Εκτυπώστε τη σελίδα
08-01-2015 18:41

Πάτησαν στην Εσθονία οι Νεάνιδες και ετοιμάζονται για την πρεμιέρα

Πάτησε στην Εσθονία και στην πρωτεύουσα Ταλίν η Εθνική Νεανίδων, που αναχώρησε νωρίς το πρωί και αύριο θα ριχτεί στη «μάχη» των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι αναμνήσεις των νεανίδων από την Εσθονία μόνο θετικές είναι, καθώς τον περασμένο Αύγουστο πανηγύρισε την τέταρτη θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (είχε γίνει στην πόλη Ταρτού) και θα κληθεί τώρα να αντιμετωπίσει την Εσθονία, την Τουρκία που είχε αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού, ενώ η πρεμιέρα είναι απέναντι στην Κροατία.

«Για εμάς το σημαντικό παιχνίδι είναι αυτός της πρεμιέρας κόντρα στην Κροατία. Στο διάστημα που είμαι εγώ στην Εθνική Νεανίδων έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε στις πρεμιέρες και αυτό σε ένα τουρνουά τριών ημερών βοηθάει να είσαι μέσα στους στόχους», τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε: «Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος γιατί τα κορίτσια βλέπουν πάντα το επόμενο παιχνίδι κι όχι τα άλλα που ακολουθούν. Αν μείνουμε λοιπόν προσηλωμένοι σ’ αυτή τη λογική τότε θεωρητικά την τελευταία ημέρα με την Τουρκία θα παίξουμε τελικό για την πρόκριση».

Η υπόθεση πρόκριση είναι μια δύσκολη αποστολή για την Εθνική καθώς στην επόμενη φάση της προκριματικής διαδικασίας περνάει η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου και η καλύτερη δεύτερη όλων των ομίλων με τον κ. Παπαδόπουλο να σημειώνει: «Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος γιατί η τελική φάση θα διεξαχθεί με 16 κι όχι με 24 ομάδες και οι θέσεις είναι περιορισμένες. Άγχος δεν έχουμε κι έτσι έχουμε μάθει να πορευόμαστε τα τελευταία χρόνια».

Πάντως η αρχηγός της Εθνικής Ανθή Βασιλαντωνάκη έχοντας συνηθίσει να πανηγυρίζει προκρίσεις θρίλερ θα ήθελε αυτή τη φορά «να πάρουμε το εισιτήριο χωρίς να ζήσουμε στιγμές αγωνίας. Άγχος υπάρχει σε φυσιολογικά επίπεδα, αφού παίζουμε προκριματικά για το παγκόσμιο, αλλά όλα τα κορίτσια θέλουμε να τα καταφέρουμε κι εδώ».

Παράλληλα όμως παραδέχθηκε ότι στο μυαλό όλων των κοριτσιών υπάρχει και η σκέψη για την ρεβάνς από την Τουρκία… «Δεν είναι μόνο ότι χάσαμε την ευκαιρία για να πάρουμε ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό. Εδώ και αρκετά χρόνια βρισκόμαστε αντίπαλες και κάποια στιγμή θέλουμε να πάρουμε εμείς μια μεγάλη νίκη. Πριν όμως από την Τουρκία έχουμε δύο εξίσου σημαντικά παιχνίδια και το μυαλό μας αυτή τη στιγμή είναι στην Κροατία».

Το πρόγραμμα του ομίλου

Παρασκευή 09 Ιανουαρίου
15:30, Ελλάδα – Κροατία
18:00, Εσθονία – Τουρκία

Σάββατο 10 Ιανουαρίου
15:30, Κροατία – Τουρκία
18:00, Εσθονία – Ελλάδα

Κυριακή 11 Ιανουαρίου
15:30, Τουρκία – Ελλάδα
18:00, Κροατία – Εσθονία

 

ΟΜΙΛΟΣ B
Θ ΟΜΑΔΑ ΑΓ Β ΣΕΤ
1. Ελλάδα 0 0 0-0
2. Εσθονία 0 0 0-0
3. Τουρκία 0 0 0-0
4. Κροατία 0 0 0-0



Στην αποστολή της Εθνικής βρίσκονται οι:

Πασαδόροι: Χαρά Παπαδοπούλου (Παναθηναϊκός Α.Ο.), Κωνσταντίνα Δρακουλίδου (Α.Σ. Μακεδόνες Αξιού), Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (West Virginia University)

Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη (Imoco Volley Congliano), Άντζελα Δέμπη (Barclay University)

Ακραίες: Αλεξάνδρα Ψωμά (Α.Ο. Μαρκόπουλο), Μαρία Σωτηρίου (Α.Ο. Ηλυσιακός), Όλγα Στράντζαλη (UCLA University)

Κεντρικές: Ζαχαρούλα Γιαννέλου (Α.Ο. Μαρκόπουλο), Άννα Καλαντάτζε (Α.Σ. Ελπίς Αμπελοκήπων), Ιωάννα Γκουντιμένκο (Γ.Σ.Κ. Ηρακλής)

Λίμπερο: Ειρήνη Κοκκινάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Την αποστολή πλαισιώνουν ο συνεργάτης του κ. Παπαδόπουλου. Γιάννης Αδαμίδης, ο φυσιοθεραπευτής Ανδρέας Κόκκινος, ο στατιστικολόγος Στέφανος Μανιώτης ενώ αρχηγός της αποστολής είναι το μέλος της Επιτροπής Εθνικών ομάδων Τάσος Πέτκος.