Εκτυπώστε τη σελίδα
03-01-2014 04:32

Γιούρι Φιλίποφ: «Εύχομαι ότι και ο Ντίμα...»

Ο προπονητής της Εθνικής Ουκρανίας Γιούρι Φιλίποφ σε συνέντευξη του στο σάιτ της ουκρανικής ομοσπονδίας αναφέρθιηκε στον προκριματικό όμιλο του Πόπραντ αλλά και στις αναμέτρήσεις με την Φινλανδία, την Σλοβακία και ειδικά την Ελλάδα που θα παίξει αντίπαλος του υιού του Ντίμα Φιλίποφ.
«Η ομάδα μου δεν έδωσε πολλά φιλικά αλλά υπάρχει το φορμάρισμα από την Λοκομοτίβ Χάρκιβ. Η Ουκρανία δεν έχει περάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο τα τελευταία 15 χρόνια και όλα τα παιδιά θέλουν πολύ να τα καταφέρουν. Ο όμιλος μας είναι πολύ απρόβλεπτος γιατί όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές. Η Φινλανδία και η Σλοβακία αγωνίστηκαν και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα».

Υπάρχει φαβορί στον προκριματικό όμιλο;

«Θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα στην Φινλανδία λόγω εμπειρίας. Δεν υποτιμώ την Σλοβακία που είναι γηπεδούχος και την Ελλάδα που έχει καλούς παίκτες».

Θα παίξετε αντίπαλοι με τον υιο σας Ντιμίτρι. Τι σημαίνει αυτό;

«Θα βρεθούμε για πρώτη φορά αντίπαλοι σε εθνικό επίπεδο. Ο Ντιμίτρι αισθάνεται μισός Έλληνας και μισός Ουκρανός και όπως είπε εύχομαι ότι και εκείνος, δηλαδή, μακάρι να περάσουν και οι δύο ομάδες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ξέρετε το στιλ παιχνιδιού του υιού σας και αυτό κάνει λίγο πιο εύκολο το έργο της Ουκρανίας. Έτσι δεν είναι;

«Ο Ντιμίτρι παίζει σε καλό επίπεδο, αγωνίζεται στην πολωνική Γιαστρέμπσκι η οποία πήρε την πρώτη θέση στη φάση των ομίλων του Champions League και έχει αποκτήσει εμπειρία στο να διαφοροποιεί το παιχνίδι του. Επιπλέον με την Ελλάδα θα παίξουμε την τελευταία ημέρα του τουρνουά και μέχρι τότε οι δύο ομάδες θα έχουν γνωριστεί καλύτερα».

Είναι έτοιμη η Ουκρανία να προκριθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα;
 
«Ναι, είναι παρά το γεγονός ότι η ομάδας δεν έχει πολλές εμπειρίες τέτοιων διοργανώσεων πιστεύω πως μπορούμε και να προκριθούμε και να πρωταγωνιστήσουμε. Τα παιδιά το θέλουν πολύ και αυτό δίνει μεγάλη δυναμική στην ομάδα μας».