Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
Εκτυπώστε τη σελίδα
22-08-2014 23:32

Οι αφανείς ήρωες !

Οι αθλήτριες και οι προπονητές είναι αυτοί που έχουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, αφού είναι και οι πρωταγωνιστές στον αγώνα και αυτοί που θα γευτούν πρώτοι την επιτυχία, αλλά και την αποτυχία.

Για να φτάσει όμως μία ομάδα στο παιχνίδι χρειάζεται και άλλους ανθρώπους να την στηρίζουν, να την βοηθούν και να την προετοιμάσουν.

Στην Εθνική Νεανίδων του βόλεϊ που βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Εσθονίας οι άνθρωποι αυτοί είναι τρεις, ο Τάσος Πέτκος, η Βίκυ Νεντή και ο Ανδρέας Κόκκινος.

«Κάποιοι έχουν καταπιεί την γλώσσα τους»

Ο αρχηγός αποστολής Τάσος Πέτκος δεν έχει χάσει την ομάδα λεπτό από τα μάτια του, στο πρωινό, το μεσημεριανό, το βραδινό, στις προπονήσεις είναι πάντα εκεί και παντού. Έτρεξε να βρει τούρτα για τα γενέθλια της Άννας Καλαντάτζε, να αγοράσει φρούτα για μετά τους αγώνες και είναι πάντα πρόθυμος να δώσει λύση σε όποιο πρόβλημα και αν παρουσιαστεί.

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό στο Δημοτικό. «Έκανα Στίβο, 100 μέτρα και μήκος. Έχω αγωνιστεί σε πανελλήνιους αγώνες. Τελευταία φορά έτρεξα το 1969. Εκείνη την εποχή οι αθλητές παίζαμε όλα τα σπορ και έτσι αγωνιζόμουν στην ομάδα του Εδεσσαϊκού». Κάπως έτσι ξεκίνησε η δικιά του ιστορία με το βόλεϊ. «Αργότερα όταν βρέθηκα στην Πτολεμαΐδα άρχισα να ασχολούμαι σαν παράγοντας με τον Αρίωνα». Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου εδώ και 5 χρόνια, ενώ τα προηγούμενα 7 χρόνια διετέλεσε Γενικός Γραμματέας.

Με την συγκεκριμένη ομάδα έχει ιδιαίτερο δέσιμο: «Τα κορίτσια τα γνωρίζω από τα διακλιμακιακά που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια στην Πτολεμαΐδα». Με δικές του προσπάθειες και προσωπικές γνωριμίες οι Εθνικές ομάδες έχουν κάνει αρκετές προετοιμασίες στην πόλη του. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και τις ομάδες και την Ομοσπονδία», δηλώνει παρότι ο ίδιος δεν είναι μέλος του Δ.Σ. του αθλήματος και υπό αυτό το πρίσμα αυτές του οι κινήσεις έχουν μεγαλύτερη σημασία.

«Θέλω να συγχαρώ όλα τα κορίτσια, τους προπονητές, την στατιστικολόγο που κάνει σπουδαία δουλειά και τον φυσιοθεραπευτή. Τα κορίτσια έκαναν το ακατόρθωτο. Έκαναν τα αδύνατα δυνατά να βάλουν την Ελλάδα στην τετράδα της Ευρώπης. Σε όλο αυτό το διάστημα από την Καλαμάτα μέχρι σήμερα πολλοί λοιδόρησαν αυτή την ομάδα, αλλά τώρα όλοι αυτοί έχουν κρυφτεί και καταπιεί την γλώσσα τους. Τα κορίτσια έχουν δείξει μεγάλη θέληση, έχει αλλάξει σε λίγους μήνες κατά 50% η ομάδα, αλλά παρόλα αυτά την κράτησαν ψηλά».

«Άψογη συνεργασία»

Η στατιστικολόγος Βίκυ Νεντή ξημεροβραδιάζεται στο γήπεδο για να καταγράφει και να αναλύει τα στατιστικά της Εθνικής ομάδας και των αντιπάλων της. Όταν η υπόλοιπη ομάδα αποσύρεται για να ξεκουραστεί και να γευματίσει, αυτή παραμένει στο γήπεδο για τα υπόλοιπα παιχνίδια και φυσικά η δουλειά συνεχίζεται στο ξενοδοχείο.

Την παρακίνησαν κάποιες συμμαθήτριες από το σχολείο να παίξει βόλεϊ, πιο πολύ για να είναι μαζί παρέα, αλλά τελικά όλες σταμάτησαν και εκείνη συνέχισε να παίζει. «Αγωνίστηκα στην τοπική κατηγορία της Θεσσαλονίκης, στον Κεραυνό Ωραιοκάστρου, στη ΜΕΝΤ, στο Τριάδι, στον ΒΑΟ, στο ΔΑΣΩ και τελευταία ομάδα μου ήταν ο Παναθλητικός Συκεών». Μετά από 22 χρόνια καριέρας αποφάσισε να συνεχίσει στο άθλημα από άλλο πόστο. «Ξεκίνησα να δουλεύω στην στατιστική υπηρεσία του Κώστα Γαλάνη. Κάποια στιγμή γνώρισα τον Παναγιώτη Κουντουρίδη, μου έδειξε τι ακριβώς κάνει ένας στατιστικολόγος για μια ομάδα και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον». Έχει μπει στο 6ο χρόνο που ασχολείται επαγγελματικά με την στατιστική. Έχει δουλέψει στον Ηρακλή Θ. (Γυναίκες), στην Νίκη Αιγινίου (Άνδρες), στον ΓΣ Λαμία (Άνδρες), ενώ ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται στις Εθνικές ομάδες, έχοντας περάσει σχεδόν από όλες τις ηλικιακές κατηγορίας. «Η συνεργασία μου με τους προπονητές και όλη την ομάδα είναι άψογη. Με τον Κώστα Παπαδόπουλο έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν στον Ηρακλή, τον Γιάννη Καλμαζίδη τον ήξερα σαν αθλητή και φέτος συνεργαστήκαμε πρώτη φορά στην Εθνική Γυναικών».

«Έχουμε δεθεί με τους προπονητές και τις αθλήτριες»

Ο Ανδρέας Κόκκινος είναι ο άνθρωπος που φροντίζει τις αθλήτριες για να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σωματικά πριν και μετά από έναν αγώνα. Η αποκατάσταση των τραυματισμών, η προαγωνιστική και μεταγωνιστική μάλαξη, οι πρώτες βοήθειες σε προπόνηση και αγώνες είναι μερικοί από τους βασικούς άξονες όπου κινείται.

Ο Φιλαδελφιώτης φυσιοθεραπευτής ήταν αδύνατο λόγω της καταγωγής του να μην ασχοληθεί με το χάντμπολ. «Έπαιξα στον Ιωνικό ΝΦ, ενώ γενικά βρίσκομαι στον αθλητισμό εδώ και 30 χρόνια. Με την αθλητική φυσιοθεραπεία ασχολούμαι από το 1985».

Όσον αφορά το βόλεϊ οι πρώτες του επαφές έγιναν κοντά στην περιοχή όπου διαμένει την Τρίπολη. «Στην αρχή ήταν ο Αρκαδικός μετά άλλες ομάδες από Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα. Με την Εθνική ξεκίνησα την συνεργασία μου από το Πάσχα, στα προκριματικά της Καλαμάτας, λόγω του ότι είμαι κάτοχος παγκόσμιας διαπίστευσης φυσιοθεραπευτή. Δεθήκαμε αμέσως με το προπονητικό τιμ και τις αθλήτριες. Μαζί δουλεύουμε πολύ καλά».

Ταρτού- Αποστολή
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Πηγή: coppa.gr