Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
Εκτυπώστε τη σελίδα
01-09-2014 11:00

Κώστας Παπαδόπουλος: «Τεράστια έκπληξη για την Ευρώπη η διάκριση της Ελλάδας»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό sentra fm 103,3 μίλησε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Νεανίδων, Κώστας Παπαδόπουλος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μεταξύ άλλων είπε για την επιτυχία των Νεανίδων, και το μέλλον, ενώ αναφέρθηκε και σε κάποιες από τις άλλες εθνικές ομάδες.

Διαβάστε ή ακούστε στο παρακάτω link όσα δήλωσε στον Sentra fm. 

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Μπορούσε να έρθει αυτό το μετάλλιο που λείπει από το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ;
«Φτάσαμε δια πυρός και σιδήρου μετά από έναν δεύτερο προκριματικό γύρο που όλοι μας είχαν ξεγραμμένους κυρίως λόγω απουσιών. Προέκυψε ένας όμιλος στον οποίο ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και πήραμε την πρόκριση στην αρχή στην οχτάδα και ύστερα στην τετράδα. Στον ημιτελικό κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι γιατί πέσαμε, όπως είδαμε και στη συνέχεια, σε μία πολύ δουλεμένη και δομημένη ομάδα, την Σλοβενία, η οποία έχασε στο τάι μπρέικ του τελικού με 15-12 από την πανίσχυρη Σερβία».

Τι μέλλον έχουν αυτά τα κορίτσια και τι μπορούμε να περιμένουμε σε επίπεδο γυναικών;
«Θα ήθελα πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω τους προπονητές των αθλητριών στα σωματεία τους, γιατί κι εγώ όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμαι με τις υποδομές και ένα «μπράβο» πρέπει να ακουστεί για τους προπονητές και τους συλλόγους τους. Το μέλλον της Εθνικής Νεανίδων είναι πάντα συνυφασμένο με της Εθνικής Γυναικών. Υπάρχουν παιδιά που είναι έτοιμα να κάνουν τη μετάβαση, και άλλα που την έχουν ήδη κάνει. Η Εθνική μας έχει ένα μικρό μέσο όρο ηλικίας, και ο τρόπος δουλειάς είναι ίδιος από τις Γυναίκες έως της Κορασίδες, έχουμε την ίδια φιλοσοφία».

Μπορούμε κάποια στιγμή να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο σε επίπεδο γυναικών;
«Για να είμαστε ρεαλιστές, όσο πιο πολύ ανεβαίνει το ηλικιακό επίπεδο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο, γι' αυτό έχει και πολύ μεγάλη σημασία η διάκριση των Νεανίδων. Σιγά σιγά γίνεται ένας κορμός με ταλαντούχες κοπέλες, με προοπτικές, οι οποίες με την κατάλληλη στήριξη και επιμονή μπορούν να φέρουν καλύτερα πράγματα. Το μετάλλιο είναι μεγάλη κουβέντα στο γυναικείο βόλεϊ».

Με ποια ομάδα συνεργάζεστε στην Ιταλία;
«Είμαι στο Τρέντο στην Αρτζεντάριο στο Τρέντο, σε ένα πρότζεκτ που ασχολείται με νεάνιδες και κορασίδες, οι οποίες είναι η βάση της γυναικείας ομάδας».

Το γεγονός ότι η Ιταλία έμεινε εκτός οχτάδας, και η Ελλάδα έφτασε τετράδα ήταν κάτι τυχαίο;
«Ήταν ένα στραπάτσο για τους Ιταλούς, οι οποίοι είναι γνωστό ότι επενδύουν στα αναπτυξιακά τμήματα. Είναι το Club Italia το οποίο είναι ουσιαστικά μία ομάδα που δουλεύει μόνη της όλο το χρόνο και φέτος θα παίζει στην Α2. Δεν περίμεναν αυτό το αποτέλεσμα. Όπως ήταν τεράστια έκπληξη και για αυτούς και για όλη την Ευρώπη η θέση που πήρε η Ελλάδα».

Οι παίκτριες στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έχουν πρόοδο ή πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό;
«Ανάλογα το επίπεδο του αθλητή πρέπει να μπορεί και να ζητά να παίζει σε όσο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γίνεται. Για παράδειγμα η Βασιλαντωνάκη που πάει πλέον Ιταλία, πιστεύω ότι έχοντας παίξει δύο χρόνια στην Ελλάδα, είναι η κατάλληλη περίοδος για αυτό το βήμα. Κάποια άλλα παιδιά που τώρα μπαίνουν στην Α1, προφανώς είναι το επόμενο βήμα τους. Παράδειγμα η Χαρά Παπαδοπούλου που πηγαίνει στον Παναθηναϊκό».

Αν είχαμε την Στράντζαλη θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο;
«Υπήρχαν σημαντικές απουσίες. Ήταν η Όλγα και η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου που βρίσκονταν ήδη στις ΗΠΑ, η Γκουτιμένκο. Θεωρητικά θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο πλήρεις και ανταγωνιστικοί, αλλά είχαμε ήδη αυτό το πρόβλημα από την πρόκριση μας στην Γενεύη και είχαμε βρει τις λύσεις. Ο καθένας θέλει να έχει όσο γίνεται πιο πλήρες οπλοστάσιο, αλλά δεν είναι μαθηματικά».

Η άποψη σας για το μέλλον ποια είναι;
«Σε αυτή τη δωδεκάδα που έπαιξε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων, οι κοπέλες ήταν κορασίδες. Υπάρχει σωματομετρικά τουλάχιστον ένα πλαίσιο πολύ καλό στην Εθνική Κορασίδων. Πάντα υπάρχουν παιδιά, το ζήτημα είναι οι συνθήκες είτε σαν σωματείο, είτε σαν ομοσπονδία δίνονται για να αναπτυχθούν. Για αυτό το λόγο είναι και πολύ σημαντικό αυτό που έχουμε πετύχει γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρότζεκτ χωρών που δουλεύουν και ολόκληρες τριετίες».

Media

1 σχόλιο

  • Comment Link ενας προπονητης παικτριας Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 10:38 posted by ενας προπονητης παικτριας

    Μπραβο στον Κωστα που κοιταει πισω απο ωπου ξεκινησε και ευχαριστει τους προπονητες των σωματειων!