Εκτυπώστε τη σελίδα
30-12-2014 21:23

«Με προσπάθεια και θέληση μπορούμε να πετύχουμε»

Τα χαμόγελα περίσσευαν το βράδυ της Κυριακής στην αποστολή της Εθνικής ομάδας Κορασίδων, μετά τη νίκη επί της Ισπανίας στον τελικό του τουρνουά Χριστουγέννων που φιλοξενήθηκε για μία ακόμη φορά στην πόλη Γκουανταλαχάρα.

Μία επιτυχία αρκετά σημαντική κυρίως για την ψυχολογία των κοριτσιών εν όψει της συμμετοχής της ομάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (9-11 Ιανουαρίου στο Μπαρ του Μαυροβουνίου), αφού οι περισσότερες τώρα παίρνουν τις πρώτες τους διεθνείς εμπειρίες.

Υπάρχουν βέβαια και οι πιο έμπειρες όπως για παράδειγμα η αρχηγός της ομάδας Νάσια Φακοπουλίδου η οποία μετράει τρία χρόνια στις Εθνικές ομάδες (Κορασίδες και Νενάνιδες) κι όπως παραδέχεται: «Εμείς οι πιο παλιές έχουμε τις εμπειρίες που θα βοηθήσουν την ομάδα και τα υπόλοιπα κορίτσια. Εμείς θα τις… τραβήξουμε για να ξεπεράσουν το άγχος και να πετύχουμε τον στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού».

Η ακραία του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού χαρακτήρισε λογική την πορεία της Εθνικής στην Ισπανία καθώς: «στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν σφιγμένες ενώ δεν ξέραμε τις αντιπάλους μας. Αυτό όμως είναι αναμενόμενο αφού είμαστε μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα» ενώ εξήρε τη δουλειά που γίνεται στους συλλόγους και την Εθνική αλλά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας.

«Οι διακρίσεις που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια με τις Νεάνιδες είναι πολύ σημαντικές. Τώρα όμως είναι μια νέα ομάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά . Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και απειρία. Το θετικό όμως είναι ότι κάθε χρόνο προκύπτουν νέες αθλήτριες κι αυτό οφείλεται στην συστηματική δουλειά που κάνουν κάποια σωματεία αλλά και στην σωστή δουλειά που γίνεται και στις Εθνικές ομάδες».

Για την MVP του τουρνουά Κατερίνα Παπάζογλου αυτή η προσωπική διάκριση: «… είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο και θέλω να το αφιερώσω στις συμπαίκτριες του γιατί χωρίς αυτές δεν θα έκανα τίποτα».

Η ακραία της Ελπίδας Αμπελοκήπων εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη για την παρουσία της ομάδας στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού «Είμαστε κορίτσια από διαφορετικές περιοχές της χώρας, δεν έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις, αλλά με προσπάθεια και θέληση μπορούμε να τα πετύχουμε», ωστόσο έδειξε κι αυτή να πιστεύει στις ικανότητες της ομάδας: «Είμαστε μια ομάδα με πολύ καλή υποδοχή, δεν χάνουμε εύκολα σερβίς και το μπλοκ μας λειτουργεί πολύ καλά. Απλά χρειαζόμαστε σταθερότητα».

Η αποστολή της Εθνικής Κορασίδων επέστρεψε χθες το μεσημέρι από την Ισπανία και αναχώρησε κατευθείαν για την Καρδίτσα όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της έως ότου αναχωρήσει για το Μπαρ του Μαυροβουνίου όπου θα διεξαχθεί ο προκριματικός όμιλος του Ευρωπαϊκού.

volleyball.gr