1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-02-2023 14:10

Πανερυθραϊκός και ΑΕΚ στον τελικό στα Αγόρια Κ21 της ΕΣΠΑΑΑ

Έγιναν γνωστοί οι φιναλίστ για το πρωτάθλημα των Αγοριών Κ21 της ΕΣΠΑΑΑ. ΑΕΚ και Πανερυθραϊκός κέρδισαν στους ημιτελικούς του Final 4 και θα αγωνιστούν την Κυριακή στον τελικό, όπως και την περσινή χρονιά.

Στον πρώτο από τους δύο ημιτελικούς η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Φοίβο Μελισσίων. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού είχε μικρές διαφορές και καμία ομάδα δεν κατάφερε να χτίσει διαφορά ασφαλείας που να την οδηγήσει σε εύκολη επικράτηση. Οι γηπεδούχοι του Γιώργου Μάντζιου ήταν αυτοί που στην τελική ευθεία του σετ είχαν καλύτερες επιλογές, περιόρισαν τα λάθη και με 25-22 έκαναν το 1-0. Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ είχε αυτοπεποίθηση και καλή εικόνα αλλά η ομάδα του Φοίβου Μελισσίων κατάφερε να κρατηθεί ζωντανή στη διεκδίκηση του σετ. Και πάλι, όμως, όσο το σετ πλησίαζε προς το τέλος του η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και είχε τον τρόπο ώστε να φτάσει στο 25-20 και να πάρει σημαντικό προβάδισμα. Η ομάδα του Παναγιώτη Δημητρακάκου φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις και καθαρό μυαλό και αυτό φάνηκε στο τρίτο σετ. Η ΑΕΚ έχτισε μεγάλη διαφορά από νωρίς και οδηγήθηκε στο 25-10 και μαζί στο 3-0 σετ κατακτώντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Στο δεύτερο, χρονικά, ημιτελικό ο Πανερυθραϊκός φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό. Και εδώ οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι με τις διαφορές να είναι μικρές αλλά με τον Πανερυθραϊκό να φτάνει στο 25-22 και να παίρνει το προβάδισμα. Στο δεύτερο σετ το ντέρμπι συνεχίστηκε και οι 25 πόντοι δεν ήταν αρκετοί για να κρίνουν την έκβασή του. Ο Παναθηναϊκός έχασε σετ πόιντ και ο παίκτες του Γιώργου Ουτζή γύρισαν την κατάσταση και με 27-25 πήραν και αυτό το σετ. Ο Παναθηναϊκός του Αντώνη Μαρούλη δεν παραδόθηκε αλλά προσπάθησε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι είχαν απαντήσεις όταν ο Παναθηναϊκός πίεζε τόσο από το σερβίς όσο και από τη μπροστά ζώνη. Έτσι, με 25-20 ο Πανερυθραϊκός κατέκτησε και αυτό το σετ και με 3-0 πήρε τη νίκη που τον οδηγεί στον τελικό και φέτος.

Ο τελικός μεταξύ Πανερυθραϊκού και ΑΕΚ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Νέας Ερυθραίας “Στέλιος Καλαϊτζής” καθώς ο Πανερυθραϊκός ως πρώτος στη βαθμολογία της regular season έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Το πρόγραμμα του final-4

Ημιτελικοί - Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Α.Ε.Κ. - Σ.Φ.Α. Μελισσίων "Ο Φοίβος" 3-0 (25-22, 25-20, 25-10)
Πανερυθραϊκός Α.Σ. - Παναθηναϊκός Α.Ο. 3-0 (25-22, 27-25, 25-20)

Τελικός - Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

«Στ. Καλαϊτζής», 21.30: Πανερυθραϊκός ΑΣ - Α.Ε.Κ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ