1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-02-2021 18:59

Οι προτάσεις της κίνησης «Όλοι μαζί για το Βόλεϊ» για τις μεταγραφές αθλητών

Αυτές είναι οι 4 προτάσεις της παράταξης "Ολοι μαζί για το Βόλεϊ" στο άρθρο 18 του νέου αθλητικού νόμου όπως διατυπώθηκαν στη διαβούλευση στο opengov.gr.
Αναλυτικά:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΕΪ" ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 18 ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ - ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

1. Δυνατότητα ελεύθερης επιλογής συλλόγου από τους αθλητές με τη προϋπόθεση ότι η οικεία Ομοσπονδία του κάθε αθλήματος προσδιορίζει με αντικειμενικούς όρους την κατηγορία της ομάδας που ο αθλητής θέλει να μετακινηθεί, αν έχει συμμετοχές σε εθνική ομάδα, αν έχει συμμετοχές στην ανδρική ομάδα του μητρικού συλλόγου, το ποσό με το οποίο θα αμείβεται ο μητρικός σύλλογος και αν αυτό θα καταβάλλεται ετησίως ή εφάπαξ.

2. Η ηλικία του ανωτέρω δικαιώματος δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το τέλος της ηλικίας που χαρακτηρίζεται «αναπτυξιακή» σύμφωνα με τις ηλικίες των αθλητών που η οικεία Ομοσπονδία του κάθε αθλήματος ορίζει για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της. Διαφορετικά, θα υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και “σαφάρι” μορίων για τις Πανελλήνιες Εισαγωγικές εξετάσεις.

3. Οι αθλητές μπορούν να μεταγράφονται ελεύθερα μέχρι την ηλικία των 12 ετών σε σύλλογο της αρεσκείας τους αρκεί να συμφωνούν οι οικογένειες τους.

4. Σε κάθε περίπτωση ένας αθλητής μπορεί να μεταγράφεται με οποιαδήποτε τύπου μεταγραφή πριν την λήξη της αναπτυξιακής του ηλικίας με τη σύμφωνη γνώμη του ιδίου και του συλλόγου του. Ό,τι ισχύει, δηλαδή, μέχρι τώρα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ