Εκτυπώστε τη σελίδα
30-07-2014 18:20

Ζαχαρούλα Γιαννέλου: «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε μεταξύ των κορυφαίων ομάδων»

Η Ζαχαρούλα Γιαννέλου παραχώρησε συνέντευξη στο sportsonair.gr και αναφέρθηκε στην Εθνική νεανίδων και την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αποκάλυψε πως απέρριψε πρόταση για ένα κολλέγιο στις ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκε και στην Α1 Γυναικών.

- Αυτές τις ημέρες συμμετέχεις στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Νεανίδων. Πως αισθάνεται ένα κορίτσι 18 ετών φορώντας τα γαλανόλευκα;


Από την πρώτη κιόλας στιγμή που με κάλεσαν στην προετοιμασία της εθνικής κορασίδων το 2012, ένιωσα περήφανη που έστω σε προπονήσεις θα φορούσα το εθνόσημο, πόσο μάλλον όταν συμμετείχα σε αγώνες. Θεωρώ πως είναι μεγάλη τιμή για μια αθλήτρια να συμμετέχει σε αποστολές της εθνικής μας ομάδας, να δίνει το 100% των δυνατοτήτων της, με σκοπό να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα μας.

 

- Η Εθνική θα συμμετέχει σε δύο διοργανώσεις: στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Σερβίας και στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (16-24/8 σε Εσθονία). Τι πρέπει να περιμένουμε από την ομάδα;

Μετά από την μεγάλη επιτυχία μας στην Ελβετία και την ύστερα από 16 χρόνια που χρειάστηκαν για να έρθει μία πρόκριση της εθνικής Νεανίδων σε τελική φάση Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, πηγαίνουμε στην προετοιμασία με χαρά, όρεξη και προσδοκία για περισσότερες επιτυχίες. Το σίγουρο είναι ότι πιστεύουμε στην ομάδα μας και θα παλέψουμε για το καλύτερο.


- Πώς είναι το κλίμα μεταξύ των κοριτσιών;

Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα μεταξύ των κοριτσιών και του προπονητικού team, που είναι σημαντικό για την επίτευξη των στόχων μας.


- Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι ως στέλεχος της Εθνικής; με τι θα είναι η Ζαχαρούλα ευχαριστημένη;

Στόχος μου είναι, όταν καλούμαι από τον προπονητή, να συμμετάσχω στους αγώνες, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να βοηθάω ουσιαστικά την προσπάθεια της ομάδας μας. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένη αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε μια καλή θέση μεταξύ σπουδαίων ομάδων του Ευρωπαϊκού βόλεϊ.

- Πως αισθάνονται οι γονείς σου, βλέποντάς σε με την φανέλα της Εθνικής;


Οι γονείς μου αισθάνονται πολύ περήφανοι και συγκινούνται όταν με βλέπουν με τη φανέλα της Εθνικής μας. Θα έπρεπε να τους βλέπατε στην Ελβετία, με την Ελληνική σημαία να μας επευφημούν και να μας εμψυχώνουν, παρόλο που ήταν οι μοναδικοί Έλληνες μεταξύ πολλών ξένων φιλάθλων.
 

- Σε συλλογικό επίπεδο φέτος έφτασες με την ομάδα σου, ΑΟ Μαρκοπούλου, στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, έχοντας παράλληλα πολλές παρουσίες με την γυναικεία ομάδα ως βασική. Είναι η χρονιά επιτυχημένη για εσένα;

Θεωρώ πως η σεζόν που πέρασε ήταν πολύ πετυχημένη για μένα, αφού για πρώτη μου χρονιά στην Α1 έπαιξα βασική σε όλους τους αγώνες και με τις νεανίδες κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, τιμώντας με με το βραβείο της καλύτερης κεντρικού. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι απέκτησα εμπειρίες από τη μεγάλη κατηγορία, ώστε να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο για το νέο πρωτάθλημα.

- Πολλές συμπαίκτριές σου στην Εθνική αλλά και άλλα κορίτσια από ομάδες της Α1 έχουν επιλέξει να φύγουν από την Ελλάδα, είτε για επαγγελματικές ομάδες του εξωτερικού είτε για κολλέγια των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα ήθελες να ακολουθήσεις και εσύ, αν σου δοθεί η ευκαιρία;


Πρώτα απ' όλα, συγχαρητήρια στα κορίτσια που επέλεξαν να συνεχίσουν στο εξωτερικό! Οφείλω να σας πω ότι είχα πρόταση από κολλέγιο των Η.Π.Α., την οποία όμως ύστερα από πολλή σκέψη απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι αξίζει να προσπαθήσω στην Ελλάδα, με σπουδές και παράλληλα να παίζω βόλεϊ. Βέβαια αν καταφέρω να καταξιωθώ στον χώρο του αθλήματος που αγαπώ, ίσως να ξανασκεφτώ μια ενδεχόμενη πρόταση στην Ευρώπη.

 
- Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον; Επαγγελματική ενασχόληση με το βόλεϊ, σπουδές ή κάτι άλλο;


 Όπως σας προανέφερα, φυσικά και θα ήθελα να ασκήσω κάποιο επάγγελμα, που να μου επιτρέπει όμως παράλληλα να ασχοληθώ όσα περισσότερα χρόνια μπορώ με το βόλεϊ.