνεται με φρέσκο και εξαιρετικής ποιότητας υλικό χάρις στο μεράκι και την δουλειά των σωματείων.

Η εικόνα που έδειξε η ομάδα στα φιλικά προετοιμασίας ήταν εντυπωσιακή, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για τα τελικά κι η αλήθεια είναι (κι) από αυτή την ομάδα το ταλέντο περισσεύει.

Μπορεί να μην έχει αυτή τη στιγμή μια σταρ τύπου Βασιλαντωνάκη ή Στράντζαλη, ωστόσο δείχνει να είναι πιο ολοκληρωμένη, ενώ το τεράστιο συν της είναι ότι τέσσερις από τις λογιζόμενες ως βασικές έχουν πλέον μεγάλες εμπειρίες.

Η αρχηγός Αθανασία Φακοπουλίδου είναι στην ομάδα από το 2013, ενώ μαζί με τις Παπάζογλου, Ξανθοπούλου, Διάλλα ήταν στην Εθνική νεανίδων που κατέλαβε την 4η θέση στο ευρωπαϊκό της Εσθονίας.

Βέβαια στο Σάμοκοφ η Εθνική θα βρεθεί σε έναν όμιλο φωτιά, αφού θα αντιμετωπίσει τις Ιταλία, Σερβία, Σλοβενία, Ρωσία, Γερμανία (όλες τους στην πρώτη 8άδα το 2013), ωστόσο όπως έχει δείξει επανειλημμένα αυτή η ομάδα, στα δύσκολα βγάζει χαρακτήρα.

Κι αυτό περιμένουμε να κάνει από το Σάββατο και μετά κρατώντας ψηλά τη σημαία του γυναικείου βόλεϊ.

Πηγή: sportsfeed.gr 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ