Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
18-07-2014 17:19

Η επιστροφή του Μπόσκαν στον τόπο του εγκλήματος

Χρυσός Ολυμπιονίκης (2000 Σίδνεϊ), Πρωταθλητής Ευρώπης (2001 Οστράβα) και μια σειρά μεταλλίων με την (τρομερή Εθνική Σερβίας των αδελφών Γκρίμπιτς, Μίλκοβιττς) κοσμούν την τροπαιοθήκη του σπιτιού του Σλόμπονταν Μπόσκαν στο Νόβι Σαντ.

Εκεί όπου ξεχωριστή θέση έχει ένα μετάλλιο που κατέκτησε σε συλλογικό επίπεδο. Το χρυσό μετάλλιο που φόρεσε στο στήθος του ως παίκτης της Τουρ, όταν η Γαλλική ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο final 4 της Θεσσαλονίκης.

Στην πόλη που την ερχόμενη Τετάρτη θα διεκδικήσει ακόμη έναν τίτλο, αφού εδώ και λίγους μήνες είναι ο προπονητής του Μαυροβονίου και θα βρεθεί αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στον διπλό τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

«Όταν έμαθα ότι ο αγώνας θα γίνει στην Θεσσαλονίκη ειλικρινά χάρηκα και χαμογέλασα από μέσα μου. Αν δεν μου το αναφέρατε δεν θα το έλεγα ούτε εγώ, αλλά κατευθείαν ήρθε στο μυαλό μου εκείνο το βράδυ του τελικού», παραδέχθηκε ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος αν ήταν στο χέρι του ίσως άλλαζε τη σειρά των αγώνων βάζοντας το δεύτερο ματς στην Θεσσαλονίκη και το πρώτο στην Μπούντβα και η εξήγηση είναι απλή…

«Την επομένη του δεύτερου τελικού θα φύγω με την οικογένεια μου για διακοπές στην Χαλκιδική! Μαζί με τον Τζόρτζε Τζούριτς (πρώην παίκτης του Έσπερου, της ΑΕΚ και του Άρη) εδώ και 15 χρόνια κάνουμε διακοπές στην Χαλκιδική και έτσι ότι κι αν γίνει θα είμαι στη χώρα σας».

Άνετος, προσιτός όπως ακριβώς ήταν και ως παίκτης ο ‘Μπόλε’ παραδέχθηκε ότι «…ήταν μια μικρή έκπληξη για μένα το ότι προκρίθηκε η Ελλάδα. Για να πω την αλήθεια, επειδή είχαμε χάσει με 3-1 στον δικό μας πρώτο ημιτελικό δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα δικά σας ματς. Όταν όμως προκριθήκαμε στο ‘χρυσό σετ’ και μου είπαν ότι παίζουμε με την Ελλάδα ξαφνιάστηκα. Βέβαια αμέσως κατάλαβα ότι πήρατε άξια την πρόκριση κι αυτή η ανατροπή δείχνει και την ποιότητα που έχετε ως ομάδα».

Με τις δύο ομάδες να έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στην τελευταία αγωνιστική του προκριματικού ομίλου (από μία νίκη) ο τεχνικός του Μαυροβουνίου θεωρεί ότι: «η προσέγγιση των δύο τελικών είναι πολύ διαφορετική από τα ματς που έχουν προηγηθεί. Το τι έγινε σε εκείνα τα ματς δεν μετράει. Το μόνο κοινό στοιχείο είναι ο αντίπαλος, αφού όσο πιο κοντά πλησιάζεις προς τον στόχο τόσο αυξάνει κι ο βαθμός δυσκολίας», ενώ δεν δείχνει να ανησυχεί για την πίεση και το άγχος που θεωρητικά μπορεί να επηρεάσει την ομάδα του΄.

«Εμείς ξεκινήσαμε με στόχο την 4άδα. Βγήκαμε πρώτη στον όμιλο κι αυτό ήταν μια σημαντική επιτυχία. Πίεση υπάρχει αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να την διαχειριστούμε. Κι αυτό το λέω γιατί όπως κι εσείς έτσι κι εμείς δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ. Από το πρώτο έως το τελευταίο ματς το αξίζαμε. Σίγουρα είναι ένας δίκαιος τελικός και απ’ ότι φάνηκε ο όμιλος μας ήταν ο πιο δυνατός».

Το σκάουτινγκ της Ελληνικής ομάδας δεν έχει αρχίσει ακόμη, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν εκπλήξεις… Αν ήταν ένα ματς θα έλεγα ότι μπορεί να είναι και θέμα ημέρας. Όταν όμως παίζεις δύο τελικούς κερδίζει πάντα ο καλύτερος κι αυτός που θα διαχειριστεί καλύτερα τις δύσκολες καταστάσεις, θα είναι πιο φρέσκος και θα μπορέσει να κρύψει τις αδυναμίες του».

Η εκτίμηση του για την Ελληνική ομάδα είναι πάντως δεδομένη καθώς όπως είπε «πέραν του Τζούριτς για τον οποίο δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα έχετε μια τριάδα ακραίων, Κοκκινάκης, Πρωτοψάλτης, Δαλακούρας, οι οποίοι είναι μικροί σε ηλικία αλλά είναι εξαιρετικοί, έχετε έναν πραγματικά πολύ καλό πασαδόρο ενώ οι κεντρικοί σας μπορεί να μην είναι πολύ ψηλοί, αλλά είναι γρήγοροι και διαβάζουν πολύ καλά το παιχνίδι. Γενικά είστε μια καλή ομάδα, το ίδιο όμως ισχύει και για εμάς και ειλικρινά πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι 50-50».

Πηγή: Volleyball.gr