Εκτυπώστε τη σελίδα
21-06-2013 18:00

Πρωτιά η Δεξαμενή στο 2ο τουρνουά Μεταμόρφωσης

Μετά από ένα πολύ επιτυχημένο Final-Four για το “2ο Κύπελλο Γυναικών Μεταμόρφωσης 2013” το Σάββατο 15 & την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Μεταμόρφωσης τον άτυπο τίτλο του Κυπελλούχου κατέκτησε η ομάδα του Α.Ο. Δεξαμενής Μεταμόρφωσης.

Tο Σάββατο με τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στις ομάδες του Α.Ο.ΠΕ. Μοσχάτου και του Α.Ο. Αγ. Στεφάνου που βρήκε νικητή την ομάδα του Μοσχάτου να επικρατεί δίκαια με 3-0 (25-22, 25-15, 25-21).

Το παιχνίδι είχε αρκετό ενδιαφέρον καθώς στο 1ο σετ οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 20-20 καθώς καμία ομάδα δεν ξέφυγε πάνω από δυο πόντους, εκεί η ομάδα του Μοσχάτου στηρίχθηκε στην εμπειρία της και επικράτησε με 25-21.

Μετά την απώλεια του πρώτου σετ η ομάδα του Αγ. Στεφάνου μπήκε μουδιασμένη στο δεύτερο σετ και δεν μπήκε στο ρυθμό του παιχνιδιού αφήνοντας το Μοσχάτο να πάρει εύκολα 25-15 και το δεύτερο.

Πεισματάρα και νεανική η ομάδα του Παντόπουλου αποφάσισε να διεκδικήσει ότι μπορεί από το παιχνίδι και ξαναζήσαμε την αγωνία του πρώτου σετ με τις ομάδες να είναι πάντα κοντά στο σκορ μέχρι το 21-21 αλλά η ομάδα του Μαρμαρινού εκμεταλλευόμενη σε εκείνο το σημείο το καλό σερβίς κατάφερε να πάρει το τρίτο και τελευταίο σετ με 25-21 και το εισιτήριο για τον Τελικό της Κυριακής.

Στον δεύτερο ημιτελικό της βραδιάς οι γηπεδούχοι φιλοξενούσαν την ομάδα του Γ.Σ. Απόλλων με το μυαλό τους στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας καθώς είχαν υποστεί την ήττα με 3-2 στο κλειστό της Ριζούπολης και δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί το σενάριο και να βρεθούν εκτός Τελικού.

Έτσι η ομάδα των Κιάσσο & Καλύνη μπήκαν δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να τους δημιουργήσει προβλήματα.

Με τον κόσμο δίπλα τους καθώς το Κλειστό της Μεταμόρφωσης είχε γεμίσει από τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ και να κατακτήσουν εύκολα το πρώτο σετ με 25-16 με τις αθλήτριες της ομάδας να δείχνουν με το παιχνίδι τους πόσο πολύ ήθελαν την συμμετοχή τους στον Τελικό.

Με τον ίδιο τρόπο κύλησε και το δεύτερο σετ και βρήκε τις παίκτριες του Α.Ο. Δεξαμενής σε εξαιρετική μέρα και να δίνουν προβάδισμα δυο σετ στην ομάδα με 25-19.

Το τρίτο σετ όμως ήταν αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις της βραδιάς αν και καρδιοχτύπησε τους γηπεδούχους καθώς η ομάδα του Καραγιάννη δεν παρέδωσε το παιχνίδι και μπήκε δυνατά και αποφασισμένη να κάνει την ανατροπή, έτσι πήρε κεφάλι στο σκορ από την αρχή με 1-5 και το διατήρησε μέχρι το 15-19, 17-20 & 18-21 εκεί η ομάδα του Κιάσσου με όπλο το πολύ καλό σερβις και την εκπληκτική άμυνα που έπαιξε η ομάδα έφερε σε δύσκολη θέση την ομάδα του Καραγιάννη που πήρε και τα δυο ταϊμ-αουτ όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ 22-21 & 23-21 και τελικά να βρίσκει Νικητές τους γηπεδούχους και οικοδεσπότες με 25-22 και να δίνουν το ραντεβού τους στον Τελικό.

Την Κυριακή στον Μικρό Τελικό που ξεκίνησε την βραδιά ανάμεσα στον Γ.Σ. Απόλλων & την ομάδα του Α.Ο. Αγ. Στεφάνου κατάλαβαν οι φίλαθλοι ότι θα παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες και δεν έπεσαν έξω καθώς το παιχνίδι είχε συνεχώς εναλλαγές στο σκορ και τα σετ να αλλάζουν χέρια και κανείς να μην μπορεί να προβλέψει ποιος θα είναι τελικά ο Νικητής.

Στο πρώτο σετ οι ομάδες πήγαν πόντο-πόντο στο σκορ και τελικά το κατέκτησε η ομάδα του Αγ. Στεφάνου με 24-26. Έτσι ακριβώς κύλησε το δεύτερο & το τρίτο σετ μόνο που τώρα γέλασε η ομάδα του Απόλλωνα κερδίζοντας με 25-22 & 26-24 και προηγήθηκε με 2-1.

Στο τέταρτο σετ η ομάδα του Παντόπουλου βρέθηκε να είναι μπροστά με τρεις & τέσσερις πόντους διαφορά που κράτησε μέχρι το τέλος και ισοφάρισε σε 2-2 έτσι όλα θα κριθούν ανάμεσα στις ομάδες στο πέμπτο και τελευταίο σετ.

Το σενάριο δεν άλλαξε σε σχέση με τα πρώτα σετ και οι ομάδες άλλαξαν γήπεδα με το σκορ να είναι 8-7 υπέρ του Απόλλωνα, οι ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες ξανά στο 9-9 εκεί η ομάδα του Καραγιάννη ανέκαμψε και λύγισε τον μαχητικό Αγ. Στέφανο με 15-12 και κατέκτησε την 3η Θέση αφήνοντας την ομάδα του Αγ. Στεφάνου με τις πολύ καλές εντυπώσεις για την νεανική ομάδα που διαθέτει και σίγουρα με πολύ μέλλον μπροστά της.

Η βραδιά όπως προείπαμε ήταν άκρως απρόβλεπτη και δεν αποτελούσε εξαίρεση ο Τελικός ανάμεσα στην ομάδα του Α.Ο.ΠΕ. Μοσχάτου και την ομάδα του Α.Ο. Δεξαμενής Μεταμόρφωσης καθώς οικοδεσπότης της βραδιάς είχε γεμίσει το γήπεδο με φιλάθλους, γονείς, αθλήτριες απ’ όλα τα τμήματα του Ομίλου καθώς και φίλους του Volley που ήρθαν για τους αγώνες και σίγουρα δεν απογοητεύτηκαν από το θέαμα που τους προσέφεραν και οι τέσσερις ομάδες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και οι γηπεδούχοι πήραν ελαφρύ προβάδισμα που όμως διατήρησαν έως το τέλος του σετ και τελικά προηγήθηκαν με 25-21.

Ακριβώς το αντίθετο έγινε στο δεύτερο σετ με ελαφρύ προβάδισμα η ομάδα του Μαρμαρινού πήρε κεφάλι στο σκορ και κατέκτησε το σετ με 23-25.

Το τρίτο σετ θα ήταν αυτό που θα καθόριζε την εξέλιξη του αγώνα και ο νικητής θα ήταν αυτός που θα είχε σοβαρό προβάδισμα για την κατάκτηση της 1ης Θέσης έτσι το τρίτο ήταν και το πιο συναρπαστικό όλης της βραδιάς και οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι από την αρχή μέχρι το 7-7 σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Μοσχάτου πήρε ελαφρύ προβάδισμα με ένα – δυο πόντους, η ομάδα της Δεξαμενής γύρισε ισοφάρισε στο 16-16 και πήρε με τη σειρά της προβάδισμα με ένα – δυο πόντους μέχρι το 22-20.

Η ομάδα του Μαρμαρινού δεν άφησε το παιχνίδι και ισοφάρισε 22-22 κάνοντας θρίλερ τον σετ.

Η Δεξαμενή πίεσε και προηγήθηκε 24-23 αλλά το Μοσχάτο ισοφάρισε εκ νέου σε 24-24 αλλά στο τέλος τα χαμόγελα πήγαν στην ομάδα του Κιάσσου και των αθλητριών του κατακτώντας το σετ με 26-24.

Έτσι η Δεξαμενή προηγήθηκε 2-1 σετ και η ψυχολογία ήταν σίγουρα μαζί τους και το τέταρτο σετ είχε μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς το Μοσχάτο δεν μπήκε καθόλου ξανά στο παιχνίδι και με την ομάδα της Δεξαμενής να παίζει ένα πολύ καλό παιχνίδι με αποτέλεσμα το τέταρτο σετ να χαθεί πολύ εύκολα με 25-14 και η ομάδα των Κιάσσο – Καλύνη να κατακτάει με 3-1 την 1η Θέση και να στέφετε Κυπελλούχος της διοργάνωσης.

Οι Διοργανωτές είχαν προετοιμάσει μία καταπληκτική βραδιά για όλες τις αθλήτριες των ομάδων καθώς παρέδωσαν Μετάλλια, Αναμνηστικά Διπλώματα σε όλες τις αθλήτριες του Final-Four καθώς και Κύπελλα σε όλες τις ομάδες. Επίσης μετά από ψηφοφορία των προπονητών των τεσσάρων ομάδων βραβεύτηκε η καλύτερη επτάδα και M.V.P του Final-Four.

Τέλος η Διοίκηση του Ομίλου απένειμε Τιμητική Διάκριση και Αναμνηστική Πλακέτα στον Γεν. Γραμματέα Κο Βουδούρη Κωνσταντίνο του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Αθηνών & Ανατολικής Αττικής για την Εθελοντική Προσφορά των Μελών τους στο 7ο Διήμερο Τουρνουά Μίνι Volley που ήταν και φέτος αφιερωμένο για “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Η Διοίκηση οφείλει να ευχαριστήσει όλες τις ομάδες για την συμμετοχή τους και εύχεται στα μέλη των ομάδων “ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ”

*Αργότερα περίσσοτερες φωτογραφίες