1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-02-2020 02:00

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.: Πρωταθλητής ο Αστέρας Νίκαιας στις κορασίδες Β΄Κ18

Η ομάδα του Αστέρα Νίκαιας μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα γεμάτο πάθος και ανατροπές στην εξέλιξη του σκορ, νίκησε την ανταγωνιστική ομάδα (και δευτεραθλήτρια ομάδα) Αρτεμις Κορυδαλλού με 3-2 σετ, και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της κατηγορίας, Κορασίδες Β' (΄Πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ Κ18).

Ο αγώνας είχε το χαρακτήρα της γιορτής, και για τις δύο ομάδες και δόθηκε η ευκαιρία στις νεαρές αθλήτριες να αγωνιστούν σε μια δυνατή αναμέτρηση, και να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική πορεία και συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο της Νίκαιας, διαπίστωσαν την αγωνιστική πρόοδο των αθλητριών και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, με πρωτοβουλία του Αστέρα Νίκαιας, έγινε η απονομή των μεταλίων στις αθλήτριες των δύο ομάδων και των αναμνηστικών κυπέλλων όχι μόνο για τις εξαιρετικές αγωνιστικές επιδόσεις τους αλλά σαν ένα ελάχιστο ενθύμιο της προσπάθειάς τους στην πολύμηνη αθλητική διαδρομή που διένυσαν αγωνιζόμενες με ήθος, πάθος και αγάπη για το άθλημα.

Η διοίκηση του Αστέρα Νίκαιας με ανάρτηση της στο f/b υποστήριξε για την κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου:

«Η ομάδα του Αστέρα Νίκαιας, μια ΟΜΑΔΑ πολλά υποσχόμενη και μια από τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες που συμμετεχείχαν στο πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ, ξεκίνησε να μαθαίνει τα μυστικά του αθλήματος πριν δύο χρόνια με μεγάλη όρεξη, διαρκή προσπάθεια, πειθαρχία και σεβασμό στις ίδιες και τους προπονητές τους, το Νίκο Μαρμαρινό και Παναγιώτη Μαρούλη που ακούραστα τις οδήγησαν σε αυτό το αναπτυξιακό ταξίδι.

Η  κατάκτηση της 1ης θέσης που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο αυτό τον κύκλο, δεν ήταν το τέλος αλλά μια νέα αρχή και μια δέσμευση της ομάδας και των αθλητριών να δουλέψουν και να συνεργαστούν σε υψηλότερο επίπεδο για να μάθουν και να εκπαιδευθούν ακόμη περισσότερο τα μυστικά του αθλήματος.

Σε αυτή την ηλικία πρώτιστος στόχος και ενδιαφέρον δεν είναι οι πρώτες θέσεις αλλά η συστηματική και διαρκώς αυξανόμενη ανάδειξη ομαδικών ικανοτήτων και προσωπικών δεξιοτήτων, συμπεριφορών και κουλτούρας που αντιστοιχούν σε αθλήτριες υψηλού επιπέδου που στο μέλλον θα διακριθούν και θα προσφέρουν στο άθλημα του volley.

Με αυτό τον τρόπο δουλεύουμε στην Ακαδημία Elite Star Volley Academyκαι έτσι θα συνεχίσουμε να προγραμματίζουμε και να εργαζόμαστε και στο μέλλον. Τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να μας δικαιώνουν !

Συγχαρητήρια στις αθλήτριες για την προσπάθεια και τη συνεργασία τους αλλά κυρίως για την ωριμότητα και την προσωπική δέσμευση που κατέθεσαν σε όλη αυτή τη διαδρομή, τις οικογένειές τους για την υποστήριξη σε αυτό το αναπτυξιακό εγχείρημα και σε όλους αυτούς που στήριξαν με κάθε τρόπο τις αθλήτριες για να πετύχουν τους απαιτητικούς στόχους της χρονιάς.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στο χθεσινό αγώνα - γιορτή στον οποίο όλοι μαζί χειροκροτήσαμε τις νεαρές αθλήτριες των δύο πρώτων συλλόγων στην κατηγορία τους, του Αστέρα Νίκαιας και Άρτεμις Κορυδαλλού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Γκούντας τον οποίο ευχαριστούμε για την παρουσία του.

Θέλουμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε το Δήμο Νίκαιας - Ρέντη και ιδιαιτερα τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Νίκο Παναγόπουλο ο οποίος έκανε την απονομή των μεταλλίων στην ομάδα της Αρτεμις μεταφεροντας επίσης προσωπικό μήνυμα του Δημάρχου κ. Γ. Ιωακιμίδη για την ανάπτυξη και την εκ νέου ανάδειξη του αθλήματος στην περιοχή.

Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Γιώργο Σαραντέα πρόεδρο του ιστορικού σωματείου Αρτεμις Κορυδαλλού για την παρουσία του και την απονομή των μεταλίων στην ομάδα του Αστέρα Νίκαιας. Οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας των σωματείων της περιοχής αυξάνονται και ενδυναμώνονται κάθε φορά και περισσότερο.

ΕΣΠΕΔΑ

Κάθε άθλημα ατομικό ή ομαδικό στις αρχές της σύγχρονης αθλητικής διοίκησης (sports management) αντιμετωπίζεται ως ένα “προιόν” το οποίο όλοι μας καλούμαστε - ανάλογα με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που έχουμε οικιοθελώς αναλάβει - να προωθήσουμε και να προβάλλουμε με τον καλύτερο και τον πλέον ορθολογικό τρόπο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι στην Ομοσπονδία και στην Ενωση υπάρχει σχεδιασμός εκδήλωσης μόνον για τις μεγαλύτερες κατηγορίες (Α’ ομάδες Νεανίδων, Κορασίδων κλπ.). Ως παραίνεση και μόνο υποστηρίζουμε ότι αν δεν προβάλλει και δεν προωθεί ο άμεσα ενδιαφερόμενος το “προιόν-άθλημα”, δε θα το κάνει κανείς άλλος θεσμικά.

Αυτό το αναφέρουμε λαμβάνοντας υπ΄όψιν σχόλια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης από φιλάθλους και των δύο ομάδων για την απουσία εκπροσώπου επίσημου φορέα στο χθεσινό τελευταίο αγώνα που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της Ένωσης.

Και για να προλάβουμε τυχόν σχόλια, είναι πλήρως κατανοητό ότι τα φώτα της δημοσιότητας θα έπεφταν στην ταυτόχρονη διεξαγωγή της τελικής φασης του Πρωταθλήματος Νεανίδων ΕΣΠΕΔΑ που διεξάγονταν την ίδια ώρα σε άλλη περιοχή αλλά η παρουσία ενός (και μόνον) εκπροσώπου επίσημου φορέα, θεωρούμε ότι θα έδινε ένα ακόμη θετικό μήνυμα στο αναπτυξιακό βόλεϊ το οποίο χθες είχε την τιμητική του από αθλήτριες και φίλους του αθλήματος στο κατάμεστο γήπεδο της Νίκαιας.

Εμείς έτσι και αλλιώς θα εξακολουθήσουμε να το πράττουμε ως σύλλογος και ακαδημία δημιουργώντας και εξασφαλίζοντας κάθε φορά συνθήκες,αναγνώρισης και γιορτής προς τιμήν ΟΛΩΝ των αθλητριών που συμμετέχουν και επιτυγχάνουν ένα σημαντικό αγωνιστικό στόχο γιατί το θεωρούμε καλό για τις αθλήτριες. ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ.»

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ