Εκτυπώστε τη σελίδα
08-01-2015 22:42

Πρεμιέρα απέναντι στο φαβορί οι έφηβοι

Η αποστολή της Εθνικής Εφήβων έφτασε στην Νιρεγκχάζα της Ουγγαρίας αργά το απόγευμα και αύριο ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χωρίς να προλάβουν να ξεκουραστούν κατευθύνθηκαν στην «Nyiregyhaza Αrena» και πραγματοποίησαν την προπόνηση τους και αύριο θα τεθεί αντιμέτωπο διαδοχικά με Γαλλία, Ουγγαρία, Λετονία. Την πρόκριση στην επόμενη φάση της προκριματικής διαδικασίας παίρνει μόνο η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου.

«Το φαβορί του ομίλου είναι η Γαλλία καθότι ήταν 3η στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά κι οι Ούγγροι έχουν δυνατό σύνολο και γι’ αυτό το λόγο πήρε και την διοργάνωση του ομίλου», τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Άρης Αγγελόπουλος ο οποίος δεν έχει πλέον αγωνιστικά προβλήματα καθώς ο Σταύρος Κασαμπαλής ξεπέρασε την ίωση που τον άφησε εκτός αποστολής από το τελευταίο φιλικό με την Καλαμάτα 80.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι την πρόκριση παίρνει μόνο ο πρώτος κάθε ομίλου ο Αχαιός τεχνικός σημείωσε: «Όλοι παίζουν με τους ίδιους όρους και σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος καθώς στην επόμενη φάση περνάει μόνο μια ομάδα από κάθε όμιλο και από την επόμενη μόνο δύο θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα τελικά. Είναι δύσκολο αλλά θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι αν παίξουμε καλά. Θέλουμε να φτάσουμε στα όρια μας κι αν έρθει η πρόκριση καλώς να έρθει. Το σημαντικό είναι όμως να είσαι καλός και να διεκδικήσεις μέσα στο γήπεδο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Τέλος σχετικά με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στο φαβορί του ομίλου Γαλλία τόνισε: «Από τη στιγμή που παίζουμε με την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου είναι σημαντικό παιχνίδι αλλά δεν είναι τελικός. Όπως σε κάθε τουρνουά το πρώτο ματς είναι σημαντικό».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Τζιουμάκας αφού χαρακτήρισε την συγκεκριμένη διοργάνωση ‘ως την τελευταία ευκαιρία αυτής της γενιάς για να κλείσει τον κύκλο της με επιτυχία’, συμπλήρωσε με νόημα: «Στόχος μας είναι η πρόκριση. Σίγουρα δεν είμαστε φαβορί κι έχουμε ως αντίπαλο την Γαλλία, μια ομάδα που έχει πολλές επιτυχίες στις μικρές ηλικίες αλλά δεν σταματάμε να προσπαθούμε και θα κάνουμε κι αυτή τη φορά ότι μπορούμε για να τα καταφέρουμε».

Την 12άδα της Εθνικής αποτελούν οι:

Πασαδόροι: Σταύρος Κασαμπαλής (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Δημήτριος Κομητούδης (Πήγασος Πολίχνης)

Διαγώνιοι: Νικόλαος Μήλης (ΑΣ Άρης), Γεώργιος Τζιουμάκας (Sir Safety Perugia)

Ακραίοι: Βασίλειος Κωστόπουλος (Α.Σ. Πανερυθραϊκός), Βασίλειος Μούχλιας (Γ.Σ. Ηρακλής), Βασίλειος Καρασαββίδης (Π.Α.Ο.Κ.), Γιάννης Ιωαννίδης (Νίκη Αιγινίου

Κεντρικοί: Αθανάσιος Παπάζογλου (Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου), Θεόδωρος Βουλκίδης (Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου), Αλέξανδρος Τουρνάκης (ΑΟΝΣ Μίλων)

Λίμπερο: Θεόδωρος Τσαδήμας (Α.Σ. Πανερυθραϊκός)

Το πρόγραμμα του Ε' ομίλου

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου
16.30 Ελλάδα - Γαλλία
19.00 Ουγγαρία - Λετονία

Σάββατο 10 Ιανουαρίου
16.30 Γαλλία - Λετονία
19.00 Ουγγαρία - Ελλάδα

Κυριακή 11 Ιανουαρίου
16.30 Λετονία - Ελλάδα
19.00 Ουγγαρία - Γαλλία

 

ΟΜΙΛΟΣ Η
Θ ΟΜΑΔΑ ΑΓ Β ΣΕΤ
1. Ελλάδα 0 0 0-0
2. Γαλλία 0 0 0-0
3. Ουγγαρία 0 0 0-0
4. Λετονία 0 0 0-0