1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-05-2019 14:22

Προπονήθηκε στο Πορτιμάο η Εθνική γυναικών για την πρεμιέρα με την Πορτογαλία του Σάντος

Τίμος Αθανασόπουλος - Αποστολή volleynews.gr

Με τα χαμόγελα και την διάθεση να μην λείπουν από τις Ελληνίδες διεθνείς παρά το πολύωρο ταξίδι από την Ελλάδα στο Πορτιμάο (260 χλμ από την Λισαβόνα), ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής για την πρεμιέρα του Silver European League με την Πορτογαλία, με την πρωινή προπόνηση στην Portimao Arena.

Η Portimao Arena βρίσκεται μέσα στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης και έχει χωρητικότητα 2.000 θεατών. Λίγος κόσμος αναμένεται να βρεθεί στις κερκίδες του γηπέδου, λόγω του τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο που θα διεξαχθεί την ίδια ώρα με το παιχνίδι της Εθνικής μας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί από το eurovolley.tv (link ΕΔΩ) αλλά και από την επίσημη σελίδα της πορτογαλικής ομοσπονδίας (ΕΔΩ).

Τελευταία φορά που η Ελλάδα αντιμετώπισε την Πορτογαλία ήταν το 2015 στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Βουλγαρίας και του Αζερμπαϊτζάν, όπου είχαμε μοιραστεί από μία νίκη (νίκη με 3-1 σετ και ήττα με 3-2 σετ). Όπως και φέτος, έτσι και τότε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρισκόντουσαν οι εξής αθλήτριες: Μαριαλένα Αρτακιανού, Αθηνά Παπαφωτίου, Τζίνα Λαμπρούση, Στέλλα Χριστοδούλου και Όλγα Στράντζαλη.

Η Εθνική γυναικών βρίσκεται στο νούμερο 28 της ευρωπαϊκής κατάταξης, έξι θέσεις πάνω από την ομάδα της Πορτογαλίας (Νο22). Στο ranking της FIVB όμως, η Ελλάδα βρίσκεται στην θέση νούμερο 46, σε αντίθεση με την ομάδα του Χοσέ Σάντος που είναι στο νούμερο 52 στον κόσμο.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Φουέντες και ο Πορτογάλος Τεϊχέιρα.

«Παρά το μικρό διάστημα προετοιμασίας που είχαμε, είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε δείξει καλό πρόσωπο και μεγάλη διάθεση στις προπονήσεις. Μετά την περσινή προετοιμασία μας για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού και τους αγώνες που δώσαμε, έχουμε αφομιώσει σε μεγάλο βαθμό τι θέλει ο προπονητής από εμάς και αυτό βγαίνει πιο εύκολα στο γήπεδο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη στο Silver European League, σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση» δήλωσε η αρχηγός της Εθνικής Στέλλα Χριστοδούλου.

Η αποστολή της Εθνικής γυναικών στην Πορτογαλία:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Αθηνά Παπαφωτίου.
Ακραίες: Ευαγγελία Μερτέκη, Όλγα Στράντζαλη, Σταματία Κυπαρίσση, Αθανασία Τοτσίδου.
Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση, Άννα Καλαντάτζε, Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, Μελίνα Εμμανουηλίδου.
Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Κωνσταντίνα Βλαχάκη.
Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Αρέτα Κονόμι.

Στο Silver European League συμμετέχει η Κύπρος, η Εσθονία, η Γεωργία, το Ισραήλ, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβενία και η Ελλάδα και μετά από κλήρωση, χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των 4 ομάδων. Ο πρώτος από κάθε όμιλο θα προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα υπάρξει αγώνας εντός και εκτός έδρας. Η νικήτρια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για το Golden European League και χρηματικό έπαθλο 50.000€.

Α' όμιλος: Κύπρος, Ισραήλ, Ρουμανία, Γεωργία.
Β' όμιλος: Ελλάδα, Πορτογαλία, Εσθονία, Σλοβενία.

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής Γυναικών

1η αγωνιστική - Σάββατο 25 Μαΐου

20.00: Πορτογαλία - Ελλάδα
20.00: Σλοβενία - Εσθονία

2η αγωνιστική - Τετάρτη 29 Μαΐου

16.30: Ελλάδα - Σλοβενία
17.00: Πορτογαλία - Εσθονία

3η αγωνιστική - Σάββατο-Κυριακή 1 & 2 Ιουνίου

1/6 16.30: Ελλάδα - Πορτογαλία
2/6 17.00:Εσθονία - Σλοβενία

4η αγωνιστική - Σάββατο 8 Ιουνίου

17.00: Εσθονία - Ελλάδα
17.00: Πορτογαλία - Σλοβενία

5η αγωνιστική - Τετάρτη 12 Ιουνίου

16.30: Ελλάδα - Εσθονία
20.00: Σλοβενία - Πορτογαλία

6η αγωνιστική - Σάββατο 15 Ιουνίου

17.00: Εσθονία - Πορτογαλία
20.00: Σλοβενία - Ελλάδα

Media



Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ