Εκτυπώστε τη σελίδα
20-05-2019 03:35

«Μπρέικ» πρόκρισης του Απολλώνιου στο Αιγάλεω με υπογραφή Στέλλας Γκιούρδα

Με ηγέτη μια εκπληκτική Στέλλα Γκιούρδα που ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητη, ο Απολλώνιος έκανε το «μπρέικ» στο Αιγάλεω και με 1-3 (9-25, 16-25, 29-27, 23-25), πήρε σπουδαία πρόκριση στο φαιναλ-4 Κορασίδων, του οποίου η κλήρωση των ημιτελικών , όπως και για τους Παίδες θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας (12) στα γραφεία της ΕΟΠΕ.

Η επιτυχία αυτή είναι ιστορική για την ομάδα του Κερατσινίου, η οποία επιστρέφει δίκαια σε ανάλογο τουρνουά μετά από 17 χρόνια (τελευταία φορά ‘ήταν το 2002 σε νεανίδων όπου το είχε κατακτήσει) ενώ στην κλήρωση θα μπουν ακόμη Ελπίδα Αμπελοκήπων. Μαρκόππουλο, Ναύαρχος Βότσης.

Η ομάδα του Γιώργου Δεναξά που είχε κατακτήσει πριν δύο μήνες και το φαιναλ-4 Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ πάλι μέσα στο Αιγάλεω με MVP την Γκιούρδα ( γεννημένη 5/32002, 1μ85) για να φτάσει σε αυτό το νέο σπουδαίο κατόρθωμα, αγωνίστηκε με φοβερό πάθος, θέληση, έδειξε χαρακτήρα στην πίεση του Αιγάλεω αλλα κατέβηκε και πολύ καλά «διαβασμένη» και προετοιμασμένη πάνω στις αδυναμίες των γηπεδούχων, τι οποίες και αξιοποίησε.

Από την άλλη το Αιγάλεω παρουσιάστηκε κάκιστο στα δύο πρώτα σετ, στο τρίτο κατάφερε να αντιδράσει και να το κατακτήσει, πάλεψε να παρει το τέταρτο για να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ αλλά δεν τα κατάφερε.

Απόλυτος κυρίαρχος ο Απολλώνιος και 0-2

Αγωνιστικά στο πρώτο σετ, ο Απολλώνιος με όπλο το σερβίς που δημιούργησε τεράστια ρήγματα στην υποδοχή του Αιγάλεω, επικράτησε εύκολα με 9-25 και έκανε το 0-1.

Ίδιο σενάριο είχαμε και στο δεύτερο σετ με τον Απολλώνιο να πιέζει πολύ στο σερβίς, να κερδίζει διαδοχικούς άσσους και την Γκιούρδα να κανει «πάρτι», η ομάδα του Κερατσινίου ξέφυγε με 8-16.Η πασαδορος του Αιγάλεω, Κοντούδη με τρεις σερί άσσους , μείωσε σε 12-16 και έδωσε ελπίδες ανάκαμψης αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενες με αιχμή την Γκιούρδα που τελείωνε την μία μπάλα μετά την άλλη, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο +10 (14-24) και η Παπαγεωργίου καθάρισε το σετ με 16-25.

Επαναφορά Αιγάλεω και μείωση μετά από μεγάλο θρίλερ

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στο τρίτο σετ με το Αιγάλεω να βγάζει ενέργεια και πάθος και με τον κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση του ματς, οι παίκτριες της Αγγελικής Αντωνιάδη κατάφεραν μετά από μια μονομαχία θρίλερ να μειώσουν σε 1-2.

Αρχικά ο Απολλώνιος και σε αυτό το σετ ηταν εκείνος που ξέφυγε στο σκορ με 9-15, το Αιγάλεω με ξέσπασμα από Καμπά και πολλούς πρώτους χρόνους της Σωτηροπούλου, έκανε σερί 11-5 και έφερε το ματς στο 20-20 ενώ η Κοντούδη με άσσο εδωσε προβάδισμα με 22-20.

Ο Απολλώνιος ισοφάρισε με την Γκιούρδα σε 23-23, στη συνέχεια το Αιγάλεω έφτασε σε δύο σετ μπολ (24-23, 25-24,) που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ενώ οι φιλοξενούμενες από λάθος των «μπλε», βρέθηκαν σε ματς μπολ, 25-26 αλλά απέτυχαν να «καθαρίσουν» τον αγώνα.

Το «Σιτι» με την εξαιρετική Σωτηροπούλου, ισοφάρισε σε 26-26, έφτασε σε δύο νέα σετ μπόλ με 27-26 και 28-27 και τελικά από λάθος της Ηλιοπούλου, το θρίλερ έληξε με 29-27 και έγινε το 1-2

Επεισοδιακό φινάλε με εντάσσεις και διακοπές

Ένταση και δεκάλεπτη διακοπή, είχαμε στο 3-9 του τέταρτου σετ, καποιος ανεγκέφαλος σφύριξε από την εξέδρα με αποτέλεσμα να μπερδέψει αθλήτρια του Αιγάλεω που ολιγώρησε σε προσπάθεια για άμυνα. Ακλούθησε έντονη διαμαρτυρία από τις αθλήτριες του Αιγάλεω στον πρώτο διαιτητή του αγώνα Κουτσούλα, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε από την αγωνόδικο επιτροπή του ματς να κάνει έκκληση από το μικρόφωνο, ωστε να σταματήσουν τα σφυρίγματα από την εξέδρα.

Με αφορμή το παραπάνω θέμα, στη συνέχεια όμως είχαμε ένταση στην εξέδρα καθώς κάποιοι θερμόαιμοι οπαδοί των δύο ομάδων, κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια. Χρειάστηκε η επέμβαση μικρής δύναμης αστυνομικών που ήταν στο αγώνα αλλά και η «πυροσβεστική» παρουσία των ανθρώπων της διοίκησης του Αιγάλεω αλλά και του μάνατζερ της εθνικής ομάδας ανδρών , Μάριου Γκιούρδα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να ξαναρχίσει ο αγώνας.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Απολλώνιος συνέχισε να έχει το προβάδισμα και δύο φορές αποσπάστηκε με 5-10 και 11-14 αλλά το Αιγάλεω ισοφάρισε σε 15-15 ενώ οι δύο σύλλογοι έμειναν ισόπαλοι μέχρι το 20-20. Το Αιγάλεω πέρασε 21-20 με την Σωτηροπούλου αλλα ο Απολλώνιος με αντεπίθεση διαρκείας και κρίσιμες επιθέσεις της Παπαγεωργίου πέρασε μπροστά με 21-23.

Η Αρμάου μειωσε σε 23-24 αλλα και εκεί ειχαμε νέα διακοπή καθώς φίλος του Απολλώνιου που πανηγύρισε πόντο της ομάδας του, έγινε αντιληπτός από οπαδούς του Αιγάλεω και απειλήθηκε «θερμό» επεισόδιο. Πάλι με παρέμβαση της Αστυνομίας, το θέμα λύθηκε, ο συγκεκριμένος φίλαθλος οδηγήθηκε εκτός γηπέδου και το ματς ξανάρχισε .

Με καρφί-υπογραφή της Στέλλας Γκιούρδας, ο Απολλώνιος επικράτησε με 23-25 και 1-3 και αυτόματα, τεχνική ηγεσία και προπονητικό τιμ έγιναν ένα κουβάρι από τα μεγάλα πανηγύρια ενώ σε αντίθεση πολλές παίκτριες του «Σίτι» ξέσπασαν σε δάκρυα.

Από τον Απολλώνιο εκτός από την απίστευτη Γκιούρδα, έδωσαν τα πάντα και η πασαδόρος Αποστόλου, Παπαγεωργίου, Ηλιοπούλου, Βελλίνη, Σαρρή, η λίμπερο Λέσι. Από το Αιγάλεω που φάνηκε κυρίως στα δυο τελευταία σετ, κορυφαία η Σωτηροπούλου, ενώ πάλεψαν Αρμάου, Κοντούδη, Καμπά.

Τα σετ 1-3 (09-25, 16-25, 29-27, 23-25),

Διαιτητές: Κουτσούλας, Λιάκου, Λυκούδη

.Αιγάλεω (Αντωνιάδη): Αρμάου, Κοντούδη, Σωτηροπούλου, Καμπά, Δήμα, Πλούμπη, Κουλοπούλου (λ), Χαρμαντά, Ανδρεόλα,Μανώλικα

Απολλώνιος (Δεναξάς): Γκιούρδα Στέλλα,Ηλιοπούλου, Βελλίνη, Παπαγεωργίου, Σαρρή, Αποστόλου, Λέσι (λ)Τα σουράκη, Τζώρτζη

 

ΦΩΤΟ δημητρης Αντωνακης

 

Σχετικά άρθρα

  • Στα χέρια της Γερμανίδας Μπαρθέλ ο Απολλώνιος
    Την απόκτηση της 23 χρονης (1μ79) Γερμανίδας πασαδόρου, Μέγκαν Μπαρθέλ, ανακοίνωσε και επίσημα ο Απολλώνιος,  για την οποία αναφέρει:
  • Στον Απολλώνιο επέστρεψε ο Γιώργος Μενδρινός
     Την επιστροφή  του Γιώργου Μενδρινού στον Απολλώνιο μετά απο επτά μήνες περίπου, ανακοίνωσε η διοίκηση της ομάδας του Κερατσινίου.Ο κ. Μενδρινός που πέρυσι πανηγύρισε την άνοδο του Απολλώνιου ως πρωταθλητή της Πρι Λιγκ στη μεγάλη κατηγορία μετά απο 13 χρόνια, θα είναι ο νέος επικεφαλής των Ακαδημιών του Πειραϊκού συλλόγου.
  • Volley League Γυναικών: Η Νάσια Φακοπουλίδου KYANA MVP της 6ης αγωνιστικής
    Η Νάσια Φακοπουλίδου είναι η KYANA MVP της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών. Η ακραία του Απολλώνιου με 17 πόντους οδήγησε την ομάδα της στην σπουδαία νίκη με 3-1 σετ επί του ΠΑΟΚ, έχοντας 12/35 τελειωμένες επιθέσεις, 4 άσσους, 1 μπλοκ, ενώ κράτησε το μεγαλύτερος βάρος στην υποδοχή (45) με 51%
  • «Ποντικοί» τρύπωσαν στο σπίτι παικτριών του Απολλώνιου Κερατσινίου!
    Στο «στόχαστρο» άγνωστων μπήκαν πριν από μερικά 24ωρα οι αθλήτριες Λαμπριάνα Πήττα και η Σέρβα, Άνια Ασόνια του Απολλώνιου,Συγκεκριμένα θρασύτατοι διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι που μένουν οι δύο παίκτριες της ομάδας, και αφαίρεσαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.
  • Το Κερατσίνι «αγκάλιασε» τον Απολλώνιο
    Τη θερμή στήριξη τους στον Απολλώνιο, εξέφρασαν οι φίλαθλοι του Κερατσινίου στο πλαίσιο εκδήλωσης της ομάδας, πριν λίγες μέρες σε γνωστή πλατεία της περιοχής.Με αφορμή την επιστροφή της ομάδας μετά από 13 χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Volley League, η διοίκηση και το σύνολο των παικτριών βρέθηκαν στην πλατεία Κύπρου όπου έπαιξαν βόλεϊ με τους μικρούς φίλους της ομάδας ενώ αργότερα ακολούθησε επίσημη παρουσίαση του συλλόγου μπροστά στους τοπικούς φορείς, χορηγούς, και πλήθος κόσμου που έδωσε εντυπωσιακό παρών.