Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
26-12-2014 12:43

Λεωνίδου και Θεοτή στην Εθνική Κύπρου

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έχει προσκαλέσει την Εθνική Ελλάδος κάτω των 20 χρόνων για κοινή προετοιμασία και φιλικούς αγώνες στα πλαίσια της εφαρμογής του πρωτοκόλλου Κ.Ο.Α. – Γ.Γ.Α. Η Εθνική Ελλάδος θα κάνει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Κύπρο το διάστημα 2-7 Ιανουαρίου 2015 και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Εσθονία όπου θα συμμετάσχει στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κάτω των 20 χρόνων γυναικών που ως γνωστόν θα γίνει στην Κύπρο το ερχόμενο καλοκαίρι 30 Ιουνίου – 14 Ιουλίου 2015.


Η ΚΟΠΕ όμως με την ευκαιρία αυτή έχει οργανώσει μια σειρά από διάφορες δραστηριότητες. Πιο αναλυτικά:

Αύριο Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 θα αρχίσει την προετοιμασία της η προεθνική νεανίδων Κύπρου στη Λεμεσό. Παρών στην έναρξη των προπονήσεων θα είναι ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ.Μανώλης Ρουμελιώτης (βρίσκεται ήδη στην Κύπρο) ο οποίος θα έχει την όλη επίβλεψη της προετοιμασίας μαζί με τους δύο βοηθούς του Πέτρο Πατσιά και Κώστα Παναγίδη.

Έγινε η κλήση της προεθνικής νεανίδων κάτω των 20 χρόνων και στην προετοιμασία θα παρευρεθούν οι πιο κάτω πετοσφαιρίστριες:
Ζώγια Κωνσταντοπούλου, Κατερίνα Ζακχαίου, Βασιλική Χατζηκωνστάντα, Νικολίνα Σπύρου (Απόλλων), Πώλα Δημητρίου, Μαίρη Ναάμι (ΑΕΚ Λάρνακας), Στέλλα Κωνσταντίνου (ΑΕΛ), Ασπασία Χατζηχριστοδούλου (Αρης Πολεμίου), Αντρεα Θεοτή (Παφιακός), Κατερίνα Λάμπρου, Αντρεα Τοουλιά, Εβελυν Ερμογένους (Ανόρθωσις πετόσφαιρα), Ιωάννα Λεωνιδου (Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας), Αντωνία Θεοτή (Αρης Θεσσαλονίκης).

 Από προχθές βρίσκεται στην Κύπρο ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέας Μαυρομμάτης, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΚΟΠΕ κ. Δαμιανό Χατζηδαμιανού  για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ανάπτυξη στενότερων σχέσεων προς όφελος των δύο ομοσπονδιών και του αθλήματος.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί το πρωϊ στο ξενοδοχείο Μιραμάρε στην Λεμεσό συνάντηση ΚΟΠΕ – σωματείων με θέμα Αναπτυξιακές διοργανώσεις 2015-16 και η αντζέντα περιλαμβάνει ανασκόπηση των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της τρέχουσας περιόδου, ανάλυση των προτάσεων του Συνδέσμου προπονητών πετοσφαίρισης Κύπρου, τις επισημάνσεις της Ομοσπονδίας και τέλος τον σχεδιασμό της αγωνιστικής περιόδου 2015-16.

Επίσης θα κυκλοφορήσει και λαχείο προς ενίσχυση των πετοσφαιρικών μας σωματείων στον τομέα της ανάπτυξης με πλούσια δώρα και του οποίου η κλήρωση προγραμματίζεται να γίνει κατά την διάρκεια του μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών κάτω των 20 χρόνων.

Στις 2 Ιανουαρίου 2015 έρχεται πλήρης η Εθνική Ελλάδος γυναικών κάτω των 20 χρόνων για κοινές προπονήσεις με την Εθνική μας ομάδα καθώς και δύο φιλικές συναντήσεις. Για το σκοπό αυτό η ΚΟΠΕ θα δώσει συνέντευξη τύπου το μεσημέρι (12.30μ.μ.) στο ξενοδοχείο Μιραμάρε στη Λεμεσό.

Η πρώτη επίσημη φιλική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιανουαρίου 2015 στην αίθουσα Γλαύκος Κληρίδης στον Αγρό και ώρα 5.30μ.μ. με την ευγενή χορηγία της ΟΠΑΠ Κύπρου και θα είναι στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο πρώτος αγώνας Κύπρου – Ελλάδας προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον της κοινότητας και προβλέπεται κοσμοσυρροή. Η δεύτερη επίσημη φιλική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου 2015 στη Λεμεσό και στο Θεμιστόκλειο με  ώρα ενάρξεως 6.00μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη στους φιλάθλους και στους δύο αγώνες.

Η Εθνική Ελλάδος θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι τις 8 του μήνα όπου θα δώσει άλλα δύο φιλικά παιγνίδια με ομάδες μας και τα οποία έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στις 6 και 7 Ιανουαρίου 2015.

Οι αποστολές της Κύπρου και Ελλάδας θα επισκεφθούν όπως κάθε χρόνο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΟΠΕ σε ευαγή ιδρύματα στη Λεμεσό αλλά και στον Αγρό. Είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που η ΚΟΠΕ επισκέπτεται διάφορα ευαγή ιδρύματα δείχνοντας έτσι την κοινωνική διάσταση και το ρόλο που διαδραματίζει στην κοινωνία μας αλλά και την ευαισθησία στον συνάνθρωπό μας. Η κοινωνική προσφορά  της ΚΟΠΕ είναι πάντα στον προγραμματισμό της και φέτος ενισχύεται με την αποστολή της Εθνικής Ελλάδος γυναικών κάτω των 20 χρόνων.

Το διάστημα 2-5 Ιανουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί και κάμπινγκ πετοσφαίρισης και έχει γίνει η σχετική κλήση αθλητών και αθλητριών από όλους τους επαρχιακούς προπονητές. Την επίβλεψη των προπονήσεων θα έχει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός  κ.Δημήτρι Λέτσιεφ σε συνεργασία με τους επαρχιακούς προπονητές. Κατά την διάρκεια του κάμπινγκ θα γίνουν και διαλέξεις από τους Εμμανουήλ Κάλλη με θέματα συμπεριφοράς παικτών εντός και εκτός γηπέδου αλλά και συμπεριφορά του αθλητού και του  διαιτητού, της Ελενας Αβραάμ με θέματα Ψυχολογίας στην πετοσφαίριση, του Μιχάλη Κατσουνωτού με θέματα της οδικής ασφάλειας, του Γιώργου Κορέλλη για τις Ολυμπιακές αξίες και τέλος του Δρ. Ανδρέα Ρουμπά με θέματα υγείας.

Στις 3 Ιανουαρίου 2015 θα διεξαχθεί το μεγάλο σεμινάριο Data volley στο ξενοδοχείο Μιραμάρε στη Λεμεσό στο οποίο δήλωσαν μέχρι στιγμής συμμετοχή πάνω από 40 άτομα. Το σεμινάριο θα διδάξει ο Λεωνίδας Γαϊτανάκης με όλα τα θέματα στατιστικής, ο Εμμανουήλ Κάλλης (CEV) με θέματα κανονισμών διαιτησίας  και ο Κωνσταντίνος Δημαράς (FIVB) με θέματα VIS.

Τέλος το διήμερο 3 και 4 Ιανουαρίου 2015 θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα μίνι βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών κατηγοριών κάτω των 13 χρόνων αλλά και των 10 χρόνων με την συμμετοχή συνολικά 52 ομάδων από όλη την Κύπρο. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις περιφέρειες. Οι αγώνες θα γίνουν στα γήπεδα της Δερύνειας(Ελεύθερη Αμμόχωστος) με 10 ομάδες, Θεμιστοκλείου (Λεμεσός) με 10 ομάδες, ΑΤΙ (Λευκωσία) με 17 ομάδες, και Τεχνικής Σχολής(Λάρνακα) με 13 ομάδες.

Εχουν δηλώσει συμμετοχή 15 σωματεία: Αναγέννηση Δερύνειας, ΘΟΙ Αυγόρου, Ολυμπιάς Φρενάρους, Ανόρθωσις πετόσφαιρα, Απόλλων, ΑΕΛ, Ε.Ν.Αγίου Αθανασίου, ΑΕΚ Λάρνακας, Φοίνικας Πύλας, Μαραθώνας, Ανόρθωσις, Πανιδαλιακός, Ν.Ο.Λακατάμειας, Ροτσίδης Μάμμαρι και Αχιλλέας Καιμακλίου.